Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kupio sam i ja sa US PS preko kompa, ali skinulo mi je i za Novu i za PowerAmp dva puta po dolar, da li je mozda zato sto sam sa istim nalogom ulogovan na 2 telefona? Kako da trazim refund?

edit - izgleda da je bio samo privremeni bag, evo ga normalizovalo se, po 108 dinara mi je skinulo za obe aplikacije

Poslednja izmena:
Postoji li neki jednostavan način za promenu PS?

[emoji667] to i mene zanima, mogu li legalno da setujem us store ili bilo koji drugi samo da imam pristup svim aplikacijama, znaci najbezbolnije resenje... Ako to moze odmah brisem aptoide, nece biti potrebe koristiti ga.

Ova tema je vrlo teška za praćenje. :) Meni stoji u google payments srpska adresa, a imam uredno norveški store. Probaću opet da izvrtim da vidim hoće li pomoći...

Probaj. Ja sam odradio promenu na sekundarnom nalogu bez problema. Dešava se da stoje cene u dolarima, ali na checkout-u se promeni valuta (i vrednost, ako je na akciji) u valutu odabrane zemlje.

Uf odlicno moracu i ja drugi google account da setujem ;-) cisto da budem "siguran"

A koja zemlja je najpovoljnija sto se tice cena aplikacija? Indija? Us?
Zasto su cene za nas Store tako jace?! Mora da neko od developera mnogo slusa AV i njegove nebuloze o privrednom rastu :-D

Poslednja izmena:
Na osnovu ovoga što sam video u poslednje vreme, Indija. Aplikacije koje su na popustu u SAD za 0.99$, u Indiji su ~16din. Kupio sam par aplikacija još jednom iz tog razloga, zlu ne trebalo. :) A nadam se da će mi se isplatiti i kroz 10ak dana, kada bude krenuo Family Sharing... :)

P.S. I Vertumusove ikonice su 50din u Indiji. :D

Poslednja izmena:
Lepo :)

Evo koga zanima http://www.app-sales.net/sales/6437 popust 0.99 dolara Nova Prime ;-)

Dobro nije za poredjenje, Indija je ogromno trziste i ko god tu cenu nisku postavio imace dobru zaradu.

Pre ce deset korisnika iz Indije uzeti app za 0.50 dolara nego nasih deset koji vide super app za 5dolara - nasih 550 dinara, neko radi pola dana za te pare..

Poslednja izmena:
Meni je na checkoutu pisalo u Rupijima da se placa kad sam kupovao PowerAmp a naplatilo mi u dolarima... A Better camera je u Rupijima. No nema veze, nego jel možeš da mi objasniš malo oko tog family sharinga?

Edit: Koji zooper skin vertumus koristi u njegovim screenshootovima ikonica?

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jel planiraš da delis sa nekima sa foruma? :)

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Ne, nisam to planirao. Samo sa porodicom. :)

hmmm ovo sigurno kreće drugog ?

eh u ovome je Caka..

Importantly, developers can decide whether or not purchases prior to July 2nd can be shared among families. Unlike purchases after July 2nd, developers must opt in for older purchases to go into the library. 
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znači, na developerima je da odluče da li će app kupljene pre drugog jula biti u family library?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

^ Tako je. Mada trenutno ne vidim da će neko od manjih developera biti sporan. 2. jul nije daleko. :)

Nova Launcher Prime je trenutno na popustu i hteo bih da kupim, al' kad hocu da dodam novi payment method posto mi je prosla kartica istekla, uopste mi ne iskoce opcije za dodavanje novog. Sta da radim? + na telefonu mi se crashuje play store kad udjem na "add payment method"

Poslednja izmena:
Idi na wallet.google.com, ukloni postojeću karticu, pa dodaj novu sa play.google.com.

