Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

na mom telefonu sony ericsson xperia arc s se javio jedan problem mada traje vec mesec i nesto dana da kad nekog zovem ili obrnuto senzor koji gasi ekran mi totalno ublokira ekran tako da samo cupanje baterije pomaze ili cekanje da se on zagreje posto se to desava jedino kad je on veoma hladan.

I meni se isto dešava, čekam da izađe ICS, ako je softverski problem valjda će biti rešen. Cimanje mi je da stavljam neki stariji softver, pa rutovanje, pa ponovo podešavanje aplikacija, a ne verujem da će biti od pomoći..

EDIT

Izgleda da 'proximity switch' radi najbolje po ovoj hladnoći

http://talk.sonyericsson.com/thread/29634
http://talk.sonyericsson.com/message/128631

Poslednja izmena:
Definitvno problem pravi 'proximity switch' čim sam ga izneo na ovu hladnoću, zakucao se uključen, i tek kad sam ga podgrejao na radijatoru se vratio u normalu..

U vezi Anti Theft Control...Da li program automatski ukljucuje net i gps ili to mora da bude ukljuceno prethodno?

Probao sam sada...iskljucio sam i gps i wifi i gprs, i poslao mi je neke priblizne koordinate, a nakon 20ak min. malo tacnije..Nije ukljucio gprs, jer mi nije stiglo obavestenje na mail, a verovatno nije ni gps. Pretpostavljam da je koordinate pokupio preko mreze...

Da ne otvaram novu temu imam Samsung Galaxy i7500 i android Froyo 2.2.1 GAOSP-2-public-beta 3

Nikako ne mogu da nateram da mi radi flash player na web browseru koristim dolphin hd a probao sam i sa drugim browserima i nece,dolphin posle nekog vremena ucitavanja samo se ugasi a na drugim browserima se na praznoj strani pojavi jedna mala zelena strelica na sred strane kao nemoze da ucita.

Probao sam razlicite verzije da instaliram adobe flash playera ali nikako nece da radi

Probao sam ove verzije
Adobe_Flash_Player_11_v11.0.1.153_ARMv6
Adobe_FlashPlayer_11.0.1.152
com.adobe.flashplayer_111102059_11.1.102.59
install_flash_player_10.2.157.340
MX71G_flash_player 10.3

Ajde dajte neko resenje ja nemam pojma sta vise da probam

Drugar imao prvo HTC Wildfire S i sada Samsung Ace i ima isti problem... Naime, kada ode u settings tj bilo koju aplikaciju i okrene telefon u landscape, pri vraćanju u vertikalu ekran se ne "okrene", reaguje tek kada se ode na Home. U čemu je caka, zna li neko? Mislim da je na oba 2.3.3. Tip uopšte nema mnogo aplikacije, samo neke osnovne, ništa egzotično. Stock rom je u pitanju.

Jedino sto mi pada na pamet je kalibracija senzora... horizontal calibration i gyro...

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Izbacili su verziju flasha za ICS i rekli "gotovo". To je ova aktuelna i poslednja 11.1.

I flash neće nikako raditi na hromu za ics. Izjavio adobe.
@lukisa
Mislim da nikako ne možeš da pokreneš fleš na tom telefonu. Preslab je jer nema izdvojen grafički čip, pa ne može ni da ima ubrzanje.

---
desire

Poslednja izmena:
Imam isti telefon i nemam taj problem.

Ja nemam apsolutno niti jedan problem sa njim. Prvo citam alfa imao hardverski sa kamerom, te se gase aparati na minusu [ja opalio par fotki veceras sa Ceraka] te sad ovo.. nije mi jasno sta se desava... Jel su svi ti telefoni sa telenora pitam se?

Ne znam da li je "proximity switch" isti na Arc S i Xperia Pro, ali ja apsolutno nikakve probleme nemam po ovoj ladnoci, normalno se pali ekran cim odmaknem, i u toku razgovora i posle razgovora... Ja bih to reklamirao da sam na vasem mestu. Ko zna da li nece za par meseci krenuti da zeza i na toplom.
Kao privremeno resenje pojurite na XDA da li ima nesto, ako nema okacite problem mozda ce se neko naci da smisli resenje :)

Moj nije sa telenora, kupio sam ga bez garanicije preko nekog drugara. Nije mi ovo još uvek dovoljno ozbiljno da bih jurio servis i plaćao popravku. Ne znam ni koliko bi mogla da košta popravka, nisam uspeo da pronađem proximity kao rezervni deo na netu.

Za one koji žele da provere kako se ponaša proximity switch, treba da odete u servis meni sa *#*#7378423#*#* -> Service Tests -> Proximity switch
Treba da bude OFF, i da se pali kad ga zaklonite (nalazi se pored slušalice). Kad je hladno, kod mene zakuca na ON, i stoji tako dok se ne ugreje..

