Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

com.keramidas.TitaniumBackup-2.odex u data/app
ako obrises tb ne gubis backup, kako kad stavljas drugi rom
ako ti ni to ne uspe, uninstall tb install ponovo, ne pokreci. instaliras lp pa dugo drzis na tb i iz menija biras patch
sad mozes da pokrenes

Hvala za uputsvo. Posle 100 pokusaja, najzad pravo resenje. Hvala

Da li neko ima volje i vremena da mi na pp pošalje uputstvo kako da koristim market unlocker. Hoću da kupim swiftkey. Danas mi je istekla beta.

Tapatalk2 i ja

Dam im tuki dok god treba uputstvo.. mada nije kriv onaj sto je pravio aplikaciju al opet.

Ne pomaze ni to upustvo, probao jutros.

Ja samo koristim market unlocker pro i kupujem sa telefona, nikakve dodatne zezalice.

Ja sam i to pokusavao, nece da prodje kupovina :/

I ja koristim Market Unlocker Pro. Bez problema prolazi kupovina. Cak i ne "ubijam" Play Store. Samo izadjem, izlaziram da sam u US (ili hrvatskoj, kako kad), udjem u Play Store i kupujem.

@Oliver

Sumnjam da ti nesto nije u redu sa SuperSu ili mozda BusyBox-om.... ja sam oba morao da update-ujem da bi mi tel prihvatio Lucky Patcher i da bih sredio TBP sa njim...

Nece, sve je up to date. Ne znam sta je problem...

Nov apdejt aplikacija

Predstavljen je i nov apdejt postojećih aplikacija. Do sada, kada imate aplikaciju koju treba osvežiti, tj. preuzeti novu verziju, vi ste je preuzimali kompletnu i instalirali kao takvu. Od Androida 4.1, postoji verzija apdejta gde preuzimate samo deo koji je osvežen. Dakle, ukoliko se u kodu promenila samo jedna linija, vaš apdejt će biti veoma mali, i jednostavno nema potrebe da preuzimate ponovo celokupan paket aplikacije.
Još jedna od novina je i direktan udar na pirateriju na Android platformi, a to je da se plaćene, tj. kupljene aplikacije vežu direktno za ID broj telefona, pa tako kupljena aplikacija na jednom telefonu neće moći biti pokrenuta na nekom drugom.

Kako će ovo uticati na narodne verzije...:d

u vezi Tapatalk:
mnogo stabilnije mi radi 2.10 nego 2.13 sa dosta FCa

Stvarno je najbolja tastatura bez sumnje, samo treba provaliti i podesiti sve iopcije kako odgovara....ima li kakvih uputa za pocetak :D

Stvarno *ebe kevu, svidja mi se ovo sto razdvoji slova na lijevu i desnu stranu, pa mi taman dodje na 2 palca :D Ako hoces jednom rukom promjenis layout!

I za svaku opciju "Test" i toje extra :)

Ovdje cemo nastaviti , da ne zagadjujemo Temu bezveze HOX

Do sada su se aplikacije vezivale za Google nalog. Šta ćemo s tim? Jedna plaćena aplikacija se neće moći koristiti na svim uređajima vezanim za taj nalog.

Moci ce. Ali ces na svaki uredjaj morati posebno da skines tu istu aplikaciju. U sustini, korisnike koji su kupili aplikacije ovo nece pogoditi uopste.

Moci ce. Ali ces na svaki uredjaj morati posebno da skines tu istu aplikaciju. U sustini, korisnike koji su kupili aplikacije ovo nece pogoditi uopste.

Pa ok, i sada se za svaki uredjaj mora skinuti posebno aplikacija. Ali i do sada se narodne aplikacije nisu mogle updejtovati, nego se skidala cela nova verzija. Ova prica, znaci (po mom shvatanju) olaksava update legalnim korisnicima. Pirati ce, kao i do sada skidati celu novu verziju.

Sumnjam da ovde ima nekoga kome je ovako nesto trebalo, ali svejedno cu probati...

Da li postoji neka navigacija u koju mogu da ubacim .gpx ili .kml fajl sa rutom, i da me navodi na osnovu zadate rute po mapi? Moze i google maps, ne mora da bude offline mapa.

