Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jel se i vama zapuca Titanium Backup prilikom backupa Deezera? Samo stoji nekih 10 minuta i onda ispise insufficient space a mesta naravno ima.
U pitanju je 6.2.0.1 verzija mada se desava sa svim verzijama koje sam probao.

A šta imaš da bekapuješ u deezeru?
Tu imaš samo da se uloguješ i on povuče sa neta podešavanja.

Desavalo se, bekapuje one pesme koje su downloadovane za slusanje offline. Ja sam npr. kad sam isao na more imao oko 2GB muzike, i to je sve App Data za deezer, i nije mogao TiBu da ga bekapuje, pa mi je prekidao scheduled batch backupove. Na kraju sam napravio filter, da bekapuje sve osim deezera i to je to.

Poslednja izmena:
A šta imaš da bekapuješ u deezeru?
Tu imaš samo da se uloguješ i on povuče sa neta podešavanja.
Nema šta da backupujem ali u batch backupu kao po običaju zaboravim da otkacim Deezer i onda mi TB zapuca...

Setio sam se kada sam video edvinov komentar. Nisam koristio TB dugo. :D

Nego, kako se u google maps ili here namešta ruta. Trebalo mi je sada za vikend da na putu do BG, prođem kroz jedno mesto i nikako nisam to uspeo da podesim.
Morao sam da uključim navigaciju do tog mesta, pa onda odatle do BG.

Da li neko zna sta bi bila "recents" app? Odjednom su juce pocele da mi iskacu reklame. Nekad po paljenju ekrana, a nekad u sred koriscenja i recent apps je prikazivao kao recents. Sad sam je izbrisao pa cu da vidim da li se vracaju.

Drugari, već par dana muku mučim sa pokušajima kako da skinutu muziku (album) prebacim u google play music? Pokušavao preko file menagera ali, il' ne kapiram, il' ne može. Postoji li neka apk preko koje mogu odraditi prebacivanje (iz download foldera u music folder)? Ranije sam ovo obavljao preko airdroida i wifi mreže, ali trenutno mi komp kod kuće nije u funkciji. Na poslu imam net na kompu, ali ne i wifi mrežu na telefonu pa prebacivanje preko data konekcije između airdroida i telefona ne može, zbog fajlova koji su veći od 10mb. Usb kabal preko koga sam pokušao da povežem telefon i komp ne registruje telefon već samo punjenje... Više je ovo možda za neku drugu temu pa se izvinjavam, ali eto ako neko zna da li ima neka apk koja bi prebacivala foldere u samom telefonu.

Za Google music ne znam, ali ovo prebacivanje iz foldera u folder možeš kako hoćeš.
1. ES File Explorer (ili bilo koji drugi), označiš muziku, pa copy/paste
2. Pri povezivanju sa kompjuterom uključi opciju MTP ili kako god se kod tebe zove, imaš je u podešavanjima, oko konektivnosti.
3. Uvek možeš da staviš na neki cloud (Dropbox, drive...) pa da im pristupaš odakle hoćeš.

Pa ako hoćeš samo da slušaš mp3 sa telefona onda nije bitno gde stavljaš. Ako već hoćeš da ih uploaduješ na Google server, pa da ti svuda budu dostupni, onda to radiš onom njihovom aplikacijom.

@nemanja123, videću za tu apk, imam muzike po oblacima, nego verovatno ne moze stream sa dropboxa. A ako skinem sa oblaka ili neta problem je sto ne mogu iz fajla za preuzimanje da pustim sve pesme, već jednu po jednu. Verovatno sto nisu u music folderu odakle play music vuce ceo album(e).

@tetsuo, pa rekao si mi ti za to u vezi Google Playa, nego nisam sad u mogućnosti da to odradim jer mi je komp u kome imam brdo muzike u kvaru, pa dok to ne rešim gledam ovako da skinem koje novo izdanje da slušam :)

И ја сам га давно купио. По мени, сјајна апликација.

Postoji li aplikacija ili način da ton od notifikacija bude odvojen od tona za neku određenu aplikaciju ili da određena aplikacija bude muted?
Primera radi volume za notifikacije mi stoji na max zbog vibera, yt klipova itd. i onda upalim igru i sve trešti.

Hm pa volume za notifikacije i volume za media su oduvek razdvojeni. Nemaju veze jedno sa drugim

Ne znam, ja na cm based romu (5.1.1) imam 3 bara za volume. Ringtone, media i alarm. Media kad smanjim retko kad čujem notifikaciju za viber poruku. Jedino što u podesavanjima vidim kao korisno je da linkujem ringtone volume sa notifikacijama ali opet mi nije to rešenje, jer se i igre i muzika i yt vode kao media.

To je zato što je viber đubre koje pušta zvuk za notifikaciju kao media umesto kao notifikaciju. Pretpostavljam da njegove poruke i dalje pište kad staviš priority mod?

Ne znam, ja na cm based romu (5.1.1) imam 3 bara za volume. Ringtone, media i alarm. Media kad smanjim retko kad čujem notifikaciju za viber poruku. Jedino što u podesavanjima vidim kao korisno je da linkujem ringtone volume sa notifikacijama ali opet mi nije to rešenje, jer se i igre i muzika i yt vode kao media.

makar promijeni zvuk za notifikacije u vajberu ;)

Dajte preporuku za internet browser.

Do sada sam koristio Operu ali se mnogo usporila (ili mi se tako čini), probao i stock browser na Note 2 ali i on ima svoje bubice (na back ne gasi tab nego izađe iz aplikacije kao da sam Home pritisnuo...)

Neko ga je već pominjao - NoChromo. Chrome sa adblock funkcijom.

Ja koristim Internet Explorer, specijalno portovan na moj zahtev sa Windows Phone sistema.................salim se, koristim UC Browser :d

Pokazuje samo aplikacije koje rade u pozadini a ne sve koje su paljene. Mada u podesavanjima imas da namestas sta i kako da ti pokazuje.

Vrh Dno