Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Imam Photos ali ne vidim to u opcijama, zapravo opcije skoro da i nemam, pod Settings imam samo About :trust:

Nemam ovo što oni ovde kažu.

Poslednja izmena:
Uradi update aplikacije, ne vidim šta drugo može da predstavlja problem. Fali ti gomila opcija u okviru Settings.

To ni meni nije jasno, ne da mi update jer je zadnja verzija a ona je kod mene 1.8.0.106438466. To mi je tako na G4 koji sam nekidan kupio, pogledaći kod kuće kakva je situacija na Nexus 4.

Jel ima neka aplikacija opciju da menja Lockscreen sliku kao što Tapet radi za wallpaper?

I da li u Tapet-u može da se podesi da menja moje slike koje sam smestio u neki folder?

To ni meni nije jasno, ne da mi update jer je zadnja verzija a ona je kod mene 1.8.0.106438466. To mi je tako na G4 koji sam nekidan kupio, pogledaći kod kuće kakva je situacija na Nexus 4.

Ta verzija je kod mene i sve opcije su tu. Jel ti je instaliran Google Drive? Možda je on neophodan da bi se opcije za bekap pojavile.

Imam naravno Drive i sve je u zadnjoj verziji. Negdje sam čitao da se na webu uloguje na Drive i uključi Settings > Create Google Photos folder. To sam uradio i time je na Drive kreirao Google Photos folder i ubacio u njega neke slike koje sam ranije negdje smjestio, možda na Picasu, ali i dalje nemam opcije da mi radi sync iz Google Photos splikacije i Google Drive clouda.

Google drive nema proveru kapaciteta clouda? Neki status kao u Mega app ;-)

4e11bae6ae5f07bd5ebdbe89994f675c.jpg

Nasao, samo sto kad kliknes izbaci web stranicu mesto da stave neku skalu...

Poslednja izmena:
Jeste tu je samo sto je odvratno sto ta statistika nije deo UI-a nego kao ucitana web strana sa G drajva ili mi se cini..

uploadfromtaptalk1446635624562.jpg

Ima dole ali ne racuna lepo.. Ja imam 3gb zauzeto ovde pise 300mb.

Klikni na tu opciju i dobices valjda tacno u ovom prikazu

25ffd2880aac588889eb47a2698cc3dd.jpg

Klikni na taj ring i dobices lajne :-D
Bruka za Google...

A da odradis reinstal Photos - a? Skini sa Apk Mirror.
Evo ja ću : http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/photos/ od 28.10.
Deinstalirao i probao da instalira ovu što si stavio pa izbaci "not installed", probao sam par puta. Pa sam sad instalirao sa Google Play i sad sve radi :), imam dosta više opcija, radi i sync. Možda nekidan kad sam dobio telefon pri pokretanju Photos nisam uključio sync, mada bi trebalo da to može naknadno da se uključi bez reinstalacije programa. Ali bitno je da sad radi :)

А где се у google photos гледа колико је простора зауето? Мени вечито стиже обавештење да обришем нешто да ослободим простор а нема шансе да имам и близу тих 14gb.

Podesavanja, pa Pravite rez kopije... i pisace ispod naloga koliko je prostora preostalo.

I meni pogresno prikazuje zauzece u drajvu, ali mislim da je to zauzece koje prikaze kad se izvuce meni onaj zapravo zauzece na samom drajvu, a kad se klikne na njega onda pokaze ukupno zauzece(drajv, photos, gmail).

Da.. Verovatno je takvo resenje. Generalno dosta glupo

Pitanje za ovu Photos - Drive sinhronizaciju. Sad to radi, ali ovako, uslikam fotografiju i on nju odmah šalje na Drive, to je u redu, ali ako ja nju otvorim u QuickPic i obrišem i onda odem u Photos ona je i dalje tamo. Kako? Izgleda da Photos nju povlači sa Drive i prikazuje, ali ako sam je ja fizički obrisao sa telefona (/DCIM/Camera folder) on nju neće obrisati u Photos i onda i na Drive, dakle neće sinhronizovati /DCIM/Camera folder sa Drive, već sve što uslikam ide trajno na Drive makar ja sliku obrisao doslovno par sekundi nakon što sam je uslikao, baš sam probao. Dakle ako mi fotografija ne uspije ili mi se ne sviđa i obrišem je u QuickPic ona će ostati u Photos i na Drive :S:. Jedini način da je i na Drive obrišem je da je brišem u Photos a ne u QuickPic. Ali inače koristim QuickPic a ne Photos. Koliko vidim ako želim da mi radi ovo o čemu pričam morao bih koristiti onu posebnu aplikaciju koja radi sinhronizaciju između nekog foldera na telefonu i Drive. Ili se nekako može negdje podesiti da mi i bez toga radi ovo?

Pa stavi da se aploaduje samo na punjaču.

Chrome traži permission za upotrebu kamere, i kad mu se ne dozvoli, pukne.

šta su ove ikonice iza imena u Tapatalku? Ajde T je za Tapatalk, ali šta su ove plave u obliku Dijamanta sa slovom V? Neki VIP?
Edit: Juče sam je imao, danas je nemam :d
Edit: Evo sad je opet imam.

Vrh Dno