Hteo bih da pitam nesto uopsteno za android telefone.
Da li svi imaju isti sistem sto se tice interne memorije? Da li sve aplikacije idu po default-u na internu memoriju?
Pitam jer znam da je manje vise sa svima problem manjak memorije.
Ja imam HTC interesuje me da li je isto i kod Samsunga.
Hvala
Na Wildfire? Ima, nego ne znaš.
Imam izbor izmedju onih default melodija i Zedge-a, nema custom![]()
ne znam..ubacio cisto da probam..jel...mozda i upali...i prosloMa imam i ja proxy na Chrome-u, vidim američki Market (Play), ali mi uvek prijavljuje problem sa kupovinom...
Pa lepo kažem da ne znaš. Na sd kartici napravi folder media/audio/notifications, u njega turi šta hoćeš da ti bude melodija za poruke, restartuj telefon i pojaviće ti se u toj listi default melodija. Android basics...
![]()
ne znam..ubacio cisto da probam..jel...mozda i upali...i proslo
a mislim da mi je za zemlju i dalje oznacena bosna...jos od onda kad je srbija imala frku sa postanskim brojevima
Možda ima veze ako si kupio telefon preko operatera. Meni npr piše VIP samsung galaxy nexus.
konekcija na wifi preko VPN (koristio sam usa server)
samo je bitno podesiti VPN na server koji podrzava google play.
Prilično sam siguran da ima veze. Tunelbear namesti neku adresu iz amerike i market prepozna kao da pristupam iz amerike i prikaže mi market za njih sa svim mogućim plaćenim aplikacijama, filmovima, knjigama i muzikom. Sve stvari osim aplikacija mogu da kupim, dok mi za aplikacije kaže da mi telefon nije podržan ili tako nešto. Tako da nema druge nego da zna na kojoj ti je mreži telefon i da od toga zavisi da li ćeš moći da kupiš. Uostalom zasto i koristiš market enabler.. Preko kompa nisam pokusavao, ali sigurno moze, samo je bitno podesiti VPN na server koji podrzava google play.
Nema veze gde je telefon kupljen, tj. dal je kod operatera uzet, bar ne kad se radi preko telefona.
Da bi ovo funkcionisalo kako sam objasnio, potreban je bilo koji vpn program koji moze da lazira ip adresu. Ovaj koji ja koristim ima opciju da radi na android telefonu, pa zato mogu i preko telefona da kupujem, i ne samo to, vec i rade aplikacije koje u ovom regionu nisu dostupne (Pandora, vevo...)
E, meni upravo prošla kupovina aplikacije koja sinoć nije mogla. Sa telefona sam je kupio, koristeći samo Market Unlocker na US mreži, bez proksija. To sinoć nije htelo, sad evo hoće, očigledno rade nešto...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari