Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

užas, užas, stvarno sam je***o razočaran, stvarno mi je žao što sam dao pare na kršdroid, znao sam da ne treba da ga uzimam, znao sam da je kršdroid loš os, znao sam da treba da se držim IOS + WP, ali nešto u meni, neka želja da malo experimentišem me naterala da kupim, i sada sam se sj***o. krivo mi istog sekunda kada u ruke uzmem ovaj tablet, ne mogu da verujem da u 2013 godini ja ne mogu da gledam fullscreen slike.
eto, ako neko zna neku foru koja NE zahteva rootovan tablet da ovaj problem sredim, bio bih mu neopisivo zahvalan.
imao sam jednog druga, koji je kvalitet OSa cijenio po jednom i samo jednom kriterijumu: brzina skrola! Apsolutno nista drugo nije priznavao kao argument... Ali ti si ga preshishao debelo :d

i ja ne mogu da vjerujem da u 2013og iOS nema podrsku za widgete, pa ni WP8, al sta cemo :p

Mene zanima za sta sluzi proces Mediaserver. Bilo da slusam TuneIn ili Music Player ili FM Radio crpi bateriju. Sta je to u pitanju ?! :) Koliko se sjecam na Gingeru toga nije bilo.

imao sam jednog druga, koji je kvalitet OSa cijenio po jednom i samo jednom kriterijumu: brzina skrola! Apsolutno nista drugo nije priznavao kao argument... Ali ti si ga preshishao debelo :d

i ja ne mogu da vjerujem da u 2013og iOS nema podrsku za widgete, pa ni WP8, al sta cemo :p

a ja mogu da dodam da sam jos na 6230 Nokii u 2004oj i 2005oj mogao da saljem i primam fajlove preko BT-a a u 2013 to na iOS-u jos ne mogu... o krs li sistema

A ja sam 13 godina mogao da podesim alarm i da ugasim telefon a on opet zvoni, o kako su danas svi sistemi krs...

Poslednja izmena:
A ja sam 13 godina mogao da podesim alarm i da ugasim telefon a on opet zvoni, o kako su danas svi sistemi krs...

To je meni veci plus i fali nam mnogo, nego Bluetooth kojeg slabo ko i koristi sem Plavozubih slusalica a to je moguce i na iP :)

Poslednja izmena:
SlideIt tastatura je ažurirana. U novoj verziji su slova malo razmaknutija za "ABC" unos, i dodate su još neke opcije u podešavanjima.
Međutim, još uvek nisu izbacili slovo "S" iz srpske ćirilične tastature. Poslao sam im mejl danas, odogovorlili su da će biti sređeno u sledećem ažuriranju, ali izgleda da su mi poslali odgovor koji svima šalju.

I KiiKeyboard isto ima "s" u ćiriličnoj tastaturi:lupko:

Ma i meni na Nexus 7 ubija bateriju taj mediaserver, mada nemam ni jednu mp3 muziku ili bilo kakav film...Jednostavno non stop jede bateriju.

Bravo :) Izgleda da ako playing media da je to normalno da uzima neki procenat. Mada svakako cu prekontrolisati mogucnost corrupted-a /multi/medijskih fajlova na /emmc i /sdcard :D

Upravo. Slusao ti muziku preko bilo cega, mediaserver malo posandrca :)

a ja mogu da dodam da sam jos na 6230 Nokii u 2004oj i 2005oj mogao da saljem i primam fajlove preko BT-a a u 2013 to na iOS-u jos ne mogu... o krs li sistema

sta, vazniji ti BT protokoli od 3 tackice na tabletu bez hardverskih dugmica? :D Zaista, mijenjaj prioritete, kome jos treba slanje fajlova preko BT? ;)

nades na netu verziju za svoju rezoluciju. prekopiras u telefon i preko nekog file explorera na fonu odes do igo foldera i igo apk-a (koji se obicno tako i zove, svakako nesto u tom fazonu) i kliknes na nj. ako nisi prethodno dozvolio fonu instalaciju app sa nepoznatih izvora (citaj: ne sa google play-a) pitace te za dozvolu. dozvolis, ponovis proces ispocetka i voilà, eto ga iGO.
obicno vec ima mape u sebi al ako ne, skines ih sa neta, ubacis u maps folder igo-a, poi u poi i to je to.
za srbiju contrast, stavljaju ih i pod topmap. komplementarne su sa teleatlas (sada tomtom za igo) a nisu sa navteq (ovo ako ti treba za zap evropu, za ostatak e koristi topmap iliti local providers).

imas i posebnu temu o igo ovde na benchu.

