Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Tek maločas sam izvalio onu mogućnost RTS aplikacije da čita vest, i prijatno sam se iznenadio kako to lepo radi, glas nije previše robotizovan i dosta dobro akcentuje reči. Odlična opcija za starije, a sviđa mi se i što koriste ćirilicu

To je Radio Televizija Srbije? Ne uspevam da nađem na marketu, može link?

Ne mora lozinka, dovoljno je samo da šeruje folder i videće ga kad uđe u komp preko ES.

Kako ne mora?:) Accout bez lozinke ne može da pristupa share-ovanim folderima. Enable-uj "Guest" account ili dodaj grupu "Everyone" u ACL foldera. Desni klik na folder > properties > security...

BlackList

Da li neko zna kako da definišem u aplikaciji da mi odbija skrivene pozive?

Prilozi

• 2012_12_4_23.23.37.png
    2012_12_4_23.23.37.png
    23.1 KB · Pregleda: 270
ne znam kako kod vas ali kod mene je na 4x1 weather malo odsecen deo widgeta

Kako ne mora?:) Accout bez lozinke ne može da pristupa share-ovanim folderima. Enable-uj "Guest" account ili dodaj grupu "Everyone" u ACL foldera. Desni klik na folder > properties > security...

Lepo, ja sam na kompu (Win 7 x64) šerovao folder "Serije" i bez problema ulazim u njega preko ES file explorera. Idem na LAN->New Scan-> on mi tu pronađe komp (192.168.1.100 ili kako je već), uđem tu i prikaže mi se (između ostalih - C$, D$...) folder Serije. Čak sam ga i long tap-om dodao kao New Server i direktno iz LAN-a uđem u njega. U ostale ne mogu da uđem, nisam autorizovan.

Poslednja izmena:
Kod mene nije htelo tako, morao sam da stavm sifru, ali to me nervira, jer ne koristim sifre za win.

da bi video sherovane foldere bez sifre, moras dodati "everyone" u podesavnjima serovanog foldera.

Naravno, to je podeseno jos pre.

Napraviš novog usera kojeg koristiš samo za logovanje na share.

Imam problem sa copy paste. Kopiram neki text i kada želim da ga nalepim više mi ne izbacuje opciju kao pre već se samo pojavi strelica. Nekada se pojavi opcija PRIVREMENA MEMORIJA ali ništa se ne dešava kada kliknete na nju. Telefon je S3.

Ja imam problem malo drugiciji problem sa S2. Naime tamo mi stoji stalno memorisano nekoliko stvari sto sam prebacio u clipboard-u i ne mogu da se obrisu. Jel zna neko kako da se obrise ceo clipboard?

Zasto mi ovaj ES File Explorer ne vidi SD karticu u telefonu?

moze predlog za aplikaciju koja ce poubijati sve aplikacije koje mi se aktiviraju a ni sam ne znam sto...udjem u task manager i vidim da mi je aktivtan youtube koji npr nisam ni palio,playstore isto sam od sebe ukljucen.notes koji nisam upalio od kako imam telefon...samo mi dzabe usporavaju sve te gluposti telefon

Постоје силни task manageri, али они тим убијањем укључених програма праве краткотрајну корист.
Телефон сам по потреби пали и гаси програме. Не можеш спречити аутоматско паљење програма.

Било је већ дискусија на ту тему.

Android nije Windows, a i prazna RAM memorija (najbrza memorija btw) ne sluzi nicemu. Batali naviku da pratis kolicinu slobodne RAM memorije i bice ti lakse :D

Lepo, ja sam na kompu (Win 7 x64) šerovao folder "Serije" i bez problema ulazim u njega preko ES file explorera. Idem na LAN->New Scan-> on mi tu pronađe komp (192.168.1.100 ili kako je već), uđem tu i prikaže mi se (između ostalih - C$, D$...) folder Serije. Čak sam ga i long tap-om dodao kao New Server i direktno iz LAN-a uđem u njega. U ostale ne mogu da uđem, nisam autorizovan.

Na C$ nema šanse da udješ bez šifre account-a iz grupe "Administrators". Ajde mi baš objasni postupak da se upada bez šifre po defaultu na neki novi folder, u tvom slučaju "Serije"... ODradi ScreenShot share i security tab-a. Išao si preko Share ili Advanced sharing?

Poslednja izmena:
Na C$ nema šanse da udješ bez šifre account-a iz grupe "Administrators". Ajde mi baš objasni postupak da se upada bez šifre po defaultu na neki novi folder, u tvom slučaju "Serije"... ODradi ScreenShot share i security tab-a. Išao si preko Share ili Advanced sharing?

Mozda ovo pomogne.

Capture22.JPG

ne znam kako kod vas ali kod mene je na 4x1 weather malo odsecen deo widgeta

4-1 Weather sa prognozom bez sata deluje odsečen i kod mene . Ovi ostali su dobri.

Verovatno vam je grid hs-a (u podešenjima launchera) nestandardan pa seče widgete (na većima se slabije primeti, dok je kod 4x1 vidljivije). Probajte da odete u settings launchera pa grid 4x4. To bi trebalo da reši problem.

Ovo ispod mislim da je uzrok:

A evo i ss shareovanog Desktop folder-a (C) i gorepomenutog foldera Serije (D):

Desktop.JPG

Serije.JPG

Btw, na isti način pristupam na poslu shareovanim folderima na C disku poslu, tamo je Win XP.

Poslednja izmena:
Verovatno vam je grid hs-a (u podešenjima launchera) nestandardan pa seče widgete (na većima se slabije primeti, dok je kod 4x1 vidljivije). Probajte da odete u settings launchera pa grid 4x4. To bi trebalo da reši problem.
tako jos gore izgleda :D
stara verzija je prikazivala sasvim normalno

Ja imam problem malo drugiciji problem sa S2. Naime tamo mi stoji stalno memorisano nekoliko stvari sto sam prebacio u clipboard-u i ne mogu da se obrisu. Jel zna neko kako da se obrise ceo clipboard?

Drži prstom iznad teksta i pojaviće ti se remove opcija tamo gde može.. Slike u clipboard-u nema teorije da obrišeš.. To je neka Samsung - ova brljotina

Vrh Dno