Trenutno koristim Cue Sheet. Medjutim, posto sam napravio nosac za mobilni na bajsu, primetio sam da aplikacija uopste nema opciju da drzi ekran upaljenim svo vreme. Plus, ne pomera mapu na osnovu mojih trenutnih koordinata, sto dosta nervira. I na kraju nebitna stvar, ali mora rucno da se mota do sledece "instrukcije" za skretanje ili sta vec. Pise da ce u verziji koja se placa biti automatskog navodjenja, ali te verzije jos uvek nema...

Ideje? Trazio sam nesto po Marketu, ali ne vidim da iko pruza uvodjenje gotovog .gpx ili .kml fajla, sve aplikacije nude export na osnovu zabelezene rute.

Najbolje bi bilo da postoji neka extenzija za iGo MyWay, ali predpostavljam da su to samo pusti snovi :d

Mislim da se jos to nije pojavilo ni na jednoj android navigaciji....

Moguce je rutu importovati iz google earth-a u garmin uredjaj i obrnuto ali za to ti treba garminova navigacija. Na androidu jos nije moguce.

GPS Essentials ima mogucnost uvoza .kml fajla, izgleda da je jedini. Sto je super. Samo se ne snalazim, bas je komplikovan i pretrpan jer ima zilion opcija i mogucnosti. Ali valjda cu uspeti da ga nateram da me navodi kad zatreba.

Sad jedno verovatno glupo pitanje. Posto Maps aplikacija (google maps) ima mogucnost da mape cuva offline za izabranu regiju, da li postoji nacin da se natera aplikacija koja koristi google maps da koristi te offline mape? I gde ih Maps uopste stavlja, na SD Karticu ili u internu memoriju telefona? Predpostavljam da sve aplikacije kontaktiraju neki API za Google Maps, ali nisam previse zalazio u tematiku, pa pitam ako je neko imao iskustva.
Nije mi zbog skidanja MBa vec zbog sporog ucitavanja mape na EDGE signalu kad sam u pokretu.

Poslednja izmena:
Mislim da je u pitanju cache folder/dio u okviru gmaps-a... e sad, samo treba naci taj folder.

Sto se tice koriscenja od strane druge aplikacije, ne vjerujem da moze jer sumnjam da su te mape u formatu koji ocitava neka druga aplikacija.

Tako sam i mislio, hvala na informaciji u svakom slucaju! :)

Ni ovaj GPS Essentials nije od neke pomoci, uvezem KML fajl sa ridewithgps.com, ali niti mi prikaze rutu na mapi niti hoce da navodi. Ucita samo jedan waypoint koji je u stvari ekvator, i nista vise, nema iscrtane rute na mapi. A mozda ga i pogresno koristim, moracu sutra malo bolje da ga analiziram. Mada, mozda i ridewithgps ne napravi fajl kako treba, ko zna :(

Ovo mi je drago da cujem... Ja sam sve aplikacije koje stalno koristim kupio... Sitne su to pare da bi se cimao oko update-ova i jos dosta propratnih stvari.

Koristim PowerAmp i WidgetLocker pa me zanima nesto oko lock screen-a.Podeseno mi je u plejeru da se on pojavi na lock screen-u kada hocu da otkljucam dok radi muzika, ali kada otkljucam tako iz plejera onda mi se pojavi lock screen od WidgetLocker-a.Jel moguce nekako u opcijama jednog ili drugog podesiti da dok slusam muziku radi samo lock screen od plejera da ne moram 2x da otkljucavam?

Pirati ce, kao i do sada skidati celu novu verziju.

Nisi me razumeo. Ako bude bilo kao sto su najavili, piraterija nece biti moguca jer se kljuc za enkripciju u aplikaciji i hw id uredjaja ne poklapaju. Ali videcemo kako ce to biti u praksi.

Sa kojom aplikacijom se uspeva ono sto pricaju ljudi da npr kad je ugasen ekran, da se takt procesora smanji na 100 ili 200 mhz???

Nisi me razumeo. Ako bude bilo kao sto su najavili, piraterija nece biti moguca jer se kljuc za enkripciju u aplikaciji i hw id uredjaja ne poklapaju. Ali videcemo kako ce to biti u praksi.

Aha, si signor, sad jasno.

@ProMaster
Sa aplikacijama tipa SetCPU i O/C Daemon. Naravno, root se podrazumeva.

Poslednja izmena:
Vrh Dno