Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pozdrav ekipa, sjecate se na starijim telefonima kad odete na:

Messaging--> Local Area Info--> Receive?--> Yes,
a prije toga udje se u:

Messaging--> Local Area Info--> Select Channel--> New Entry i ukuca se kanal 50.

pa na ekranima prikazuje ima grada/naselja/ulice, postoji li kava aplikacija/widget da mi to prikazuje na android telefonu, sta sam god skinuo sa app store-a, a to je uglavnom bilo cell info/regio info daje samo podatke neke o mrezi, jacini signala i sl, sve ostalo trazi gps pa da te locira, a to niie to...

Nema. To se na Androidu podešava u okviru aplikacije za poruke i informacije o gradu stižu kao regularne poruke.

moglo i na prastarim uredjajima, korisna stvar, ostali smo bez toga, bez ksenonskog blica, i jos par tako korisnih stvarcica, sto smo imali nekada, ne znam cemu takva politika kompanija :(

Poslednja izmena od urednika:
Za šta je konkretno koristan taj cell info? U eri telefona koji ti na dva klika pokazuju tačnu lokaciju na mapi... Ne razumem.

Kupio sam apex launcher pro preko njegovog sajta i pay pala, dobio sam kod koji sam ukucao i kao uspešno sam aktivirao ali i dalje kad odem na apex pro kaže mi kao da kupim za 3.99, ima li neko iskustva sa ovim ili nekom drugom app uzetom na taj način

Kupio si ga mimo PlayStorea i nikad ga na njemu nećeš imati obeleženog kao kupljenu app. Ne treba da te tangira to.

Jasno, vidim ja sve je otključano u app, izgleda da tu nema nekog updatea kada se ukuca kod već se samo otključaju sve opcije

ok je songza, ali joj fali malo personalizacije. ima dosta stanica, ali tesko je naci bas savrsenu.
ja sam presao na pandoru zbog toga, mada pandora ume da bude repetitivna ako se ne dodaju novi izvori redovno.

Jel potreban VPN za pandoru i njeno korišćenje ili samo za instalaciju?

Jel potreban VPN za pandoru i njeno korišćenje ili samo za instalaciju?
Potrebno je i za koriscenje. Ovo nije nikakav problem jer hola better internet radi odličan posao. Neograniceno mb i podesava vpn samo za app koju zelis. Nece dirati playstore dok slusas pandoru npr.
Takodje treba naci narodnu verziju sa neogranicenim skipovoma i bez reklama. Za desktop postoji program elpis koji radi slican posao

Potpisujem za Hola better...koristim i Pandoru i Spotify...i Britanski iPlayer...

Spotify može da radi bez vpn-a, treba ti samo da instaliraš. Bar ja tako koristim.

a koja su ogranicenja bez premiuma?
na brzinu sam video da ne mogu ad premotavam pesmu i da sam ogranicen na shuffle.

Kupio sam apex launcher pro preko njegovog sajta i pay pala, dobio sam kod koji sam ukucao i kao uspešno sam aktivirao ali i dalje kad odem na apex pro kaže mi kao da kupim za 3.99, ima li neko iskustva sa ovim ili nekom drugom app uzetom na taj način

И шта кажеш за превод? Је ли треба каквих измена у апликацији?

Jel mi veruješ da mi nisi rekao ne bi ni probao srpski, nikad ga nisam koristio ni za system language al sam stavio da probam, sve je prevedeno sem icon scale ne znam zašto, što se tiče da li treba nekih izmena nisam nesto dublje zagledao kako je prevođeno.

Whatsapp+ може :)

Koja program je najbolji za prikazivanje slike sa telefona na racunar? Tipa hocu da igram neku igru ili pustim klip ali da je ista takva slika na racunaru paraleleno, screen mirroring ako se ne varam.

Ako si rutovao telefon, instaliras xposed i tabletMetrics i radice ti Spotify bez ikakvih ogranicenja, skoro kao da imas Premium nalog.

Da nemas mozda apk tabletMetrics? Nema sanse da mogu da ga skinem sa linka iz xda teme...

edit:
Instalirao sam modul, ali nista ne primjecujem novo. Ne mogu da premotavam pjesme niti shuffle da koristim....

Poslednja izmena:
Jesi pratio uputstvo kako je tamo napisano, sa sve deinstalacijom programa?

Urose, meni radi savrseno! Sad cu da ti napisem ukratko moj postupak : instaliras xposed, zatim tabletMetrics verziju 2.2 ,onda appsettings obavezno! Skines poslednju verziju sa GP Spotify Music, jer obican vise nece dobijati podrsku. Provereno radi poslednja verzija Spotify Music kod mene. Onda udji u Xposed pa u Modules i stikliraj App Settings i TabletMetrics. A onda udji u App Settings i nadji Spotify, ukljucis ga tu kada udjes i stavis DPI na 300 a Font scale na 100, a onda Screen (dp) na 1000x1600 i sacuvas ta podesavanja, odnosno ides na save i to je sve! Meni radi savrseno sa oviim redosledom podesavanja!

Urose, meni radi savrseno! Sad cu da ti napisem ukratko moj postupak : instaliras xposed, zatim tabletMetrics verziju 2.2 ,onda appsettings obavezno! Skines poslednju verziju sa GP Spotify Music, jer obican vise nece dobijati podrsku. Provereno radi poslednja verzija Spotify Music kod mene. Onda udji u Xposed pa u Modules i stikliraj App Settings i TabletMetrics. A onda udji u App Settings i nadji Spotify, ukljucis ga tu kada udjes i stavis DPI na 300 a Font scale na 100, a onda Screen (dp) na 1000x1600 i sacuvas ta podesavanja, odnosno ides na save i to je sve! Meni radi savrseno sa oviim redosledom podesavanja!

Eee vidis, to je vec drugacije uputstvo.

Probacu pa javljam. Mijenja li se UI aplikacije mnogo sa 300dpi?

EDIT: Radi perfektno!

Poslednja izmena:
Urose, ne moras ni da menjas DPI na 300, sad probah radi i kad je na 0. Tako da samo stavi Screen (dp) na 1000x1600. Javi bas sta si uradio, nadam se da ce ti raditi sada kako treba! Edit : Sad sam videla da si napisao da radi, bas mi je drago! Nista i drugi put! ;)

Poslednja izmena:
Snimak se nalazi ili u memoriji telefona ili na kartici. Nacices folder istog imena kao i naziv programa, i u tom folderu potrazi podfolder modet. Tu je snimak. Ono sa cime se igraj, to je da namestis najbolju rezoluciju u kojoj snima i da ako tel podrzava, da bude u mp4 formatu. ;)

Poslednja izmena:
Plex je na popustu, $1.99, pa ako nekome treba, nek' požuri :).

Vrh Dno