Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

ima li neka aplikacija za uredjaje koji imaju IC port koja radi kao daljinski upravljač? ova fabrička na tab3 mi je nesto zabagovala..

Jesi joj probao izbrisati data i cache?
Postoje i zamenske aplikacije, ako se setim imena poslaću ti.

Koja je najbolja aplikacija za pobosavanje kvaliteta video snimka,tj za editovanje snimljenog materijala ?

da li ovo backupuje i arhivirane konverzacije?

evo da odgovorim samom sebi. ne radi sync arhiviranih applikacija.
moja poenta kupovine ovog packa je bila da ne moram da vracam arhivu za sync pa da ponovo arhiviram. ovako mogu i sa bilo kojom besplatnom app da radim koja ne bi videla arhivu.
sada kada imam pack, sync cu raditi sa vremena na vreme pa ce to valjda raditi posao.

Koja je najbolja aplikacija za pobosavanje kvaliteta video snimka,tj za editovanje snimljenog materijala ?

A kako mislis da iz loseg snimka napravis bolji ?? Mislis kao oni na CSI Miami ?? Video materijal se edituje na kompu. Na phonu ima nekoliko basic aplikakicija za trim ali ako je duzi snimak pojedu ti bateriju ocas posla...

Kupio sam nedavno prvi android telefon, pa mi treba neka aplikacija za kameru. Moze li neka preporuka?
Primetio sam da fabricka aplikacija i nije nesto, na primer u nocnim uslovima malo kasni okidanje za blicem pa slika bude tamnija nego sto bi trebalo...
Nisam ja neki pasionirani fotograf, ali kada vec imam solidnu kameru da iskoristim to sto imam.
Isto pitanje i za neku aplikaciju za slusanje muzike, instalirao sam winamp, ima li nesto bolje?

A kako mislis da iz loseg snimka napravis bolji ?? Mislis kao oni na CSI Miami ?? Video materijal se edituje na kompu. Na phonu ima nekoliko basic aplikakicija za trim ali ako je duzi snimak pojedu ti bateriju ocas posla...

snimak traje oko 20 sekundi ,ako može neki predlog.Inače snimak je sa kamere za video nadzor ,malo je mračno .Ne treba nešto extra, samo da je malo bolji snimak.Inače u pitanju je snimak tuče i baš bi voleo da nadjem likove koji biju jednog dečaka.

Poslednja izmena:
Kupio sam nedavno prvi android telefon, pa mi treba neka aplikacija za kameru. Moze li neka preporuka?
Primetio sam da fabricka aplikacija i nije nesto, na primer u nocnim uslovima malo kasni okidanje za blicem pa slika bude tamnija nego sto bi trebalo...
Nisam ja neki pasionirani fotograf, ali kada vec imam solidnu kameru da iskoristim to sto imam.
Isto pitanje i za neku aplikaciju za slusanje muzike, instalirao sam winamp, ima li nesto bolje?

camera FV5
poweramp, player pro

Poweramp ima samo u trial verziji. Traje samo 15 dana, ima li neka caka?

snimak traje oko 20 sekundi ,ako može neki predlog.Inače snimak je sa kamere za video nadzor ,malo je mračno .Ne treba nešto extra, samo da je malo bolji snimak.Inače u pitanju je snimak tuče i baš bi voleo da nadjem likove koji biju jednog dečaka.

Posvetliti se može (najbolje na računaru kako je već predloženo).
Na nešto drugo zaboravi, loš snimak je loš snimak.

Već zamišljam u glavi zum, izoštravanje, detekcija lica i ostala CSI čuda :D

Gde naci poslednju verziju AdAway-a?
I da li ima neki filter fajl sa linkovima reklama koja se ubacuje u AdAway, pa da skinem najazurniji?

Upravo probao ACR i sagovornik se lepo cuje.
Probao jos Call Recorder i All call recorder i kod oba se sagovornik primetno losije cuje nego sa ACR.

^ Ne radi na rutovanim uređajima. Hide My Root ne funkcioniše. :)

Nokia launcher? Aa a baš mi se svideo, hteo sam da ga probam kad izađe neka normalna verzija.

Uspeo sam! :) RootCloak Xposed modul je uspešno obavio posao. Sada radi zLauncher.

Edit: Mada ima užasno malo opcija za podešavanje.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa baš to. Ovako je baš skrnav sa opcijama, ništa ne može da se promeni u ovoj verziji. Ne možeš da zameniš ni raspored aplikacija u donjem redu, niti možeš da ukloniš najčešće korišćene aplikacije sa glavnog ekrana. Nema widgeta. Pretraga radi vrlo dobro i zanimljiv je sam koncept.
Ima potencijala da postane dobar launcher. I sada je upotrebljiv za obične korisnike.

Edit: Ne prepoznaje naša slova. Kvačicu prepoznaje kao "i". :)

Edit²: Hm. Nema ni opciju za promenu pozadine? "Ma kome to još treba?" :D

Poslednja izmena:
Art je novi nacin izvrsavanja aplikacija. Bolje receno, aplikacije se brze pokrecu.

Ranije su se aplikacije kompajlirale svaki put prilikom pokretanja. to je stedelo memoriju, ali usporavalo rad. sada su telefoni napredovali i memorija ne predstavlja problem pa nema potrebe stedeti toliko pa ART moze da zazivi (i ranije su mogli da ga koriste, ali nije bilo funkcionalno). ART kompajlira prilikom instalacije app. Tako ce pokretanje biti brze i bez udara na cpu, sto ce takodje sacuvati malo baterije. Downside je sto ce koristiti vise memorije (vise i nije toliki problem) i sto ce instalacija app trajati duze (ovo verovatno ukljucuje i update svake app).

Trenutno je u beta fazi i dosta app nece raditi kako treba. whatsapp je jedan od potvrdjenih koji ne radi.

WhatsApp ради на art-у.

Nazad
Vrh Dno