Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Čime bi mogao da odradim Backup moba na komp?

Sve zavisi koji telefon imaš... Najbolje ti je da odradis nandroid backup i prebaciš na komp i to ti je to

SE Xperia Ray, aj sad ću da probam.

edit
To kod mene ne radi. Ja sam preko My computera našao SE folder tj. portable devices/memory card/App_Backup_Restore i odradio copy/past na desk i ćao.

Poslednja izmena:
Apex Settings - Homescreen settings - Manage Screens
Onaj na kojem stoji žuta zvezda, taj je default

Nisi me razumeo. Procitaj jos jednom sta sam napisao u prethodnom postu. Posle kad me vrati na taj drugi screen moram jos jednom da pritisnem home nek me vrati na treci koji mi je default.

Josh aplikacija na rasprodaji: Beautiful widgets, NOVA 3...

6df500b0-0ccc-ffb3.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1346440147065.jpg
    uploadfromtaptalk1346440147065.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 212
Poslednja izmena:
SE Xperia Ray, aj sad ću da probam.

edit
To kod mene ne radi. Ja sam preko My computera našao SE folder tj. portable devices/memory card/App_Backup_Restore i odradio copy/past na desk i ćao.

Nandroid se nalazi u sdcard/clockworkmod/backup/

Evo šta meni piše

screenshot201209010928.png

lol... Nandroid se radi kroz CWM. A posto tebi telefon nije ni rutovan, nemas ni CWM, a ni mogucnost za nandroid tj takvu vrstu backupa.

Nigde ni ne piše da fon mora biti rutovan za nandroid. ,)

Đorđe koji telefon imaš?

Kako da disable-ujem notifikacije u Viberu? Konkretno me zanima za ton poruke.

mene zanima kako da ugasim Viber skroz (jer kad izadjem sa "exit", samo se vrati posle odredjenog vremena)? :d Takodje, interesuje me misljenje korisnika o tvrdnji autora da Viber ne trosi resurse (bateriju i memoriju)? Za bateriju je moguce, ali za memoriju mi evo sad pokazuje da trosi 29MB :p

Valja li ram booster? Instalirao sam ga, ali nesto nisam primetio neku razliku? Jos jedno pitanje. Ne znam da li je tema odgovarajuca,ali ajde da pitam. Kako da proverim koje mi aplikacije rade i kako da se prebacujem iz aplikacije u aplikaciju bez da ih gasim. Primer,igram igricu i stigne mi poruka. Hocu da procitam i odgovorim,bez da mi ugari igru. Mozda su glupa pitanja,ali android koristim od pre par dana tek :) Hvala unapred

Nigde ni ne piše da fon mora biti rutovan za nandroid. ,)

Jer se podrazumeva. U screenshotu koji si postavio, tacnije pogledaj prva dva reda...
SU znaci Superuser - za to treba root
Busybox (potreban za rad te aplikacije) - isto treba root

Poenta: Kada rootujes telefon i instaliras CWM, kroz sam CWM radis Nandroid backup.

@Psaras Djordje ima SE Xperia Ray.

mene zanima kako da ugasim Viber skroz (jer kad izadjem sa "exit", samo se vrati posle odredjenog vremena)? :d Takodje, interesuje me misljenje korisnika o tvrdnji autora da Viber ne trosi resurse (bateriju i memoriju)? Za bateriju je moguce, ali za memoriju mi evo sad pokazuje da trosi 29MB :p

Da, normalno je da zauzima RAM, kako bi inače bio dostupan na Viberu?
Ali, RAM zauzeće samo po sebi ne troši bateriju. Ako ne koristim Viber za razgovor, ne uočavam ga u listi aplikacija koje su trošile bateriju.
Po meni je super aplikacija, ne troši resurse kada je ne koristiš, a čuči u pozadini.
za razliku od Skajpa koji je... uh...

Poslednja izmena:
Da, normalno je da zauzima RAM, kako bi inače bio dostupan na Viberu?
Ali, RAM zauzeće samo po sebi ne troši bateriju. Ako ne koristim Viber za razgovor, ne uočavam ga u listi aplikacija koje su trošile bateriju.
Po meni je super aplikacija, ne troši resurse kada je ne koristiš, a čuči u pozadini.
za razliku od Skajpa koji je... uh...

pa genijalci su tako napisali na https://play.google.com/store/apps/...lt#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS52aWJlci52b2lwIl0.
vidim da ta tvrdnja vise ne stoji tamo :p (a ni za bateriju!)
nego, nek neko proba npr uvece da izadje iz vajbera, pa da vidi da li ce kasnije/ujutro biti ponovo aktivan?
Takodje, malo mi je bzvz sto ne moze da se promijeni zvuk za poruke i za zvono, niti da znas ko je online (ogromna vecina ljudi koje mi je nasao su samo instalirali viber, makli ga, a da nisu ugasili account, pa nikad i nisu online), al ajd, dz je dz...

Poslednja izmena:
Valja li ram booster? Instalirao sam ga, ali nesto nisam primetio neku razliku? Jos jedno pitanje. Ne znam da li je tema odgovarajuca,ali ajde da pitam. Kako da proverim koje mi aplikacije rade i kako da se prebacujem iz aplikacije u aplikaciju bez da ih gasim. Primer,igram igricu i stigne mi poruka. Hocu da procitam i odgovorim,bez da mi ugari igru. Mozda su glupa pitanja,ali android koristim od pre par dana tek :) Hvala unapred

M,niko nista? :)

@Vlada1911
Postavio si pitanje pre sat vremena i niko ti nije odgovorio !?!?! Niko tu nije dežuran da odgovara na pitanja.

recent apps dobijes ako zadrzis home button (valjda je tako i na lg-u), a listu aktivnih aplikacija trazis u settings/storage, ako me pamcenje dobro sluzi

Poslednji TT mi ne izbacuje notifications uopste, iako je otkacen check-box za njih. Ispod njega, kad pokusam da udjem u polja "Private messages" ili "Subscribed topics" kaze mi "No accounts available" a imam ih tri. Neka pomoc?

I jos nesto - mogu li nekako na JB 4.1.1 da iskljucim opciju Send on Enter u porukama? Zelim da otkucam enter nekad, a ne moze - on odmah posalje sms. Nisam nasao opciju u Settings za poruke. Gnex je telefon.

Unapred hvala!

@joriq viber mora biti aktivan da bi ti radio ;)

@mironiko menjaj tt verziju
Što se tiče send on enter ili hoćeš da bude isključeno ili nećeš ne može i jedno i drugo... Preporucujem SwiftKey tastaturu ;)

Pa hocu da bude iskljuceno, a koristim Perfect Keyboard i jako mi odgovara, ali koliko znam nije to do tastature, nego do sistema - na CM7 se u Settings to toggle-ovalo. Pogledacu pak i podesavanja tastature...

A nadjoh na netu da je 2.2.8 TT bas pogodjen tim problemom - ne obavestava kad stigne nesto u Inbox... Nista, skidam neku drugu.

Nazad
Vrh Dno