Pojavio se Chrome za Android, radi samo na ICS. Ajde neko ko proba neka javi prve utiske

Probao sam ga i brzi je i od stock browsera i od Delfina HD... Mnogo se bolje snalazi sa velikim stranicama.

@STrider

Ja sam sav taj bloatware na svom Xperia Pro uninstallirao/obrisao sa Root Uninstaller-om, i nista mi se nije ponovo instaliralo samo. Jedna od aplikacija je bila bas ta neka uefa, i gomila gluposti za skidanje igara/facebook apps itd. Jedino sto od tada nisam radio nikakav update telefona, mozda ti se zato vracaju? Jel se vrate posle kratkog vremenskog intervala ili samo posle update-a?
To se desavalo i pre nego sto sam radio update.
Nemoj ni da radis, sacekaj mart da izadje oficijelni ICS, ja sam pre nekoliko dana uradio update na .62 verziju firmvera pa izgubio root privilegije, a onaj Doomlordov Easy Rooting Toolkit ne radi sa ovom verzijom :mad:
Sad moram da otkljucam bootloader, pa da vratim na stariju verziju, ili preko flashtoola nesto da odradim, ne znam vise ni sam...
Inace, ni ja na mom Xperia Neo nisam imao problem sa proximity senzorom

Probao sam ga i brzi je i od stock browsera i od Delfina HD... Mnogo se bolje snalazi sa velikim stranicama.

Dolphin HD je postao uzasno spor posle zadnjih par update-ova, presao sam na Operu zbog toga. Bas me zanima kakav je chrome, nemam jos ICS

Ista situacija i sa mnom, Dolphin je uzasno spor, pogotovo kad se otvori veci broj tabova. Opera Mobile je za sad najbolja, probacu i Chrome kad izadje ICS za moj Neo

citao sam temu, al nisam mogao bas detaljno previse je stranica, pa da pitam.

1) Data counter widget VS 3G Watchdog VS NetCounter nekako su mi ove tri zapale za oko pa ako neko ima neka iskustva koja je najbolja ili eventualno neka cetvrta.
2) Dolphin HD VS opera mini VS opera mobile ili opet nesto cetvrto
3) ako je neko mozda koristio ovo aplikacije za ovdjenje finansija EasyMoney VS Expense manager nesto trece?
4) sto se tice task mnagera i tih stvari koristim ES Task manager.ima neko mozda bolji predlog ili je to ok?
5) za citanje i editovanje dokumenata koji je najbolji, mozda Kingsoft Office ?
toliko za sada, hvala unapred na odgovorima.

1) ja koristim netcounter, jer sam počeo još pre 2 godine, pa od tada meri protok
2) koristio sam sve, ako imaš mesta, ili ako koristiđ operu na kompu, opera mobile
3) ...
4) ako imaš telefon sa 2.2 ili 2.3 ne treba ti tast manager
5) možeš kingsoft, a možeš i google docs, jer od poslednje verzije kešira dokumente na telefonu

ok samo u vezi ovog pod 4) imam 2.2.sto mi ne treba task manager.tj koliko ja vidim na ot990 nemam neki njegov.

citao sam temu, al nisam mogao bas detaljno previse je stranica, pa da pitam.

1) Data counter widget VS 3G Watchdog VS NetCounter nekako su mi ove tri zapale za oko pa ako neko ima neka iskustva koja je najbolja ili eventualno neka cetvrta.
2) Dolphin HD VS opera mini VS opera mobile ili opet nesto cetvrto
3) ako je neko mozda koristio ovo aplikacije za ovdjenje finansija EasyMoney VS Expense manager nesto trece?
4) sto se tice task mnagera i tih stvari koristim ES Task manager.ima neko mozda bolji predlog ili je to ok?
5) za citanje i editovanje dokumenata koji je najbolji, mozda Kingsoft Office ?
toliko za sada, hvala unapred na odgovorima.

1) Za to ja koristim DroidStats
2) Dolphin HD
3) Ne znam jel ti Wallet vrsi tu funkciju...ja ga koristim

4) Odgovorio ti Tetsuo
5) - = -

Ne treba ti :) ako vec hoces da znas google ima dosta da se pise, a mozda ne bi razumeo, sve u svemu, ne treba ti :)

ma razumeo bih 100%, ipak sam ja dugogodisnji korisnik linuxa, ima tu neke veze :p mozda se nismo razumeli, mislio sam vise na neku aplikaciju kojom upravljas aplikacijama, uninstall i sl, al ako kazete da ne treba onda ne treba :D

Najkrace, sam android gasi programe po potrebi kad oseti da mu treba RAM memorije... Sto se tice uninstalla skini titanium backup i sa njim backupujes i brises aplikacije...

Nazad
Vrh Dno