Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Imam neku staru Motorolu razr xt910. Ubacio sam joj skoro JB bila je na ICS pa nesto zezala. Ali mislio sam da sam je rutovan jer sam se drndao dok sam je flesovao, ali nije. :S: Inace probao sam bio sa tim alatima i nece da radi plug in lepo u totall commander.u, stalno mi izbacuje gresku pa sam batalio.

Nista videcu da probam onda sa Nexius Media Importer ako bude uspelo uopste sa time, njega nisam probao. Mislio sam da ima neki explorer koji moze da cita ntfs fleske i da iz njega pustam video sadrzaj.

EDIT

Noob pitanje. :) Da li ce ova aplikacija da radi na telefonu koji nije Nexus, ili je samo predvidjena za Nexus uredjaje? :)

Poslednja izmena:
Gde naci Kies Air? Na playstore-u ga nema a kad idem preko download linkova koje su drugi postavili dobijam ovu poruku:

Sorry! This content is not available in your country yet...

Od toga se odustalo, valjda vec od ICS nije bilo podrske, nadji nesto novije.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lbe.parallel.intl

Kazu italijani da sa ovom apk mozete da koristiti 2 akaunta za WhatsApp na dual sim telefonima.

What can you do?

Use two WA Account (ie 2 different numbers) on the same phone
WA use two accounts on the same phone Dual SIM
WA use two accounts on the same phone without sim

http://android.hdblog.it/2016/02/12/2-account-WhatsApp-su-un-telefono-guidavideo/

Ovo je odlično! Radi za WA i za Viber.
Sjajno, HVALA!

Pritisneš onaj plus na dnu i odabereš viber (ili vajber :))

Da, tu. Kad izlista sve programe, odabereš viber.
Screenshot_2016-02-12-20-53-42.png

Poslednjih nekoliko dana me je uhvatila manija oko budženja mobilnog.:D
Nakon instaliranja CM i svega ostalog telefon neuporedivo bolje radi, odnosno sada mogu da instaliram milion aplikacija :)
Ono što me i dalje muči i nisam uspeo da podesim je kontrola androida preko pc.
Isporbao sam svašta ali bez uspeha.
Imam android 4.0.4 i probao sam TeamViewer QuickSupport, ali on odbija da instalira addon Quick support... čitao sam po forumima, nisam jedini i nisam pronašao neko jednostavno rešenje. Pomislio sam da su u pitanju permission problem, ali sve ostale aplikacije se instaliraju i telefon je rootovan...
AvOVWiI.png

cEgEYF8.png

Mobizen nije dostupan za 4.0.4
Google aplikacija Vysor nakon intsalacije pokrene prozor na PC, računar prepozna tel i kada otvori novi prozor u kome treba da vidim ekran mobilnog, ništa se ne dešava, odnosno nudi instalaciju addona koje ne uspeva da se instalira. Iako su mi drajveri za tel intsalirani, skinuo sam adb drivere odakle su oni predložili i instalirao ih. Nakon toga kompjuter više ni ne vidi telefon iz te aplikacije, iako ga sistem regularno prepoznaje...
Da li neko ima predlog šta još da pokušam ili link ka nekom uputstvu gde je objašnjeno kako to podesiti?
Ekran na mob je baš mali 3inch i neke aplikacije je nemoguće podesiti bez većeg ekrana :(

Poslednja izmena:
Droidmote odlična app za to, samo što se plaća

Da li postoji neki remote za pc ali da nije vezan za WiFi? . Već da mogu da uključim svoj net i pristupim pc-u.

USB tethering

Ma nije ali ga tako spoji [emoji2]

Kupio sam malopre aplikaciju Droidmote, a da to nisam želeo :(
Neiskusan sam oko kupovine preko neta, mislio sam da će me nešto pitati oko kartice, ali nije....
Moram onda nešto da uradim jer je ovako bezveze da me ne pita ni za broj kartice ili da nešto potvrdim.. a kupim aplikaciju.
Dobro da nemam više novca na računu :d
I ova aplikacija je ozbiljno drndanje, evo sada provaljujem zašto drajveri neće da se instaliraju, imaju jednostavno uputstvo na 100 strana...
Vidim da dev kaže da mogu da uradim refund, ukoliko mi se ne dopadne aplikacija u roku od 2 sata...
Nemma pojma ni kako se radi refund... ukoliko bi app radila, možda bi je i kupio.. idem još malo da se drndam, mada mi se uopšte ne drnda sa plaćenim aplikacijama, želeo bi da to radi odmah...

Poslednja izmena:
Kupio sam malopre aplikaciju Droidmote, a da to nisam želeo :(
Neiskusan sam oko kupovine preko neta, mislio sam da će me nešto pitati oko kartice, ali nije....
Moram onda nešto da uradim jer je ovako bezveze da me ne pita ni za broj kartice ili da nešto potvrdim.. a kupim aplikaciju.
Dobro da nemam više novca na računu :d
I ova aplikacija je ozbiljno drndanje, evo sada provaljujem zašto drajveri neće da se instaliraju, imaju jednostavno uputstvo na 100 strana...
Vidim da dev kaže da mogu da uradim refund, ukoliko mi se ne dopadne aplikacija u roku od 2 sata...
Nemma pojma ni kako se radi refund... ukoliko bi app radila, možda bi je i kupio.. idem još malo da se drndam, mada mi se uopšte ne drnda sa plaćenim aplikacijama, želeo bi da to radi odmah...
Када уђеш на ps-u на место где ти стоји да скинеш апликацију или платиш зеленим дугметом са леве стране уместо unistall дугмета стоји refund дугме.

