Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

^Odakle ti to? Posle 1.6. lmk radi ok posao, jedino mozes da ga podesis da bude agresivniji ili blazi zavisno sta zelis. Dok task killeri nikad nisu dobra stvar.

@a Java igrice? Na sta tacno mislis? Taj telefon ima 256mega rama, 1ghz cpu trebao bi normalno da radi na gingeru.
Ma zbunjen sam ovde svako pise sta mu padne na pamet.
Sta mi preporucujes od aplikacija i igara a da radi ok kod mene??
Imam Viber i All In One Toolbox.Angry Birds posle nekog vremena staju sa radom.

Poslednja izmena:
Zavisi šta ti treba od aplikacija, a igrice isprobavaj i vidi koja ti radi lepo.

Meni s smart launcher-om izvuce 5 dana baterija(bez koriscenja),a s koriscenjem 3 dana.

@Stjepan_Zarez
Nedovoljna kolicina slobodnog rama,itekako utice na brzinu rada telefona.

@Stjepan_Zarez
Nedovoljna kolicina slobodnog rama,itekako utice na brzinu rada telefona.

Kako, ne kotam, pojasni? :) Da si rekao vise RAM-a je bolje, samim tim da se vise procesa cache-ira u memoriji pa hajde :D Nije ovo komp i Windows, vidis da Android /Linux/ managment radi drugacije, i nastoji da iskoristi sav RAM :)

Poslednja izmena:
Ne trebaju Task Manageri nikakvi, ali ona opcija Kill u Cataclismu je prava stvar. Znaci ubijes samo kad ti hoces i to vrlo jednostavno. Nekad se desi da pobrljavi aplikacija i da je moras kilovati (tj. pocistiti sa recent app) pa opet startovati. Ili jednostvno nekad hoces da ti ne nastavlja tamo gdje si prosli put stao sa appom.
Ma da slažem se, al to je neka druga priča, nije vezano za memory management i multitasking o čemu se priča sad... A ono u dev options o broju background taskova ne treba dirati

Neko je pisao o tome, možda baš u ovoj temi...
Mada nisam baš ni kopetentan da pričam o 2.3 kada android koristim od 4.1.1 verzije ;-)

Ako vec nisi kompetentan onda nemoj da spamujes. Ti i Stjepan ste svakom loncu poklopac. Od 20 napisanih postova, 19 spam.

@a Ja bih na tvom mestu rootovo telefon, sa tb zamrzno nepotrebne stvari koje dolaze sa stock romom i telefon bi zivno. Zatim sa autostarts uklonio aplikacije iz startup-a i to je to. Za igrice zaista ne znam, ja jedino ponekad odigram minesweaper i defendR. To je najbolje da googlas games for y210 i vidis sta ljudi kazu. Obicno bude na yt.

Od launchera je launcherpro keva za gingera. Bruka kako je brz.

Poslednja izmena:
OK,hvala.
Vec sam Toolbox-om ugasio da mi ne startuje youtube i jos 2-3 aplikacije.
Sto se tice rutovanja zaobici cu ga dok je pod garancijom.:)

Koji brauzer je po vama najbolji?
Meni su za oko zapali UC Browser i Next Browser.

Ala lupate :D čovek ima 2.3 i vi mu preporučujete Chrome koji radi tek od ICS-a.

Opera mini za taj tvoj telefon, pošto će se najlakše izboriti...

Hahaha ovaj stejer me zaebao :p

Opera mini je tata mata za slabije telefone.

Kamera na Y210D je jedna od najgorih, sumnjam da joj išta može pomoći, ako takva app, postoji, rado ću je instalirati.

Hvala na objasnjenju.
Imali neki app za optimizaciju memorije tj da ubija nepotrebne procese automatski?
JA uvek instaliram McTweaker
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mclaught.mctweaker
mada nisam baš siguran kako ga ispravno podesiti, ako neko ima predlog za ram menagement, kad fon ima 160MB...

Browser (obrati pažnju na 111K)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fevdev.nakedbrowser&hl=sr

A Viber guta memoriju, i do 20MB, još ga nisam instalirao na novi fon, tražim neku manje zahtevnu verziju (stariju)

Poslednja izmena:
Da li postoji neki browser koji radi normalno sa padajucim menijima (kojih ima na skoro svakom sajtu, kao na benchmark.rs na primer)?

Meni na aosp browseru otvara padajuce,sada probao na bench sajtu..

samo što moraš da ih otvaraš na foru. klikneš na link i onda swypuješ prst negde na stranu pa tek onda pustiš. inače ti odmah otvori glavnu stranu (mobile, hardver, games...)

Ima li gdje link da se instalira Stock AOSP Browser na 4.3. To je zakon browser uz Operu.

Da li postoji neki browser koji radi normalno sa padajucim menijima (kojih ima na skoro svakom sajtu, kao na benchmark.rs na primer)?

Al to ne zavisi od browsera, već od dizajna sajta. onhover se ne renderuje kako treba na ts, eventualno može sa duplim klikom.
Znam da je apple budžio safari što se toga tiče, ali nisam odavno isprobavao.

Onhover ne postoji i tu je kvaka, mora da se nađe neko zaobilazno rešenje ali kao da to nikog ne zanima.

Sa Galaxy Note i stock browserom radi onhover. Treba ti samo s-pen i ukljucen airview. :)

Postoji li neka cm messaging aplikacija (ako nema cm verzije, onda moze i bilo kakva) da podrzava 'strip unicode' (da skida kvacice i ostala cuda sa naseg pisma) funkciju a da radi na aosp (4.1.2) romu? Treba mi zbog SwiftKey tastature.

Nazad
Vrh Dno