Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja ne znam sto se ljudi svakim danom potresaju... Ja cak vec imam naviku da ukljucim unlocker i medu i da lepo skidam aplikacije.

Zato što su neki ljudi još uvek na gingerbread-u i ne mogu da instaliraju tunnelbear...

Za te ljude postoje alternative TB-u koje su pominjane na prethodnim stranama.

Nadjes onda neki drugi VPN koji moze...

Edit: Sporo kucam :p

Evo ja sam na GB probao barem 10 i nijedan mi ne radi kako treba.

Ne radi jer na GB ne radi pptp protokol koji te aplikacije koriste..jedino rešenje je korišćenje l2tp protokola ili upgrade na ICS i noviji ili downgrade na froyo..

Koji imaš custom ROM..na nekim su dodavali fajlove i rekompajlirali kernel kako bi omogućili pptp..čini mi se da na CM romovima radi

MildWild MW-9 baziran na Oxygenu za HTC Desire

Evo bacih pogled u listu deinstaliranih, VPN Menu, Tigervpns, mrzi me da trazim po celoj listi nefunkcionalne aplikacije. Nije mi radio ni VPN1click - tacnije, radio je, prikazivao je da je novi IP u USA, ali bez ikakvih funkcionalnosti koje VPN nudi. Secam se da sam jedva ocistio repove posle deinstalacije, stalno je pravio nekakvu fantomsku VPN konekciju.
Ovaj DroidVPN radi samo na rutovanim telefonima.

Imam custom ROM zasnovan na stock 2.3.7 i nijedna VPN aplikacija koju sam probao ne radi. U "mrežama" postoji mogućnost za kreiranje PPTP i L2TP VPN konekcija. U VPN One Click može da se menja između PPTP/L2TP protokola, ali se ne može povezati ni na jedan server, ni preo 3G, ni preko WiFi.
Je l' treba možda još nešto dodatno podesiti?

Ne znam koji telefon imaš, ali probaj da nađeš ako ima za njega bar ICS ROM ili neki custom na kome radi pptp VPN...

@nidzo

http://forum.oxygen.im/ ne radi više..jel to adamg batalio razvoj oxygen ROMova ili je promenio adresu ?

Batalio je ima već neko vrijeme.
Ovaj MildWild ima dobar ROM zasnovan na Oxiju, ali u zadnje vrijeme izgleda da ne zna šta će sa sobom pa stalno izbacuje neke varijante drugih ROM-ova, izbaci par verzija pa batali.

Evo bacih pogled u listu deinstaliranih, VPN Menu, Tigervpns, mrzi me da trazim po celoj listi nefunkcionalne aplikacije. Nije mi radio ni VPN1click - tacnije, radio je, prikazivao je da je novi IP u USA, ali bez ikakvih funkcionalnosti koje VPN nudi. Secam se da sam jedva ocistio repove posle deinstalacije, stalno je pravio nekakvu fantomsku VPN konekciju.
Ovaj DroidVPN radi samo na rutovanim telefonima.

Imam custom ROM zasnovan na stock 2.3.7 i nijedna VPN aplikacija koju sam probao ne radi. U "mrežama" postoji mogućnost za kreiranje PPTP i L2TP VPN konekcija. U VPN One Click može da se menja između PPTP/L2TP protokola, ali se ne može povezati ni na jedan server, ni preo 3G, ni preko WiFi.
Je l' treba možda još nešto dodatno podesiti?

Jeste li probali i Hotspot Shield VPN..piše da podržava i verziju 2.x androida

Sve znam, vec sam pisao na temi za XP U, ne ulazi mi se u pricu o rutovanju (principijelno), ICS mi jos ne nudi, iako je izasao pre 3 meseca, a opet, ICS nije bas najbolje ni odradjen za XP U.

preporuka za neki AntiVirus ?

da nije mnogo "težak" ali da obavlja posao.

^Po milioniti put-ANTIVIRUS JE NA ANDROIDU NEPOTREBAN

Niko mu ne brani da instalira..@zver imas gomilu antivirusa u prodavnici, probaj koji ti odgovara

A imate i powow, od ljudi koji su pravili friendcaste, tweetcaster, 1weather...
Trebalo bi da dobije i desktop klijent.

Nisam mogao da se setim tacno kako se zove, nisam mogao da ga nadjem zato sto ga je google izbacio sa play prodavnice...

Radi, blokirao je reklame u Plume-u, hvala

Ako ti briše samo na wifi a ne na 3g probaj da obrišeš proxy u ap setovanju.

ABP jede memoriju ko nezdrav, odleteo je brze nego sto je instaliran kod mene.

^Po milioniti put-ANTIVIRUS JE NA ANDROIDU NEPOTREBAN
pusti ti te priče. ne znam dal u njih stvarno veruješ, verovatno ne.
sam google se na sav glas hvali kako su smanjili malware za 70%.
a to prevedeno znači da ih je bilo, da ih i dalje ima (samo za 70% manje (daj bože))

... requires a rooted device ...

ABP jede memoriju ko nezdrav, odleteo je brze nego sto je instaliran kod mene.
lepše ti da gledaš reklame ???
tuga, bolje da potrošim sav ram nego da vidim ijednu reklamu.

Vrh Dno