Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Zar flash ima veze sa prikazom gifova? :)

Neko ce verovatno umeti ovo detaljnije da ti objasni, ali u sustini Opera mini ne prikazuje sajtove direktno, vec preko njihovih servera gde se sadrzaj kompresuje, te zbog toga (verovatno) ne prikazuje celu gif animaciju, vec samo staticnu sliku.

Ok.. fala na objasnjenju.

Zar flash ima veze sa prikazom gifova? :)

Rekao bih ti da probas sa stock browserom, ali ne znam jel podrzava WF flash :) imao sam ga, ali se ne secam, jer sam vecinom operu mini koristio :)

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Wf ne podrzava flash, jer ima chipset ARMv6 arhitekture koja se ne druzi s flashom.

O2X via TTv2b5

Kako nema flash? Pa ja sam skidao i instalirao flash 10 bez problema, a dal je radio nemam pojma. :d Nisam nesto obracao paznju. :)

Sto znaci Borise, vreme je novi telefon da kupis :)

Koji internet browser vam najbolje (najbrze) radi?
Da li moze neko da mi posalje iGo apk i mape na mail, ili link gde mogu da skinem. Sve sto izguglam je bagovito.
edit: jel moze SwiftKey3 na nerootovani telefon?
Hvala

Poslednja izmena:
Ja koristim dolphin hd, odličan je za sve osim za download, za to koristim operu, može SwiftKey i na nerutovani tel.

@tetra
Sigurno nije radio. Jedino na Skyfire-u mozda, jer on isto ucitava u svoj server sav sadrzaj, pa odatle skida podatke, a ti njihovi serveri nekako i flash prenesu. Provereno na Optimus One telefonu, koji ima isti chipset kao i WF, a cak i nesto brzi procesor.

@Boris&Djilke
Tako je, novi, nego sta... ;)

Da li moze neko da mi posalje iGo apk i mape na mail, ili link gde mogu da skinem. Sve sto izguglam je bagovito.
Hvala

Na ICS-u bilo koji, a na GB Opera Mobile.

Hvala

Opera Mini
Trazi rapidserbia na google
SwiftKey moze, skini samo .apk.

Wildfire or die :D

Poslednja izmena:
Zahvaljujem. Do danas sam na Tattoo koristio Dolphin Mini, od danas koristim SGS2 i Dolphin HD mi nesto ne radi glatko. Jel ste probali Chrome? Kako se pokazao?

Svi browseri su bolji (smooth) na ics-u nego na GB-u.

Posto sutra vracam telefon, zbog nekog felera, preci cu na Saletov ICS neat tek za nekih nedelju dana. Hvala jos jednom.

Google Chrome i stock browser.

Zahvaljujem. Do danas sam na Tattoo koristio Dolphin Mini, od danas koristim SGS2 i Dolphin HD mi nesto ne radi glatko. Jel ste probali Chrome? Kako se pokazao?

Na GB Opera Mobile/Mini je munjevito radila, a na ICS Chrome nije loš, mada je sporiji od opere.
Stock browser sam deinstalirao. :D

Vidim da je bilo priče o flash playeru na armv6 i moguće je nabudžiti da radi. Postoje dve modovane verzije flash playera koje rade na cm7 i postoji jedna koja radi na stock romovima, ali samo u kombinaciji sa ucbrowserom. Ovu za stock rom sam testirao na motoroli firext i radi. Posto znam da ima onih koji ne znaju da koriste Google evo i linka na kojem je sve objašnjeno:
http://www.mobileusers.com/2012/02/14/flash-player-11-for-armv6-android-phones/

Poslednja izmena:
Dal neko zna dal mogu preko "foldersync" da sinhronizujem slike na racunar preko wifi? I ako moze kako?

EDIT: Uspeo sam. hvala ;)

Poslednja izmena:
Da li i kako mogu da vidim ad-hoc mrezu na nerutovanom telefonu? Znam da ranije nije moglo, kakva je sad situacija?
Potrebno mi je samo da se zakacim na net.

Au, BRAVO...
Nisam cuo do sada za ovu aplikaciju.
Hvala

Instalirao sam swiftkey 3 beta, ali mi sad ne radi gugletova Talk aplikacija, nece da se pokrene. Zna li iko jel ovo moze da se namesti?

Ako si na Win7 mozes da probas ovo www.connectify.me/ da prosledis vezu sa kompa na telefon.

Connectify radi ali komplikuje. Instalira neki svoj drajver koji inace nije neophodan i tek u placenoj verziji imas kompletnu kontrolu (ime AP-a i jos neka podesavanja). A cak je u nekim ranijim verzijama i pravio problem bas sa tim svojim drajverom kod mene.
Meni je daleko bolji bio WiFi HotSpot Creator.

Da, da, moram novi :D

Provo Accaunts>Create new
Name: (sta god hocete) npr. syncwifi
Account type: SMB/CIFS
Server address: (adresa racunara u lan-u) 192.168.1.2 (kod mene)
(imam sifru na racunaru tako da sam morao ovo sto sledi da unesem, ko nema mozda i ne mora)
Login name: (kod mene) MaxPower
Password: ******
Mozete da kliknete Validate login ako je sve u redu napisace Login succeeded

Sledece podesavanje je u karticu Folderpairs>crate new
Name: (sve jedno) PC (kod mene)
Account: izaberete u ovom slucaju syncwifi, znaci acc koji ste definisali gore.
Remote folder: izaberte gde ce na racunaru da virsi backup, ( pre toga morate da serujete na racunaru, particuju ili folder)
Local folder: birate koji folder za backup
Sunc tape: ja sam stavio To remote folder, vi kako hocete
Ukljucio sam scheduled sync, samo nocu od 2h i to dok je na punjac i samo preko wifi
Imate tu jos neka podesavanja....

Poslednja izmena:
Nisam, ovu sam prvobitno skinuo da vrsim backup na dropbox i box razne fajlove, slike, tb backup itd.

^^^
Hvala na objasnjenju, radi :) Svidja mi se sto ima dosta podesavanja (da sinhronizuje samo kada je na punjacu, samo preko WiFi, kojim danima u koliko sati...itd)

Da da, zato sam pitao za taj program. Mnogo dobrih podesavanja i nije komplikovan. Ja sam za box.net namestio da iz folder camera "dize" samo fajlove manje od 95mb tj. slike jer na box je ogranicenje 100mb za upload. A video klipovi na s2 tesko da budu manji od 100mb( oko 1gb su obicno :-D ) pa sam zato pitao za sync sa racunarom, na n standard ce malo brze da ide.

Pre neki dan sam menjao rom i nisam izvrsio backup pre toga jer rom nije wipe, popizdeo sam jer sam za**** nesto i izgubio slike klipove i jos po nesto, pa sam krenu u potragu za kako se ispostavilo foldersync programom.

Vrh Dno