Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jel postoji neka aplikacija koja će svim programima da kaže da je telefon na silent i da dozvoli samo jednoj da zvoni/vibrira?

Konkretno, želim nekada da mi zvone samo pozivi dok spavam a sve ostalo da je na Silent :)

Znam da quiet hours na cyanogenu to moze, potrazi neku aplikaciju pod tim terminom.

Jel postoji neka aplikacija koja će svim programima da kaže da je telefon na silent i da dozvoli samo jednoj da zvoni/vibrira?

Konkretno, želim nekada da mi zvone samo pozivi dok spavam a sve ostalo da je na Silent :)

Tasker to može.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2

Zanimljiva aplikacija za bolju zastitu naloga...

Ali da li me ipak mrzi da kucam i kod svaki put :eek:

Ja kucam, ali na moj komp sam podesio da ne traži kod a bilo gde drugde traži.

Kako da mi YouTube pušta muziku u pozadini dok ja na fonu radim nešto drugo?

Da li postoji podešavanje za oficijelnu, ili moram da pređem na neku drugu YT aplikaciju, i koju?

Probaj modovani YouTube sa xda "ogyoutube" mislim da on može to.

Ovaj?
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm

Da, to je to. Samo što će ti možda trebati vreme da ga malo savladaš, ali ćeš se oduševiti šta sve možeš s njim. :)

Imam Huawei Honor 2, 4.0.4 na njemu. Zanima me:

1. kako da smanjim grejanje telefona prilikom igranja igrica? telefon je tanak a quad core i očigledno se sva 4 aktiviraju kada se igra bilo koja igrica. Medjutim kako uglavnom igram igre na nivou Hill Climb Racinga, značilo bi mi da se u tim situacijama telefon manje greje :) Pada mi napamet da bih nekim downclockom možda to bilo izvodljivo, ili grešim?

2. postoji li način da power dugme iskoristim kao okidač za slikanje na ICSu sa stock camerom? Ako nema, koju kameru preporučujete a da ima tu opciju i "burst" (okidanje 10 slika za redom)? Stock kamera mi se svidja zbog te druge opcije, ali nikako ne mogu da podesim da slikam preko dugmića (iako volume radi zoom in/out)

Poslednja izmena:
Zanimljivo pitanje, uopste nisam razmisljao o tome. Tako da i mene zanima da li ima neka aplikacija da mogu da slikam sa nekim dugmicem? Jako me nervira sto moram na touch da kliknem za slikanje. (LG L9 ako je bitno koji je mob, JB)

Za burst nisam siguran , ali na dugme ima skoro svaka... Camera fv-5, mislim i camera jb+, onako na prvu

Moje 3 nove igre :)

Ovo je savršen kviz za sve ljubitelje ovog tipa kvizova. Svako pitanje ima 4 ponudjena odgovora i jedina pomoć koju imate na raspolaganju je 50%, tj. uklanjanje dva neta;na odgovora, koju možete iskoristiti jednom u toku igre. Sigurno je promakla neka greška ili bag, i to će biti ispravljeno u narednim verzijama. Ne morate odmah da dajete lose ocene i komentare ako naidjete na neku gresku, vec mi posaljite mail i ispravicu.

U okviru igre imate opciju da aktivirate dodatnih 2000 pitanja. Idite samo na dugme DODATNA PITANJA.

Sto se reklama u igri tice, nema nijedna reklama u okviru igre, znaci nece nista da vas smara dok igrate, samo na izlazu igre ce vam iskociti reklama, ali ako vam je iskljucen net nece ni to. Ali dovoljno je da kliknete na X i nece vas smarati. Znate i sami da kod nas nema nacina da se naplati svoj rad, niti bi 90% nas platilo za igru, pa je ovo jedini nacin da se koliko toliko nesto vrati za trud. Zamislite da ste kliknuci na I AGREE prilikom startovanja igre platili istu 1 cent, koliko ja dobijam od toga. :) :(
Hvala svima unapred.

8ieImEZ.png
345PPkn.png
Wl1cNqp.png

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidkvisko.kvizznanjakvisko

Pogodite da li su tvrdnje tačne ili netačne. Ali razmišljajte brzo, jer se vreme meri! Fanastične činjenice iz svih sfera života. Testirajte vašu opštu kulturu i znanje.
Hiljade interesantnih činjenica - ALI DA LI SU TAČNE ILI NETAČNE?
Imate na raspolaganju nekoliko vrsta pomoći: preskakanje pitanja, mogućnost greške i dovoljno vremena da razmislite o svakom pitanju. Osim ako igrate naše brzinske igre, gde je vreme ograničeno i biće potrebno da što pre donesete pravu odluku!
Nema obaveznih registracija, ni komplikovanih pravila!
Samo se opustite i uživajte!

U narednoj verziji bice dodata opcija da aktivirate dodatna pitanja.

1qhnwuo.png
e0mlKuT.png
7b9YwHv.png

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidtacnonetacno.tacnoilinetacno

Ovo je igra za ljubitelje geografije! Ali nije klasicna igra sa pogadjanjem zastava vec ima nekoliko nivoa tezine. Na najlaksem pogadjate samo zastavu, na sledecem ukoliko pogodite zastavu pogadjate koji je glavni grad drzave, a na najtezem nivou pogadjate prethodne dve stvari koje sam pomenuo i ukoliko ih pogodite, moracete da odgovorite koja se valuta koristi za placanje u toj drzavi. Jedinu pomoc koju imate na raspolaganju je 50%, iliti uklanjanje dva netacna odgovora.

