Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

I kada god prepozna da sam se prijavila iz neke nove zemlje traži verifikaciju naloga i to baš postaje malo smorno :D

Evo jedna preporuka za sve :

Transdroid

torrent klijent manager za android telefone , must have za sve koji iole koriste torrent klijente na kompu ili seed server-u ! Nema ga na play storu
http://www.transdroid.org/
transdroid-main-180x300.png

moze da bude i do roma. meni ne radi na cm10.1, aokp. posto imam desire hd na sense romovima radi najnormalnije a nije do apn posto stavim identicne parametre

Ajde ljudi aktivirajte se da prevedemo WhatsApp, na njihovom sajtu postoji opcija prevoda, ako uradimo dovoljno approve - a možda ubace i na srpskom :)

UI na srpskom? Takve aplikacije momentalno deinstaliram jer su prevodi obicno katastrofalni.

moze da bude i do roma. meni ne radi na cm10.1, aokp. posto imam desire hd na sense romovima radi najnormalnije a nije do apn posto stavim identicne parametre

CM based romovi hoce da zezaju, mislim da cak i meni nije radio mms zadnji put kad sam bio.

Mada ne znam ko jos koristi mms, tako da mi to i nije toliko bitno :)

UI na srpskom? Takve aplikacije momentalno deinstaliram jer su prevodi obicno katastrofalni.

Ja sam obradio prevod na ćirilici za handcend sms i poslao im vrednosti na mejl. Malo sam obradio prevod, jel ima malo grešaka. Valjda će mi izaći u susret.

Ja iskreno volim da mi bude sve na srpskom, kako na računaru tako i na mobilnom. Čak sam par aplikacija sam preveo i instalirao.

Nema konkretnog primjera, primjeri su 99% aplikacija koje sam isprobao. Pogledaj samo UI Samsunga koji ima UI na srpskom jeziku, raznorazne aplikacije za banke, parking, operateri koji imaji takve app... Dakle bilo sta. Od kad su se pojavili pametni telefoni, tableti i ostali gadgeti koristim engleski jezik. Prirodnije je i navikao sam se.

Imam osjecaj da se vecina divelopera vodi Miscrosoft-ovim Windows-om i njegovim interfejsom pa po automatizmu prevode sa engleskog, pri tome ne vodeci ni najmanje racuna na termine.

^^^ ja sam na primer prevodio No-Led, i trudio sam se da prevedem sto verodostojnije.

Konfiguracija APN?

Jesam koristila promenu APN-a. Znači promena je zabeležena, bez obzira što sam ugasila aplikaciju? :confused:

I koristim CM10.1 rom. Nije ni meni nesto bitan MMS, ne pamtim kada sam ga poslala, ali po nekad ove babe :D znaju da pošalju po nešto

Poslednja izmena:
Najveći problem srpskog jezika na Androidu je mješanje Latinice i ćirilice. Obzirom da ovo izgleda smješno koristim engleski.

Jesam koristila promenu APN-a. Znači promena je zabeležena, bez obzira što sam ugasila aplikaciju? :confused:

I koristim CM10.1 rom. Nije ni meni nesto bitan MMS, ne pamtim kada sam ga poslala, ali po nekad ove babe :D znaju da pošalju po nešto
koji provider? ako je mts oprosti se, za ostale ima nekih zaobilaznih resenja

Ko reši moj problem ,znači stvarno je expert za mobilne.Skidam kapu takvom liku.
Play store mi radi na 3g a na kućnom wi-fi neće.Vraćao sam fabrička podešavanja na ruteru..brisao data i keš u aplikaciji play store..deinstalirao market enabler..svasta petljao i ništa..danima se mučim..Na drugim telefonima sa istim nalogom radi..doduše tražio verifikacioni kod,kada sam na ZTE Blade instalirao JB sad pre neki dan,Ali na njemu radi.Imam i Alcatel 997 i izmučih se više od nedelju dana i neće..kada sam van dometa rutera oće ..ne pravi probleme a u stanu nema šanse.

Poslednja izmena:
a jel možeš na kompu da otvoriš play.google.com ?
jel si probao preko nekog vpna ?

Na kompu mogu...sve je radilo ok do pre 10-tak dana kada su počeli da petljaju sa market unlockerom..
ma ovako radi..evo sad sam na poslu i otvara market najnormalnije ali kući neće.prepozaje wi-fi i ispisuje da ne može da se pokrene.

Poslednja izmena:
Ko reši moj problem ,znači stvarno je expert za mobilne.Skidam kapu takvom liku.
Play store mi radi na 3g a na kućnom fi-wi neće.Vraćao sam fabrička podešavanja na ruteru..brisao data i keš u aplikaciji play store..deinstalirao market enabler..svasta petljao i ništa..danima se mučim..Na drugim telefonima sa istim nalogom radi..doduše tražio verifikacioni kod,kada sam na ZTE Blade instalirao JB sad pre neki dan,Ali na njemu radi.Imam i Alcatel 997 i izmučih se više od nedelju dana i neće..kada sam van dometa rutera oće ..ne pravi probleme a u stanu nema šanse.

Imao sam taj problem prošle nedelje. Probao da brišem reinstaliram i sve živo i nije htelo. Samo mi je radilo na 3g.

Kod mene je bio problem sa aplikacijom Freedom+v0.7.8 , koja služi za creckovanje aplikacija i igrica, kao neki black market. Probao sam neku aplikaciju da "obradim" ali nije htelo. Onda sam obrisao taj Freedom i posle nije nikako htelo da se konektuje preko wi-fi.

Vratio sam aplikaciju i proradilo je, možda je tvoj problem sličan, možda si obrisao neki unlocker za market ili tako nešto.

Možda pomogne :)

Poslednja izmena:
Obrisao sam..pa sam ponovo instalirao..radio i sa tunnelbearom..brisao ,instalirao...neće pa neće a preko 3g oće..evo sad sam sa marketa skidao nešto preko 3g (na poslu nemam wi-fi)...čudo nevidjeno..inače imam svašta instalirano..možda mu nešto smeta..Čak sam pravio još dva naloga i neće i preko njih.

Poslednja izmena:
@dok, obriši tu wifi pristupnu tačku i ponovo se poveži na istu. Pogledaj da nisi postavio neki proxy za bežičnu mrežu.

ajd kad se vratim kući..ali ne smem da petljam mnogo po modemu ubiće me cela porodica :)
Jer oni ne mogu ni minut bez interneta.Jedino da čekam da se svi uspavaju..ali to teško da dočekam :)

Ne diraš ništa na modemu, na telefonu izbriši pristupnu tačku, pa se ponovo poveži. Jeste trivijalno, ali možda proradi.

Nazad
Vrh Dno