Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ljudi malo pre uploadovao fotku sa telefona na Flickr preko app, fotka je 13mpx i na telefonu zauzima oko 3MB a na flickr kada skinem tu istu sliku u full res ona zauzima 700KB ftw.
Isto tako nasao sam u Google photos tu istu totku pored one original razlika je u velicini file_a zasto to radi!? kkonpresija vec kompesovane fotke je uzas ...

Sent from my Nokia 5

Ako stavim NONE onda je opcija "trusted wifi" nedostupna, siva je.

Za ovo drugo, nema to što ja hoću (ima u svim pravcima ali mora sa tačke da se prevuče i pojave se onda prečice do aplikacija a samo jedna otključava), ali to mi je manje bitno.
Ja ne kapiram....
Sta ce tebi uopste trusted wifi onda?

Sent from my D6503 using Tapatalk

@nemanja123 Ti želiš kod kuće da čim upališ ekran on bude otključan, a van kuće da moraš da ga otključaš (tj. da povučeš ovaj krug u nekom pravcu i tako ga otključaš), jesam dobro razumeo?

Postoji još:
On-body detection
Trusted places
Trusted devices
Trusted face
Trusted voice

..možda kao alternativa?

@nemanja123 Ti želiš kod kuće da čim upališ ekran on bude otključan, a van kuće da moraš da ga otključaš (tj. da povučeš ovaj krug u nekom pravcu i tako ga otključaš), jesam dobro razumeo?
Da, baš tako :)

Recimo, baš često koristim Unified Remote za kontrolu PC-a koji je vezan na TV (većinu vremena gledam sa kompjutera nešto, kanale retko), pa ne bih na svaka ~10 minuta kada trebam da podesim prevod ili pauziram video da moram da otključavam telefon. Isto važi i za bilo koju poruku koja stigne. Lock screen koristim samo kad sam van kuće iz prostog razloga da mi se u džepu ne upali ekran pa stisnem ko zna šta...

Ja ne kapiram....
Sta ce tebi uopste trusted wifi onda?

Sent from my D6503 using Tapatalk

I ja se pitam. U svakom slucaju, neka instalira Power Toggles, pa u notification bar-u doda toggle "no screen lock", tako ce najlakse da ga ukljucuje i iskljucuje.

Koji je najjednostavniji nacin da gledam RTS preko telefona? Gleda mi se plivanje a nisam u to vreme pri TV-u.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Isto tako nasao sam u Google photos tu istu totku pored one original razlika je u velicini file_a zasto to radi!? kkonpresija vec kompesovane fotke je uzas ...

Sent from my Nokia 5

Google rekompresuje fotografije i tako onda imas unlimited prostor za iste. Ja sam uporedio original i googleovu verziju i sem sto je duplo manja, razlike nema (znam da ce neko odmah da krene, "kako nema razlike ako je duplo manja" i sl. al nema razlike)

Google rekompresuje fotografije i tako onda imas unlimited prostor za iste. Ja sam uporedio original i googleovu verziju i sem sto je duplo manja, razlike nema (znam da ce neko odmah da krene, "kako nema razlike ako je duplo manja" i sl. al nema razlike)
Bravo za njih ako je tako a prosto mi neverovatno sa 3MB na 700KB i bez gubitka kvaliteta hm... A ista rez.

Sent from my Nokia 5

Ko zna kakve su sve algoritme primenili / aprejdovali da toliko smanje fajlove. Ima i onaj program za PC - JPEGmini_Pro. Sabije sliku nenormalno mnogo, a nema sanse da se primeti ikakva razlika. Tako da treba biti opusten i pustiti google da kompresuje :D

Poslednja izmena:
Koja je najbolja free app za hdr amaterske fotografije.... bez mnogo reklama ako ima takva?

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Probaj ovu: Open Camera

Zanimljiva aplikacija koja i dalje deluje nekako nedovrseno, u smislu optimizacije (ume da stuca ili da zalaguje na svim uredjajima koje sam probao), ergonomije i dizajna UI.
Ali je solidna alternativa fabrickim kamera app, ja je koristim za neke druge modove ali ima i hdr (3 sempla sa razlicitim ekspozicijama spaja u jednu fotografiju).

E sad, meni te hdr fotke deluju nedovrseno, podeksponirano i sa cudnim kontrastom ali svakako probaj pa sam proceni.

U nedostatku najboljeg Guglovog hdr+ na vecini androida mogu da se koriste i fabricki hdr modovi na novijim uredjajima ali je i naknadna obrada dobro resenje (PS, LR, DxO softveri za PC/mac) pa cak i snapseed i slicne 'droid aplikacije, uz umerenu hdr obradu, naravno.

Poslednja izmena:
Ko zna kakve su sve algoritme primenili / aprejdovali da toliko smanje fajlove. Ima i onaj program za PC - JPEGmini_Pro. Sabije sliku nenormalno mnogo, a nema sanse da se primeti ikakva razlika. Tako da treba biti opusten i pustiti google da kompresuje :D
Mozda i nisi shvatio da mi se desilo da uploudujem sliku originalnu na flickr i na kraju ona tamo ne zavrsi sa 3mb velicine nego 700kb [emoji43]
Sta ima Google photos da mi kompresuje fotku a radim upload na flickr. Inace g backup za fotke iskljucen a ne mogu da opisem koliko smaraju onibasistenti i rqzne precice u taj g photos koji ne mogu da iskljucim a stvarno se trudim da koristim stock g apps ali tesko je...

Jednostavno ne volim duple app, dajte neki predlog za drugi photo viewer, ili da turim Xperia Album [emoji56]

Sent from my Nokia 5

Quickpic (4.5.2 verzija) ili Piktures na primer.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Jer si ih od te verzije kupili neki smarači, koji su ubacili pozadinski proces zarad backupa fotki na neki njihov cloud, ali ih niko ne voli :)

Odlicno, hvala. :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mozda i nisi shvatio da mi se desilo da uploudujem sliku originalnu na flickr i na kraju ona tamo ne zavrsi sa 3mb velicine nego 700kb [emoji43]
Sta ima Google photos da mi kompresuje fotku a radim upload na flickr.

Sent from my Nokia 5

Shvatio sam ja tebe i moje obralozenje se tice tvog dela pitanja/konstatacije vezano za google, gde si rekao: "Isto tako nasao sam u Google photos tu istu totku pored one original razlika je u velicini file_a zasto to radi!? kkonpresija vec kompesovane fotke je uzas ..."

Koji remote control za PC preporucujete? Skinuo Asusov i 95% zadovoljan sa funkcijama, pogotovu za zoom opciju, bas sam prezadovoljan kako radi.

Jedino sto mi fali jeste da kontrolisem tastaturu ili scroll na misu preko mobilnog pa preporucite ako ima sta bolje.

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Jel postoji android varijanta jednog ovakvog programa
1

^^ ja koristim tasker za to, treba ti root.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Vrh Dno