Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Handcent SMS je umro, ziveo Go SMS!

Handcent SMS je umro, ziveo Go SMS!

Jel ti se desava da ti tastatura prekrije polje za unos teksta kada ubacis sliku u mms i zatim kliknes na input polje da bi kucao tekst (u portrait modu)? Ili samo mene muci taj problem...

A koju aplikaciju koristite ili je najbolja za kontakte i brze pozive?

I jos jedno laicko pitanje kako instaliram aplikaciju koju sam sa neta skinuo na komp, mislim da je .apk fajl?

Prvo sa marketa instaliraš Astro file manager program, a onda prebaciš .apk fajl sa kompa na mobilni, startuješ Astro, lociraš fajl klikneš na njega i izabereš opciju install. Uslov da sve ovo radi je normalno da u podešavanjima telefona omogućiš instalaciju aplikacija koje nisu sa marketa (settings/applications)

hvala mnogo

a sto se drugog odgovora tice predlog za neki call i contact manager?

Kada zabraniš Data Roaming stvarno nema neta u roamingu, bez brige. :) Provereno na više kontinenata. :D

GO Sms je simpatičan, mada mi se na HTC-u sviđa ova poslednja aplikacija u okviru Sense UI.

Kada zabraniš Data Roaming stvarno nema neta u roamingu, bez brige. :) Provereno na više kontinenata. :D

GO Sms je simpatičan, mada mi se na HTC-u sviđa ova poslednja aplikacija u okviru Sense UI.

Dialler One lepo vrsi posao, kao i Youllu Address book. Koristio sam Youllu dosta dugo i sada sam radi promene presao na dialer one koji mi se vise svidja ali je za nijansu sporiji, ali oba rade odlicno

Mali off ali ne znam gde drugde da pitam.
Kada ručno podesim neki događaj u kalendaru, npr. rođendan, i posle kada ga pogledam stoji mi pored datuma (kada se održava) u zagradi Europe/Sarajevo. Iako sam u BG-u. Kako ovo da sredim?

Promeni home na Beograd

Mislim da sam na svakom mestu gde sam video da može da se promeni stavio Bg. :D
Na šta si tačno mislio, pod "home"? Tj u kojim podešavanjima?

Da li je jos neko izgubio mogucnost usb teetherin (mob kao modem) nakon instaliranja sdk aplikacije na froyo?
Ako uradim system default da li gubim i update na froyo i sdk? U stvari sta sve ostaje, imenik, baza sms, mejlova?

Market

Postao sam još jedan korisnik Androida kome je Market delimično puk'o :crash:!

Kad uđem u My Apps, nemam ništa :bottle:. Instalirao sam nove aplikacije (neki su otkucali da im je to sredilo Market), ali opet ništa - samo se prikazuju novoinstalirane.

Na netu sam pročitao da mnogi imaju problema sa time, ali Google to izgleda ne interesuje (čitao sam njihov forum za podršku).

Idi u spisak aplikacija, nadji Market i Clear Data.

Nakon toga pokreni Market i Accept i trebalo bi da radi.

Nema popravke kad pukne Market, osim da se popravi sam od sebe. Ja sam radio sledeće i ništa nije pomoglo: clear cache, soft reset, hard reset, format sd kartice, rootovanje, flash rom1, flash rom2, firmvare update, brisanje pa ponovna instalacija marketa, menjanje google naloga, pokretanje gtalk-a... ništa ne vredi. :wall: Sad koristim applanet.:guitar: Pomirio sam se sa tim da nemam više market. A ako proradi sam od sebe (kako ljudi kažu da im se dešavalo), neću imati ništa protiv. :d

@tomic, nemam pojma o cemu pricas.

desavalo se i meni da ne vidi app koje sam skinuo, ali to resavam na nacin opisan u prethodnom postu.

Instalirao sam novi home desktop i kada udjem neku aplikaciju i kada izlazim iz nje sa srednjim dugmetom android me bez pitanja prebaci njegovu osnovnu home desktop formu. Nadam se da sam dobro objasnio. Ima li resenja, odnosno da mi android postavi pitanje koja je default postavka?

Instalirao sam novi home desktop i kada udjem neku aplikaciju i kada izlazim iz nje sa srednjim dugmetom android me bez pitanja prebaci njegovu osnovnu home desktop formu. Nadam se da sam dobro objasnio. Ima li resenja, odnosno da mi android postavi pitanje koja je default postavka?

U manage applications nađi trenutnu default aplikaciju za home i uradi clear defaults, klikni home dugme i pitaće te koju želiš da postaviš, ili skini sa marketa home switcher.

Ne znam u čemu grešim?
Instalirao sa cyanogen i prebacio sam aplikacije na karticu,ali u telefonu i dalje imam sve manje slobodne memorije!Kao da je i dalje sve u telefonu.
Šta sam propustio da uradim?

Da li neko zna da li postoji samo numericka tastatura? Kad hocu nesto da unesem u exel dokument, stalno mi menja sa brojeva na slova, pa mi zato treba samo numericka.

Mali off ali ne znam gde drugde da pitam.
Kada ručno podesim neki događaj u kalendaru, npr. rođendan, i posle kada ga pogledam stoji mi pored datuma (kada se održava) u zagradi Europe/Sarajevo. Iako sam u BG-u. Kako ovo da sredim?

Provalio sam da se ne pojavljuje Europe/Sarajevo kada isključim sinhronizaciju sa gmail nalogom i napravim događaj za neki datum ponovo. E sad, jel mogu preko kompa da podesim na gmail-ovom serveru i kalendaru da mi ne vraća na Sarajevo?

pa u gmail opcijama (na sajtu) ti je verovatno stavljeno na Sarajevo - pogledaj tamo.

Izvrteo sam sve moguće tabove u opcijama na sajtu i nigde nisam našao. :(

Vrh Dno