Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Meni je Backup for root users pre nekoliko meseci zakucao Galaxy, pa sam morao da skinem bateriju.

Koristio sam My Backup Pro, ali sada nemam noviju verziju, a ova koju imam me šalje na market gde ne mogu da se update-ujem, jer sam iz Srbije.

probaj titanium backup imash free ver na marketu

Kada pokrenem Titanium, iskoči mi ono za root whitelist, kažem always i Titanium kaže loadin do beskonačnosti...

Kada ga ubijem i pokrenem ponovo, kaže da mi telefon nije rootovan.

Obrišem ga sa bele liste, deinstaliram, instliram opet, pokušam na ono problems da instaliram busy box ili kako već i samo stoji skala, ne kreće se. Tj. kada sam prvi put pokrenuo, kaže skinuće 2MB, a skala pretrčala za delić sekunde do kraja i ubio se program. Posle sledeće reinstalacije samo stoji skala i nedopunjava se.

Kada pokrenem Titanium, iskoči mi ono za root whitelist, kažem always i Titanium kaže loadin do beskonačnosti...

Kada ga ubijem i pokrenem ponovo, kaže da mi telefon nije rootovan.

Obrišem ga sa bele liste, deinstaliram, instliram opet, pokušam na ono problems da instaliram busy box ili kako već i samo stoji skala, ne kreće se. Tj. kada sam prvi put pokrenuo, kaže skinuće 2MB, a skala pretrčala za delić sekunde do kraja i ubio se program. Posle sledeće reinstalacije samo stoji skala i nedopunjava se.

ako ti je tel root-ovan a ne dozvoljava ti root allowed nesto ti nije u redu superuser permissions, busybox nema veze, verujem da ti je nesto pobrljavilo u permissionsima,
ja bi uradio reinstal rom-a pa ponovo probao.

Izgleda da će to biti jedino rešenje...

Hendcent sms

jako jako mocna aplikacija za sms... milion podesavanja, fontova, iphone look, android, hend..
podesavanje posebnih ikonica za svakog (po boji znate od koga je), slike posiljalaca, posebna podesavanja za svaki chat... ma nema sta nema i radi savrseno dobro..

ovo je nesto najbolje sto sam video na androidu :) preporuka svakome

Handcent SMS.

Meni se npr. sav taj iPhone look uopste ne svidja. Neki oblaci, neka ******, ne znam cemu to.

Poslednja izmena:
Stvar jeste subjektivna, ali posle decenije na Nokia telefonima, pristup da svaki pošiljac ima svoju temu mi je mnogo pregledniji. Razmišljam o vraćanju na Nokia S40 za voice/SMS (da Andoid zadržim kao internet komunikator) i oblaci su jedino što će mi nedostajati...

Ne, slazem se sa tim. I meni se to MNOGO svidja. Ali mi se svidja po defaultu na htc telefonima, ali ne i oni oblaci na iPhonu (ili sad i na htc-u preko ovih aplikacija), ako me razumes.

provera WiFi-a?

Jel ima neka aplikacija za proveru rada(ispravnosti) WiFi? Znam da je prve nedelje radio jer sam uspevao u zgradi da "vidim" neke zakljucane wireless mreze, ali sad, ne vidi nista? Samo scanning i to je to...

Lazna uzbuna, izgleda da juce nije radilo zbog loseg vremena... danas je nasao mnogo konekcija, ali nazalost sve zakljucane...

Moja top lista 5 aplikacija koje najvise koristim:
1. Advanced Task Manager 4.0.1, ime sve govori... ukljucujem ga sa telefonom...
2. Battery ststus (free), jako precizan, ne zauzima mesto widgeta, nego je gore u status baru.
3. NewsRoom... Rss feed-ovi, 4 strane po 12 sajtova max, odlican za vesti...
4. SMS Popup, ima opcije quick reply, delete, itd, iskace odmah...
5. Keepscreen, mozete da izaberete kod kojih aplikacija se nece gasiti ekran dok u njima radite, jako korisno...

honorable mention :)
6. Fast call, probajte.. lak za upotrebu
7. Andexplorer

Pozdrav svima,imam problem sa tattoom jer mi se cesto desava da mi puca wifi veza,dali je josh neko ima taj problem i dali neko moze da mi nekako pomogne?

Hvala unapred.

koji rom mi preporucujete za htc magic 32A. ako nije problem posaljite mi link na pp. hvala unapred.

Ako ti treba lak rom za instalaciju, bezbedan i stabilan, svakako cyanogen (http://www.cyanogenmod.com/).

Uputstvo za instalaciju: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/Full_Update_Guide_-_G1/Dream/Magic32A_Firmware_to_CyanogenMod

Ja sam njime prezadovoljan, mada bi rado prešao na 2.1 kada bi našao neko retard-firendly uputstvo za instalaicju.

@handcent SMS: mogu se isključiti oblačići i staviti drugi izlged. Ja sam takođe alergičan na oblačiće. Zaista fantastičan program. Jedino što bi voleo da se promeni je da prestane da odvaja teme od istih kontakta sa različitim brojevima...

edit: lol, pisanje reči ***** je zabranjeno... a retard nije...

Poslednja izmena:
Postavljena je nova verzija Parking SMS Srbija na Android Marketu.
Molim vas da mi na fbraun55@gmail javite ako upgrade sa Marketa pravi nekih problema. Hvala unapred.

http://www.serbianmobileserver.com/parking/

Ferenc Braun

odlična unapređenja, pogotovu funkcionalnost izbora grada, ali tu ima jedna mana - svaki put kad se promeni grad pokuša da osveži listu online, ako si isključen sa neta ne možeš slati sms. Mislim da bi bolje rešenje bilo da se keširaju lokalno podaci, pa ako ne uspe update online da povuče podatke sa lokala

Koju aplikaciju koristite za VOIP? Probao sam fring i radi ocajno, vrlo slabo se cuje i prekida. Probao sam i Nimbuzz ali je toliko ocajan da je to strasno. Zovem i on zvoni kod mene u slusalici ali sagovorniku uopste ne zvoni. Ili posaljem poruku ali ne stize. Uspeo sam jednom da dobijem vezu ali je takodje prekidalo.

Može neka preporuka za program koji će mi zameniti default ikonicu za bateriju (onu pored sata) i ispisati stanje u procentima?

Inače, tražeći aplikaciju za ovo, primetih jednu prilično ružnu pojavu na Marketu. Naime, jedan autor ima 10+ 99% istih aplikacija sa različitim imenima... Spamovanje i zatrpavanje Marketa. Google bi morao ovo da reši.

Battery ststus (free) i Battery indicator pro nijedan ne menjaju default prikazivanje. Indicator pro dodaje levo... a taj deo mi je već načičkan...

Poslednja izmena:
Parking SMS Srbija

odlična unapređenja, pogotovu funkcionalnost izbora grada, ali tu ima jedna mana - svaki put kad se promeni grad pokuša da osveži listu online, ako si isključen sa neta ne možeš slati sms. Mislim da bi bolje rešenje bilo da se keširaju lokalno podaci, pa ako ne uspe update online da povuče podatke sa lokala

Primedba je OK.

Pošao sam od pretpostavke da korisnik Android telefona po prirodi stvari ima potrebu da stalno bude konektovan na mrežu. Količina podataka koja se povlači sa servera je više nego mala.

Koju aplikaciju koristite za VOIP? Probao sam fring i radi ocajno, vrlo slabo se cuje i prekida. Probao sam i Nimbuzz ali je toliko ocajan da je to strasno. Zovem i on zvoni kod mene u slusalici ali sagovorniku uopste ne zvoni. Ili posaljem poruku ali ne stize. Uspeo sam jednom da dobijem vezu ali je takodje prekidalo.

Ista stvar i kod mene što se Nimbuzza tiče.

Fring radi OK, ali samo preko WiFi. Preko 3G nema šanse da se obavi tečan razgovor :(

Koju QR code aplikaciju za Tattoo? Onaj SimpleQRCode ne radi, dal zbog tattoo rezolucije ili cega vec...

Barcode Scanneri na Tattoo-u generalno ne rade ili rade jako lose zbog Tattoo-ove kamere koja nema autofocus

E Meni brate radi...

Meni barcode scanner radi bez problema nikad nije zakazao, e sad jedino zavisi ako skeniram sa monitora, moram ponekad da ovecam sliku na oko 5-6cm da bi skenirao,jer moj monitor imia full hd rezoluciju pa je kod malecki. Ali stvarno nikakvih problema... Mora da bude mirna ruka i telefon paralelan sa kodom, za par sekundi skenira.

aplikacija je Barcode Scanner v3.1 beta1 . http://code.google.com/p/zxing

pozdrav

Meni barcode scanner radi bez problema nikad nije zakazao, e sad jedino zavisi ako skeniram sa monitora, moram ponekad da ovecam sliku na oko 5-6cm da bi skenirao,jer moj monitor imia full hd rezoluciju pa je kod malecki. Ali stvarno nikakvih problema... Mora da bude mirna ruka i telefon paralelan sa kodom, za par sekundi skenira.

aplikacija je Barcode Scanner v3.1 beta1 . http://code.google.com/p/zxing

pozdrav
Isto i kod mene,radi bas ok,isti program.

Kod Samsung Galaxy: Prvo odradiš komplikovanu proceduru da pripremiš teren i onda ga rutuješ na jedan klik :d

kako da vidim dal mi je telefon rootovan??? telefon nisam kupio nov pa neznam dal je prethodni vlasnik mozda rootovao telefon. radi se o htc magic telefonu.

Nazad
Vrh Dno