Poslednja izmena:
skinuo sam ovo iGO My way™ 2009 for Android™ v8.4.2.124036 i ovo iGO My way™ 2009 for Android™ v8.4.2.139242 da li je to to ili nesto drugo ali u mapama nema Srbije a rezolucija koja mi treba 540 x 960.

skinuo sam ovo iGO My way™ 2009 for Android™ v8.4.2.124036 i ovo iGO My way™ 2009 for Android™ v8.4.2.139242 da li je to to ili nesto drugo ali u mapama nema Srbije a rezolucija koja mi treba 540 x 960.

Sve te verzije igo-a postoje u varijantama za različite rezolucije ekrana pa još i podverzije u zavisnosti da li su dugmići na tvom uređaju na ekranu ili ispod njega. Mape su univerzalne što se tiče rezolucije pa čak i OS-a.
Kako si našao app tako nađi i mape.

Moj telefon je HTC Sensation XE dugmic su na ekranu, kazi mi koja je zadnja verzija igo za srbiju?

^ Pa ako je samo za USA i Kanadu, onda logicno da ne radi :D

Mozes ja mislim da upalis medjeda i onda ga iskljucis kad krene muzika

Poslednja izmena:
Moj telefon je HTC Sensation XE dugmic su na ekranu, kazi mi koja je zadnja verzija igo za srbiju?

Ovo je zadnja mapa. Igo je svejedno koji samo ubodi rezoluciju

Da ne trujemo ovde više, evo ti link za pravu temu:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=245249 Android navigacija i mape

Prilozi

• uploadfromtaptalk1363782648072.jpg
    uploadfromtaptalk1363782648072.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 343
Poslednja izmena:
^ Pa ako je samo za USA i Kanadu, onda logicno da ne radi :D

Mozes ja mislim da upalis medjeda i onda ga iskljucis kad krene muzika
pa ima dosta aplikacija koje nisu za nase trziste, pa ipak rade :) Nego je streaming jebada izgleda... Samo cekam kad ce i Viber i slicne potpuno ugasiti :p Umjesto da se krecu u potpuno drugom smjeru, al ajd

A bre priča čovek napamet :D
Radi bez ičega

A i tebi teško da skineš i probaš ***:D

A bre priča čovek napamet :D
Radi bez ičega

A i tebi teško da skineš i probaš ***:D
ko pita ne skita :d

Uostalom, osnovna pretpostavka: ako pandora ne radi kod nas, ako spotify ne radi, i jos par servisa, a ni ovaj nije za nase trziste, onda ni on nece raditi :) Valja uvijek napomenuti izuzetke ;)

Uostalom, osnovna pretpostavka: ako pandora ne radi kod nas, ako spotify ne radi, i jos par servisa, a ni ovaj nije za nase trziste, onda ni on nece raditi :)

Bas zbog ovoga sam rekao, ali *** mogu i ja da pogresim :p

ja vec slusam B-) ... A i dobro je da smo konacno pokrenuli neke price koje nemaju veze sa market unlockerima i slicno... To treba sve u zasebnoj temi da se raspravlja :p Najmanje se prica o dobrim/novim aplikacijama

Ljudi koji nemaju blage veze o androidu nek zaborave na ovaj post, kao da ne postoji, posto ovo nije za vas, za ostale mozete nastaviti da citate :)

Evo jedna zanimljivost teslacoil koji prave Nova launcher i widgetlocker omogucili su EXPERIMENTAL MODE (LABS). Udjete u nova settings ili widgetlocker settings zadrzite taster volume down i pojavice vam se dole nova opcija :)

Ljudi koji nemaju blage veze o androidu nek zaborave na ovaj post, kao da ne postoji, posto ovo nije za vas, za ostale mozete nastaviti da citate :)

Evo jedna zanimljivost teslacoil koji prave Nova launcher i widgetlocker omogucili su EXPERIMENTAL MODE (LABS). Udjete u nova settings ili widgetlocker settings zadrzite taster volume down i pojavice vam se dole nova opcija :)

Koja, koja? :)

Vrh Dno