Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Poslednja izmena:
Par pitanja...

1. Koji widget za pracenje tv serija koristite?

2. Koja je ovo lock screen animacija?

3. Kako ubaciti cirilicu na S2? Znaci samo mi treba cirilica, ne druga keyboard aplukacija.

Poslednja izmena:
Zašto u inat? Šta se desilo? Izbacili su Focal iz CM?

Mala svađa prijatelja čiji je duži.

Po onome što sam pročitao CM ekipa je htela da prisvoji Focal kao svoj i uvale ga u neku sledeću komercijalnu vetziju CMa.

Nažalost, iz dešavanja poslednji dana, čini se da su dani CM kao comunity ROMs odrojani :(

Kakao sam naveo.Koji je najbolji od ovih dostupnih u Srbiji?

Pa sve sme,podesis ga kako ti odgovara ima i razne dodatke koji mogu da se dodatno skinu. Daje informacije o sistemu, task kiler i na kraju cleaner. Cisti sve sa sd kartice, brise cash, apk. fajlove... bas dobar. Cisti i app leftovers, nisam kod ovih ostalih to video. Ja ga kotistim uz Mobile care, on daje spisak dozvola koje traze aplikacije i koristi mi da izbaci status baterije u notification baru. Skenira i viruse, ali to ne koristim i ne znam koliko je pouzdano.

Zašto u inat? Šta se desilo? Izbacili su Focal iz CM?

Mala svađa prijatelja čiji je duži.

Po onome što sam pročitao CM ekipa je htela da prisvoji Focal kao svoj i uvale ga u neku sledeću komercijalnu vetziju CMa.

Nažalost, iz dešavanja poslednji dana, čini se da su dani CM kao comunity ROMs odrojani :(

Upravo to... CM povlaci sve sa sobom i postaje posebna "kompanija"... Mnogo nezavisnih developera vise nece praviti i pomagati CM-u. Sve u svemu, raspalo se. A to povlaci i razne ostale njihove derivate PA, AOKP, SLIM itd itd

U vezi ovog alata interesuje me starup,tj startovanje sa sistemom,sta sme da se iskljuci?

Pod User startuju Gmail,Google Play usluge,mape a pod systemom azuriranje na mrezi,biranje brojeva,Email,HUAWEI program za pokretanje,komplet alatkiza SIM,kontakti,memorija kalendara,menadzer za preuzimanje,MMI Test 2,muzika,podesavanja,poruke,ProjectMenuAct,sat,Sistem Android,skladistenje medija,SmartcardService,deljenje preko Bluetooth-a,okvir za Google usluge,podesavanje usluge Google pa...,statusna traka.

Drugo dosta i procesa ima aktivnih pretraga pruzaocausluga,okvir za Google usluge,YouTube,Mape,Google Play usluge,HUAWEI program pokreta..,statusna traka,podesavanja,skladistenje sadrzaja sa DR...,Gmail,SmartcardService,azuriranje na mrezi.

Sto se tice cistaca ima privremenih fajlova,umanjenih prikaza slikai prazni folderi,smem li to da brisem?

Poslednja izmena:
Jedna zanimljiva stvar,instalirani pilici i toolbox i rade oba ali sam iz zbog malo prostora prebacio na sd karticu,pilici nece da rade dok program radi kao zmaj.
Imali nesto sto ne znam ili sta?

Par pitanja...

1. Koji widget za pracenje tv serija koristite?

2. Koja je ovo lock screen animacija?

3. Kako ubaciti cirilicu na S2? Znaci samo mi treba cirilica, ne druga keyboard aplukacija.

2. To ti je stock LG lockscreen
3. Ako imaš stock tastaturu (stock android, a ne stock samsung) koristi nju, ona bi trebalo da ima ćirilicu. Mada ti za to preporučujem Kii keyboard, mnogo je bolja.

Jel postoji mozda taj LG lockscreen da se skine, tj ubaci u samsung?

Ne znam na sta mislis pod "stock samsung", ali imam poslednju zvanicnu verziju androida na njemu, sa sve tastaturom koja sa njim dolazi. Ali tamo nema cirilice. Jeste da mi treba retko (kad pretrazujem pdf-ove sa nasim slovima - 10-ak puta godisnje) ali mi zaista treba.

Ako misliš na ovo da se telefon pali duplim dodirom po ekranu, to ne može, fabrički to ima samo LG G2 od androida. Može da se nabudži još na par telefona, poput Nexusa 4, ali treba da se menja kernel ako se ne varam, i opet neće biti to to, zato što G2 ima poseban tip ekrana.

Pod stock samsung sam mislio na fabričku samsungovu, a stock android mislim fabričku google tastaturu. Neki proizvođači ubacuju obe.
Ako nemaš, onda instaliraj Kii sa play prodavnice, stvarno je dobra, ima swype metod unosa i predikciju

Poslednja izmena:
Zanima me opcija kako da preko tablet talk iskoristim mikrofon i slusalicu na samom tabletu?Posto kad uradim poziv zvuk i mic ostaje na uparenom telefonu?

Gde se ono podešava da kad hoću da šaljem recimo: sliku preko vibera i on mi ponudi čak i fajlove sa dropbox-a iako su oni pod ključem?

U vezi ovog alata interesuje me starup,tj startovanje sa sistemom,sta sme da se iskljuci?

Pod User startuju Gmail,Google Play usluge,mape a pod systemom azuriranje na mrezi,biranje brojeva,Email,HUAWEI program za pokretanje,komplet alatkiza SIM,kontakti,memorija kalendara,menadzer za preuzimanje,MMI Test 2,muzika,podesavanja,poruke,ProjectMenuAct,sat,Sistem Android,skladistenje medija,SmartcardService,deljenje preko Bluetooth-a,okvir za Google usluge,podesavanje usluge Google pa...,statusna traka.

Drugo dosta i procesa ima aktivnih pretraga pruzaocausluga,okvir za Google usluge,YouTube,Mape,Google Play usluge,HUAWEI program pokreta..,statusna traka,podesavanja,skladistenje sadrzaja sa DR...,Gmail,SmartcardService,azuriranje na mrezi.

Sto se tice cistaca ima privremenih fajlova,umanjenih prikaza slikai prazni folderi,smem li to da brisem?

Najbolje je da skines titanium backup, disable service i autostarts. Napravis nand backup i eksperimentises. Moze bukvalno sve da se iskljuci, a pogotovo zamrzne sa tb.

@nvukelic i BlackNeo
Hvala, nju sam i instalirao :)

Ako misliš na ovo da se telefon pali duplim dodirom po ekranu, to ne može, fabrički to ima samo LG G2 od androida. Može da se nabudži još na par telefona, poput Nexusa 4, ali treba da se menja kernel ako se ne varam, i opet neće biti to to, zato što G2 ima poseban tip ekrana.

Pod stock samsung sam mislio na fabričku samsungovu, a stock android mislim fabričku google tastaturu. Neki proizvođači ubacuju obe.
Ako nemaš, onda instaliraj Kii sa play prodavnice, stvarno je dobra, ima swype metod unosa i predikciju
Ne, necu da mi se telefon pali, nego hocu samo tu animaciju eksplozije, da mi ona bude umesto ovog katanca koji sweap-ujem. Jel moze to nekako?

Ima li neka office aplikacija da mogu da ubacim sliku u pozadinu, kao background u wordu?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno