Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Dajte preporuku za internet browser.

Do sada sam koristio Operu ali se mnogo usporila (ili mi se tako čini), probao i stock browser na Note 2 ali i on ima svoje bubice (na back ne gasi tab nego izađe iz aplikacije kao da sam Home pritisnuo...)
Dolphin je bez premca najbolji po meni! Koristim ga vec dve godine i prezadovoljan sam. Svaka preporuka veruj mi.

Po meni opera ima najbolji UI, a krom radi najbolje. Kada bi mogao imati krom sa UI od opere to bi bilo savrseno. Znam da je opera bazirana na chromiumu ali nekako ima sa nekim stranicama neke probleme, dok krom radi super.

Ja samo hrom koristim. Probao malo firefox, jer sam mi je FFdev drugi browser na kompu, ali ima problema u renderovanju stranica.
Jednostavno, više se mnogi developeri ne trude da optimizuju strane za firefox.

Krom je najbolji, samo npr u operi mi je ekstra lako otvoriti i baratati sa tabovima kada izaberem tablet UI. Svi browseri su iskopirali nacin baratanja sa tabovima od safarija na iPhoneu a gore od toga ne moze. Izludim i pogubim se. Kada bi mogao u kromu da dobijem traku sa tabovima obrisao bi sve druge browsere.

Poslednja izmena:
Krom je najbolji, samo npr u operi mi je ekstra lako otvoriti i baratati sa tabovima kada izaberem tablet UI. Svi browseri su iskopirali nacin baratanja sa tabovima od safarija na iPhoneu a gore od toga ne moze. Izludim i pogubim se. Kada bi mogao u kromu da dobijem traku sa tabovima obrisao bi sve druge browsere.

Takav je hrom na tabletu. Možda može neki hack da se napravi.

Znam, kod sestre na nexus 10 ima pc like tabove a na n7 ima kao na telefonu.

Jeste upravu si, proverio sam, sada sam instalirao krom, i ima pc tabove, cini mi se da pre nisu bili. Dugo ga nisam imao instaliranog

Ima li rešenje ovo da se skloni sa Office-a, s m a r a svaki put kada udjem u app, a ne zelim da instaliram te app.. Ovaj hub kao iz WP8 je super..

0aee480d72dd76ffc955e4df9e77a11e.jpg

Btw chrome a i droid je zrela platforma, zasto nema nekih basic extenzija??

Poslednja izmena:
Verovatno zbog činjenice da i ovako troši mnogo resursa a svaka ekstenzija bi to znatno povećavala te bi Chrome dodatno klao telefone, posebno slabije a možda bi se otvorio put kojekakvim adblock ekstenzijama a svi znamo kako Google gleda na te stvari :)
Nije baš da sam stručan na ovom polju, samo razmišljam :)

Mislim da google prvi neće dozvoliti ekstewnzije baš zbog resursa, jer i sami znaju da je brdo ovih sa deska pisano nogama. :D

Ne znam da li je vezano za Android ili nešto drugo...

Da li postoji kod za vraćanje izbrisani SMS-ova?

Čuo sam da tako nešto postoji, ali mi zvuci malo neverovatno...

Meni tako nešto nije poznato..

Moguce je, naravno, ali samo ukoliko si ih pre toga bekapovao nekom aplikacijom.

Memorija na telefonu funkcionise drugacije nego HDD pa vracanje fajlova nije moguce.

Vidim da postoje aplikacije koje vraćaju, tj programi za desktop pa se poveže ručno i vrati (tako makar Google kaže), a za vraćanje bez toga direktno preko telefona, preko nekog koda je video drug pa sam se bas začudio.

Nisu obavezno programi za desktop, moze se sve lako bekapovati i vratiti preko Google naloga samo uz pomoc telefona, ali nekakvi kodovi koji cudesno vracaju poruke prosto nisu moguci.

Jel moguće (i kako) sačuvati celu konverzaciju sa Vajbera?

Mislim da ne može. App za wifi konekciju sa kompom (a da nije bloat)?

Moguce je sacuvati uz pomoc rootovanog telefona i titanium backupa, cuva u celosti celokupan sadrzaj vibera, osim slika koje se kopiraju iz file menadzera...

Jel postoji neka aplikacija kojom bih mogao da čuvam letove kojim sam leteo, tipa sa statistikom i sl...

Jel može link?
:wave:

pa iz vajber aplikacije, bekapuje sve kao textualni fajl... Tacnije, sad pogledah: sve ide u 1 zip fajl, a unutra podijeljeno po konverzacijama, csv fajlovi, dakle sve sto ti treba vec imas :)

Како ви радите бекап контаката? Пошто ја све држим у фону контакте с'времена на време урадим обичан export контаката и онда онај фајлић уполоадујем на dropbox.

Nazad
Vrh Dno