Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Hvala na preporukama. Malo sam procackao GPlay, ovaj Pulsar je odlican offline music player, koliko mi se cini na prvi pogled, instalirah ga. Ovakve aplikacije volim, malo opcija, material design, ads free, 'manje tezak' paket...

I notifikacije se fino integrisu u Quick Settings na Androidu 11, na AIMPu malo baguju (klasicne notifikacije rade ok), ispravice to valjda.

Ja koristim Player Pro.

Drugari, da li neko zna kako se namesta u True Caller linija izmedju stavki u call history? Dakle da kontakti budu odvojeni, slicno kao sto za dialpad moze da se kaze da nacrta linije izmedju brojeva da svaki ima svoju kockicu. Znam da moze, tako mi je bilo na prethodnom telefonu, ovde ne uspevam da nadjem a znam da ima.

Sada probao iz Windowsa-a gde nemam ništa od zaštite, čist sistem..iz Chrome-a i Opere..chat prozor učitava u nedogled.
Tebi chat radi iz Android aplikacije,isto kao i iz Windowsa-a?
Kao da te internet zeza. Probaj sa nekog drugog.

Kao da te internet zeza. Probaj sa nekog drugog.
Sve mi radi normalno ,osim Reddit aplikacije. Vidim da imaju novu verziju , koja takođe baguje i na premium telefonu i na Mi9.. Ml Isoim na onaj deo kada postavljao kako će avatar da ti izgleda, to im baguje.

Pozdrav
potrebna mi je preporuka oko apikacija koje mogu da posluze kao navigacija na terenu u prirodi na planini.Da imaju mogucnost da se u aplikaciju ubace koordinate koje predhodno skines sa sajta i da te ona posle navodi do zelljene tacke.Trenutno koristim neku staru aplikaciju AndroiTS GPS Test v.1.46 pro i AndroiTS GPS Test v.1.48 free (https://apkpure.com/androits-gps-test-free/com.androits.gps.test.free) ali poslednje azuriranje je bilo 2016 i na njoj se verovatno vise ne radi.Pitanje je i do kada ce moci da se koristi na novijim telefonima.

Maps.me
Koristim već godinama za planinarenje, meni je odlična

Osmand
Ima i contour lines, hilshades (terrain), mapilary i sl. pluginove. Meni je na Durmitoru značilo da je imam. A i inače mi je primarna maps/gps aplikacija (sada i jedina)

Da, na Play Store... 5 minuta tražim opciju share na PS i ne mogu da nađem 😡
Ovako izgleda ikona aplikacije Screenshot_20210312_201219.jpg

Pozdrav
potrebna mi je preporuka oko apikacija koje mogu da posluze kao navigacija na terenu u prirodi na planini.Da imaju mogucnost da se u aplikaciju ubace koordinate koje predhodno skines sa sajta i da te ona posle navodi do zelljene tacke.Trenutno koristim neku staru aplikaciju AndroiTS GPS Test v.1.46 pro i AndroiTS GPS Test v.1.48 free (https://apkpure.com/androits-gps-test-free/com.androits.gps.test.free) ali poslednje azuriranje je bilo 2016 i na njoj se verovatno vise ne radi.Pitanje je i do kada ce moci da se koristi na novijim telefonima.
Moja preporuka je Viewranger:

Sandboxie

Ima i windows integrisanu sandbvox opciju (potrebno je uključiti u podešavanjima), ali nisam koristio, pošto mi pravi problem sa bitlocker-om

Probacu ovu za par dana.Moze li da se ubaci samo jedna tacka pa kada nadjes nju ubacis drugu ili moze vise njih pa biras koja ti je potrebna?
Iskreno, ne planinarim skoro 2 godine, što zbog povrede kolena, što zbog porodice i obaveza u međuvremenu, pa je duže vreme nisam koristio.
U to vreme sam je uglavnom koristio za hiking po Fruškoj Gori, prvo skidao gpx trackove Fruškogorskih maratona pa odem i ispešačim sam ili sa društvom, posle sam i editovao staze, brisao i dodavao waypointe.
Uglavnom sam to radio preko kompa na sajtu aplikacije jer mi je preglednije, ali ne sećam se detalja.
To je jedna od nekoliko različitih aplikacija koje sam probao i testirao u prirodi i najviše mi se dopala, koristio sam je na ajfonu doduše, ali i sad mi je na telefonu i ne primećujem neke razlike.

U to vreme mislim da je najbolja bila Gaia GPS aplikacija, ali ona je bila i skuplja, pa sam odustao.

Треба ми нека једноставна, ако могу рећи минималистичка апликација за временску прогнозу. Пошто ми је widget битан, преко њега се информишем и то ми је довољно. Шта препоручујете?
Такође има ли нека ad-block апликација за Андроид која блокира и рекламе унутар апликација?

Ne menjam je godinama, dosta puzdana, podatke vuče sa Foreca, ima raznih verzija widgeta...

IMG_20210315_083552.jpg

Хвала ти. Инсталирао сам, делује ми user friendly и одрађује посао што је битно🙂

Видим да има баш доста избора. Засад сам одабрао Weather & Clock Widget. Хвала свима на препоруци.
Што се тиче другог мог питања (Ad-block који блокира рекламе унутар апликација или генерално који блокира и у претраживачу и у апликацијама), имате ли ту неких предлога?

Da li je moguće podesiti kada se pusti youtube da se ekran isključi a ton da se čuje, kao sa radijom ili music player-om?

Sa zvanicnim aplikacijom , ne bez premium naloga.

^ Youtube Vanced. Ili plati YT Premium.

Nazad
Vrh Dno