Probao sam Unified Remote i on radi samo ako su telefon i računar na istoj mreži. Meni treba aplikacija koja će mi omogućiti da se konektujem na računar samo sa svojim netom bez obzira na udaljenost. Ne znam kako drugačije da objasnim.

Када уђеш на ps-u на место где ти стоји да скинеш апликацију или платиш зеленим дугметом са леве стране уместо unistall дугмета стоји refund дугме.

Hvala, to isto sam pročitao i na netu, super da postoji opcija ukoliko se zezneš da možeš refund.
Dok sam pokušavao da podesim Droidmote (koje ne radi zbog ko zna čega), morao sam po njihovom uputstvu da ga uninstall i pre toga install neku drugu aplikaciju.
To sam i uradio, i onda sam dobio potvrdu od banke da mi je novac vracen, iako nisam radio refund, misleći da aplikaciji dam još malo vremena, ne bi li je naterao da radi.
Nakon toga sam otišao u Gplay i tamo video da je Droidmote canceled.
I sinoć kada sam kupio Link2Sd, mi je stigla poruka da sam ga kupio, onda sam se drndao sa Link2sd, da bi mi posle nekog vremena stigla nova poruka od banke da mi je novac vraćen, iako nisam radio nikakav refund...
Opet sam onda otišao na Gplay, i opet kupio app, opet je stigla poruka da su mi skinuli novac.
Danas kada pogledam history na Gplay, vidim da sam juce kupio Link2SD, koji je canceled, pa istog dana opet kupovina Link2Sd ali ona je i danas ok, nije canceled.

Nadam se da se ovi sa Droidmote neće predomisliti i prodati mi opet Droidmore bez mog znanja :p

Nastavio sam sada da se drndam sa client varijantom droidmota (besplatan), ali za sada ni njega ne mogu da pokrenem, odmah zapnem kod prvog koraka sa drajverima koje treba instalirati po njihovom uputstvu, ali to kod mene ne radi....
Užasno im je uputstvo, odnosno napisano je za nekga ko je to već sve prošao.... uostalom i na XDA vidim da i pored tog njihovog uputsva ima brdo pitanja, na koje onda ovi iz droidmota odgovaraju .....
Ma nemogu da se smaram večeras sa time... možda ovih dana kada dobijem inspiraciju, ili vi nešto novo predložite da probam.
Hvala svima na savetima i izvinjavam se ako smaram, baš sam nubara :d

I smara me što je browser zapamtio moju kreditnu karticu nakon jučerašnje kupovine(ne znam da li je browser ili Gplay, još se nisam sa im drndau), odnosno ne traži mi više da unesem podatke sa kartice.
Da li je i kod vas tako, odnosno ne kucate ništa od podataka sa kartice prilikom neke naredne kupovine?
Neki predlog kako da se postavim u okviru novonastale situacije :smash: :p

Poslednja izmena:
Ja kucam šifru za Google prilikom svake kupovine. Postoji opcija da se i to zapamti.

Gadafi ostavi tako, bezbednije je...isto i za paypal..

Hvala, to isto sam pročitao i na netu, super da postoji opcija ukoliko se zezneš da možeš refund.
Dok sam pokušavao da podesim Droidmote (koje ne radi zbog ko zna čega), morao sam po njihovom uputstvu da ga uninstall i pre toga install neku drugu aplikaciju.
To sam i uradio, i onda sam dobio potvrdu od banke da mi je novac vracen, iako nisam radio refund, misleći da aplikaciji dam još malo vremena, ne bi li je naterao da radi.
Nakon toga sam otišao u Gplay i tamo video da je Droidmote canceled.
I sinoć kada sam kupio Link2Sd, mi je stigla poruka da sam ga kupio, onda sam se drndao sa Link2sd, da bi mi posle nekog vremena stigla nova poruka od banke da mi je novac vraćen, iako nisam radio nikakav refund...
Opet sam onda otišao na Gplay, i opet kupio app, opet je stigla poruka da su mi skinuli novac.
Danas kada pogledam history na Gplay, vidim da sam juce kupio Link2SD, koji je canceled, pa istog dana opet kupovina Link2Sd ali ona je i danas ok, nije canceled.

Nadam se da se ovi sa Droidmote neće predomisliti i prodati mi opet Droidmore bez mog znanja[emoji14]
Nastavio sam sada da se drndam sa client varijantom droidmota (besplatan), ali za sada ni njega ne mogu da pokrenem, odmah zapnem kod prvog koraka sa drajverima koje treba instalirati po njihovom uputstvu, ali to kod mene ne radi....
Užasno im je uputstvo, odnosno napisano je za nekga ko je to već sve prošao.... uostalom i na XDA vidim da i pored tog njihovog uputsva ima brdo pitanja, na koje onda ovi iz droidmota odgovaraju .....
Ma nemogu da se smaram večeras sa time... možda ovih dana kada dobijem inspiraciju, ili vi nešto novo predložite da probam.
Hvala svima na savetima i izvinjavam se ako smaram, baš sam nubara :d

I smara me što je browser zapamtio moju kreditnu karticu nakon jučerašnje kupovine(ne znam da li je browser ili Gplay, još se nisam sa im drndau), odnosno ne traži mi više da unesem podatke sa kartice.
Da li je i kod vas tako, odnosno ne kucate ništa od podataka sa kartice prilikom neke naredne kupovine?
Neki predlog kako da se postavim u okviru novonastale situacije :smash: :p
Šta ti dečko radiš ;)

Nazad
Vrh Dno