To sam i uradio, ali mi na play.google.com ne izbacuje opciju da dodam, pise samo (Make your next purchase fast & easy by adding a payment method now.). A kao sto rekoh, na walletu kad mi ne nudi nikakve opcije kada zelim da dodam novu karticu. :trust:

S obzirom da mi je PS na nemackom na acc gde sam se registrovao sa nemackom karticom, da li vam je PS na indijskom-hindi jeziku ili kako vec kada se registrujete u Indiji? :D

kad hocu da dodam novi payment method posto mi je prosla kartica istekla, uopste mi ne iskoce opcije za dodavanje novog. Sta da radim? + na telefonu mi se crashuje play store kad udjem na "add payment method"
Meni je isto istekla stara kartica, sada kupujem preko kompa. Kada kliknem da kupim neku aplikaciju otvori mi prozor sa ponudjenom starom karticom, idem na add payment method/credit or debit card i ukucam broj nove i to je to. Ne sacuva mi novu, ne znam zasto, ali mi naplati sa nje.

Koja aplikacija je dobra za kalibraciju baterije? Ima ih gomila. Imam S2 pa gledam to da probam. Posto ima neki fajl koji treba da se obrise (rootvan mi je tel) pa da ispraznim bateriju, napunim ga dok je ugasen i onda bi trebalo da bude ok.

Meni je isto istekla stara kartica, sada kupujem preko kompa. Kada kliknem da kupim neku aplikaciju otvori mi prozor sa ponudjenom starom karticom, idem na add payment method/credit or debit card i ukucam broj nove i to je to. Ne sacuva mi novu, ne znam zasto, ali mi naplati sa nje.

Ja sam imao opciju za dodavanje nove kartice dok nisam obrisao staru i sada ne mogu nikako novu da dodam.

To sam i uradio, ali mi na play.google.com ne izbacuje opciju da dodam, pise samo (Make your next purchase fast & easy by adding a payment method now.). A kao sto rekoh, na walletu kad mi ne nudi nikakve opcije kada zelim da dodam novu karticu. :trust:

Na računaru otvoriš play.google.com, a onda na levoj strani odabereš "Account" i imaćeš opciju "Add a payment method" u okviru "Payment methods" sekcije.

S obzirom da mi je PS na nemackom na acc gde sam se registrovao sa nemackom karticom, da li vam je PS na indijskom-hindi jeziku ili kako vec kada se registrujete u Indiji? :D

Na engleskom je i tada. P.S. Ne piši postove za redom, postoji edit.

A kako kada imas dva accounta setovana na Play store, jer sa oba normalno u real-timeu dolazi azuriranje aplikacija?

Na računaru otvoriš play.google.com, a onda na levoj strani odabereš "Account" i imaćeš opciju "Add a payment method" u okviru "Payment methods" sekcije.

Kapiram ja sta ti pricas, al' ne postoji opcija. 1860937111b543539087dd3a5414a0f9.png
Do pre pola sata kada sam imao staru karticu na akauntu, postojale su opcije da dodam novu ili da ovu promenim. Ja sam obrisao tu postojecu i od tad ni jednu opciju ne vidim.

P.S. Sada sam se ulogovao preko drugog naloga na racunaru, ni jedan telefon nije povezan sa njim i opcija postoji... Ne znam sta da radim

Poslednja izmena:
U tom slučaju, poseti wallet.google.com/manage#paymentMethods: i tu odaberi "Add a payment method".

A kako kada imas dva accounta setovana na Play store, jer sa oba normalno u real-timeu dolazi azuriranje aplikacija?

Naravno. Jedini problem je kada hoćeš da obaviš IAP, tada uvek povlači plaćanje sa prvog accounta. Ali i za to ima rešenja - obrišeš aplikaciju, pa preko računara sa računa sa kog želiš da je kupiš zadaš komandu da se instalira na tvoj telefon i onda radi IAP plaćanje sa tog računa.

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci, nesto je do njih, trenutno imaju problema sa placanjima iz Srbije, upravo sam kontaktirao support s' obzirom da je sve bilo u redu kada stavim zemlju na US.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno