Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Takodje je veoma korisna i Ear aplikacija, sa kojom se prave profili zvona/wifi/bt.

locale - aplikacija za definisanje profila, u okviru profila se mogu definisati zvona, osvetljenje ekrana, bluetooth, wifi, airplane mode (potreban dodatni plugin) itd... Profili se aktiviraju u zavisnosti od podešenih uslova - vreme, lokacija, status baterije itd... paid app

Zavisi za koji telefon ti je potrebno.

Za Galaxy je SMS aplikacija MUST. Koristim Handcent, preporuka.
Koristim SuperDial umesto predefinisanog dialera, jer SuperDial ima mogućnost pretrage imenika direktno preko numberpada, ne moram da ulazim u contacts, pa na search i onda pozovem.
Ukoliko koristiš Gmail calendar, onda je i dodatni Agenda Widget preporučljiv, jer ovaj preinstalirani može da priže samo jedan događaj i to u prozoru 2x2. Sa ovim Agenda Widget vidim 11 narednih događaja na 2x4 polju.
Često koristim i 2G/3G shortcut. Skraćuje 2-3 klika da dođeš do opcije da se prebaciš sa 2G na 3G mrežu i obratno.

Treba mi za Nexus.

Jel posotji nacin da se u status baru pokaze procenat preostalog kapaciteta baterije (bilo kakav hack)?
Takodje mi treba neki dobar Weather widget.

I jel mogu nekako da izmenim ikonice svojim po zelji (dignem PNg koji hocu umesto posotjece)?

Poslednja izmena:
Skini sa marketa battery indicator pokazuje ti u % preostali kapacitet baterije i to po 1 % sto je odlicno.

Probaj RockOn, mada na tattoo je bagovit, mislim da je bas napravljen za veci ekran. Ne znam za druge, i meni treba nesto lepse na oko. Mada je default funkcionalan... mislim, kad slusam muziku u busu, ne gledam u telefon, nego pustim muziku i stavim ga u dzep. Sta ce mi onda sva ta fensi s***a...

Pa meni treba jer je onaj default debilan, treba mi 5 minuta da pronadjem kako da pustim pesmu koja nije na njegovoj listi.

Sto se tice gledanja celog marketa, koliko znam Market enabler radi upravo to.

WaveSecure Odličan program za praćenje telefona i zaštitu podataka u slučaju krađe.
Mislim da je još Lifetime Free registracija za android korisnike, za ostale platforme se plaća na godišnjem nivou.
Od opcija tu su online beckup i restore kontakata, sms, kol logova...
Kontrola telefona slanjem sms-a u slučaju krađe:
- Brisanje svih korisničkih podataka usled krađe.
- Zaključavanje telefona.
- Zaključavanje sa alarmom.
- Online praćenje kretanja telefona preko gps-a. Ovo je po meni najbolja opcija uz obaveštenje o novom broju koji je u telefonu.
- Obaveštenje o promeni kartice u telefonu na par predefinisanih brojeva...

mozda ako imas rootovan telefon mozes rucno da zamenis icon fajl aplikacije

MixZing Music Player je odlican, probao sam ga danas, ima neka lite verzija na SAM 3.4 da se skine, ali radi sa muzikom odlicno, dosta podesavanja gde da trazi muziku i tagove itd... Da se skloni ono na sredini ekrana, samo swype s leva na desno...

Jel posotji nacin da se u status baru pokaze procenat preostalog kapaciteta baterije (bilo kakav hack)?
Takodje mi treba neki dobar Weather widget.

Evo linka na Battery status koji se meni pokazao kao najfunkcionalniji:
http://www.androlib.com/android.application.com-almondmendoza-monbattery-zqi.aspx

Za weather widget sam koristio http://www.androlib.com/android.application.org-koxx-forecast_weather-v2-jipz.aspx

Ima i paid verzija koja ima agendu, koju vuče iz kalendara. Zato sam je i koristio, ali se dešavalo da se prognoza ne update-uje kako treba i da izbaci neke nebuloze, pa sam prešao na agenda only widget.