TBAYe1p.png
RFv7yJB.png
lnfjrsv.png

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.funwithflags.funwithflags

jedno pitanje.. kako da ugasim da mi na whatsappu umesto dugmeta send stoji onaj mikrofon za record ? ne znam od kada je to ovako na whatsappu. nekada kada hocu da poslajem samo jedan znak u poruci ne stigne taj mikrofon da se pretvori u send dugme i krene da mi rekorduje. koji rsmo

Ja koristim Expense Manager besplatnu aplikaciju za finansijsko knjigovodstvo, ukoliko neko zna bolji program neka bude slobodan da ga preporuci

iako sam izuzetno zadovoljan sa njim jer vrsi svoju funkciju evidencije prihoda i rashoda, te omogucava vodjenje budzeta i razvrstavanje troskova vremenski, po kategorijama, graficki uz pie chart, malobrojne mane su mu losi predefinisani dobavljaci i nemogucnost memorisanja transakcija po dobavljacima koje se ponavljaju.

Najveca prednost ovoga programa, sa pretpostavkom da se unosi revnosno svaki trosak i prihod, je u svesti gde su pukotine u budzetu i na sta najvise novca odlazi, kako bi se mogla izvrsiti adekvatna korekcija.

jedno pitanje.. kako da ugasim da mi na whatsappu umesto dugmeta send stoji onaj mikrofon za record ? ne znam od kada je to ovako na whatsappu. nekada kada hocu da poslajem samo jedan znak u poruci ne stigne taj mikrofon da se pretvori u send dugme i krene da mi rekorduje. koji rsmo

Pa mnogo si brz :D
Sad sam probao i vidim da i meni posle jednog znaka krene rekord ako BAS brzo stisnem. U normalnim okolnostima nisam imao situaciju da mi se to desi. Cemu zurba? :D
A ne vidim da ima takvo podesavanje.

Da li postoji nacin da nateram official YouTube aplikaciju da pusta videk u HD cak i ako nemam HD ekran, jer jednostavno HQ nije dovoljno jasan?

Whatsapp+ sa xda. More podešavanja, teme...

mora da piše 2.10 ili šta već jer je rađena na bazi originalnog whatsappa. 4.0 je 2.11.nešto..
a to za broj, probaj opet, probaj npr da instaliraš originalni whatsapp, aktiviraš ga, deinstall, instaliraš wa+. nekad tako zeza...

Pogodite da li su tvrdnje tačne ili netačne. Ali razmišljajte brzo, jer se vreme meri! Fanastične činjenice iz svih sfera života. Testirajte vašu opštu kulturu i znanje.
Hiljade interesantnih činjenica - ALI DA LI SU TAČNE ILI NETAČNE?
Imate na raspolaganju nekoliko vrsta pomoći: preskakanje pitanja, mogućnost greške i dovoljno vremena da razmislite o svakom pitanju. Osim ako igrate naše brzinske igre, gde je vreme ograničeno i biće potrebno da što pre donesete pravu odluku!
Nema obaveznih registracija, ni komplikovanih pravila!
Samo se opustite i uživajte!

U narednoj verziji bice dodata opcija da aktivirate dodatna pitanja.

1qhnwuo.png
e0mlKuT.png
7b9YwHv.png

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidtacnonetacno.tacnoilinetacno
Pošto je u pitanju kviz, glupo bi bilo da ovo ne ispraviš... hemijski, a ne hemiski:)

Hvala, nasao sam OG YouTube ali ne moze da se instalira, kaze postoji vec aplikacija sa istim imenom i conflicted signature, verovstno moram da budem rootovan a nisam, tako da cu se od nedelje igrati sa tim.

Imaš dva apk fajl tamo, jedan zamenjuje stari, prvo obriši stari pa install modovani, a drugi se instalira posebno...pored postojeće.

Poslednja izmena:
Imaš dva apk fajl tamo, jedan zamenjuje stari, prvo obriši stari pa install modovani, a drugi se instalira posebno...pored postojeće.

Hvala, uopste nisam video da postoji ta razlika u verzijama i automatski skinuo drugu verziju, jer "druga je novija" xD ..evo instalirao samo pravu verziju i bez problema se instalirala a odlicno radi :)

EDIT: Ipak ne radi tako odlicno kao sto sam mislio, za video ispod 5min trajanja mu treba do minut da krene playback u 720p, dok za video preko 5min do 10min buffering traje do 5 min, tj 5min pre nego sto video uopste krene u 720p. Na 240p krece odmah kao i official app. Brzina neta je 6/1Mbps, mada smatram da to nije problem jer ne kompu i 720p krece instant i ne secka i ne bufferuje.

Poslednja izmena:
E pa ***, jel hoćeš 720p na tvom telefonu, onda čekaj :p ili kupi 720p telefon ;)

To sam vise napisao da bi i drugi ljudi znali kakva je situacija a i da bih proverio jel se jos nekom desava.

A inace ni sa 720p ekranom nije idealna situacija, imam ga na tabletu na kom official YouTube app pusta 720p i opet postoji cekanje, doduse manje ali opet se ceka.

Videću kad dodjem kući koliko se čeka, pa cu ti baš javiti... Skoro sam ubacio novi ROM, pa nisam jos ubacio ovaj modovani YT... Mada be sećam se da sam dugo čekao...

Ma kakvi meni treba nekih 10 sekundi da krene 720p spot, i to imam jednu crticu wifi-a.

Da ponovim pitanje na koje nisam dobio odgovor:

Hoće li se telefon manje grejati ako ga downclockujem preko nekih aplikacija? I postoji li aplikacija koja to radi bez roota?

Teorija kaze da bi trebalo da su manje temp. Za tako nesto ti treba odgovarajuci kernel, root i aplikacija.

Vrh Dno