Evo linka na Battery status koji se meni pokazao kao najfunkcionalniji:
http://www.androlib.com/android.application.com-almondmendoza-monbattery-zqi.aspx

Za weather widget sam koristio http://www.androlib.com/android.application.org-koxx-forecast_weather-v2-jipz.aspx

Probacu, hvala.

Ima i paid verzija koja ima agendu, koju vuče iz kalendara. Zato sam je i koristio, ali se dešavalo da se prognoza ne update-uje kako treba i da izbaci neke nebuloze, pa sam prešao na agenda only widget.

Bettercut ali samo na homescreenu.

Ja ga ne vidim u Marketu (mora da se placa sto znaci da mi je nedostupan).

Poslednja izmena:
Weather Widget se plaća.

Za battery status kucaj "Battery status Monmonja". Monmonja je autor.

Ljudi jel postoji neki programcic kao na WM-u da snima razgovor...ali npr da se po difoltu pali kad se uspostavi veza , nebitno ko zove, ili npr kao sto sam davno imao na N70 da me kad zvoni fon , ili ja zovem pita da li zelim da snimam ovaj razgovor...

e pa moram da se pohvalim da imam iGO My Way na HTC Tattoo :D

p.s ozbiljno, nije sala

Pa dobro, nije kao da je teško namestiti, imam i ja.

Da...aj nemoj se stekas :)

Nego ljudi jel radio neko prebacivanje rodjendana sa face-a na google calendar pa onda na mob
ja sam to uradio i primetio sam da nece nigde vise od 3 rodjendana u istom danu da mi pokaze i ako kad otvorim u google-u calendar pokazuje npr 5-6...
tattoo je u pitanju

Ljudi jel postoji neki programcic kao na WM-u da snima razgovor...ali npr da se po difoltu pali kad se uspostavi veza , nebitno ko zove, ili npr kao sto sam davno imao na N70 da me kad zvoni fon , ili ja zovem pita da li zelim da snimam ovaj razgovor...

Ja sam našao jedino Total Recall, ali baguje i to dosta. Puca, koči mi Magic i sl. Tako da je popio uninstal. AKo nađeš neki, javi...

***... još uvek mnogo nekih osnovnih aplikacija za Android nedostaje, ali dobro.

Ma ono jes` , fali svasta nesto...al` kao brzo se razvija...zato se ja ne odricem jos uvek WM-a...za njega bar imas sve zivo

evo ovde detaljno i lagano uputstvo na srpskom kako uraditi root telefona i modifikovati rezoluciju iGO-a za HTC Tattoo .
Poz :smoke:

Poslednja izmena:
evo ovde detaljno i lagano uputstvo na srpskom kako uraditi root telefona i modifikovati rezoluciju iGO-a za HTC Tattoo .
Poz :smoke:
Svaka ti cast,samo jedna zamerka...nisi mogao na glupljem forumu postaviti uputstvo...ladno administrator pita sta dobijes time kad rutujes telefon..OMG.

Uspesno sam rutovao :smoke: Sad jos Igo i mojoj sreci nema kraja...:d

iGO ima fantasticne rute, dok rute na NDrive radije ne bi da komentarisem:cuss:
medjutim mapa Srbije u NDrive je mnogo detaljnija sto se tice ruralnih podrucja, makar se meni tako cini... Da li mozda postoji neka bolja mapa Srbije za iGO od ove koju svi gaje ? Moj buraz recimo iga iGO na HTC TytnII i mapa mu je bukvalno savrsena, ali kontam da ne mogu da se stavljaju mape sa WM na Android ...:trust:

Radi iGO:D

podesavanje za MTS MMS

screenshot-ovi za podesavanje MTS MMS-a su ponovo postavljeni

screenshot1do.png

screenshot3kd.png

screenshot4x.png

screenshot5tm.png

screenshot2l.png

Vrh Dno