Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

I meni se market pretvorio u play shop, ne znam da liima nekih promena u samoj aplikaciji, za sad sam samo primetila da se drugacije zove i da je ikonica drugacija :)

Hteo bih da pitam nesto uopsteno za android telefone.
Da li svi imaju isti sistem sto se tice interne memorije? Da li sve aplikacije idu po default-u na internu memoriju?
Pitam jer znam da je manje vise sa svima problem manjak memorije.
Ja imam HTC interesuje me da li je isto i kod Samsunga.

Hvala

Ne znam za ostale telefone,ali galaxy s ima 2GB memorije za aplikacije...

Gde si ubacio proxy? U Market Unlocker-u?

Hmm, uključio sam tunnel bear i stavio na us (posle sam probao i na uk), otišao na market, na kompu naravno, i video sam sve plaćene aplikacije, ali i dalje mi kaže da moj telefon nije kompatibilan.
Dok muziku, filmove i knjige mogu da kupujem pošto oni nisu povezani sa telefonom.

Ma imam i ja proxy na Chrome-u, vidim američki Market (Play), ali mi uvek prijavljuje problem sa kupovinom...

Imam izbor izmedju onih default melodija i Zedge-a, nema custom :)

Pa lepo kažem da ne znaš :D. Na sd kartici napravi folder media/audio/notifications, u njega turi šta hoćeš da ti bude melodija za poruke, restartuj telefon i pojaviće ti se u toj listi default melodija. Android basics... ;)

Ma imam i ja proxy na Chrome-u, vidim američki Market (Play), ali mi uvek prijavljuje problem sa kupovinom...
ne znam..ubacio cisto da probam..jel...mozda i upali...i proslo
a mislim da mi je za zemlju i dalje oznacena bosna...jos od onda kad je srbija imala frku sa postanskim brojevima

Prilozi

• market.JPG
    market.JPG
    24.9 KB · Pregleda: 125
Možda ima veze ako si kupio telefon preko operatera. Meni npr piše VIP samsung galaxy nexus.

Pa lepo kažem da ne znaš :D. Na sd kartici napravi folder media/audio/notifications, u njega turi šta hoćeš da ti bude melodija za poruke, restartuj telefon i pojaviće ti se u toj listi default melodija. Android basics... ;)

Da, basics :D Fala, mada brze mi pali Go Sms obican nego default program za poruke.. :)

Radi google play kupovina na telefonu, kupio sad neku igru na popustu za 49c, proces je sledeci:

Telefon u offline mode, konekcija na wifi preko VPN (koristio sam usa server), pokrenuo market enabler, pokrenuo market, dobio potvrdu za aktivaciju google play, odabrao aplikaciju koju hocu, potvrdio karticu, koju sam pre povezao na wallet, i skinuo aplikaciju. Preko kompa nisam pokusavao, ali sigurno moze, samo je bitno podesiti VPN na server koji podrzava google play.

Ko ne veruje, okacicu screenshot kad budem kupovao nesto jos.

Nema veze gde je telefon kupljen, tj. dal je kod operatera uzet, bar ne kad se radi preko telefona.

Poslednja izmena:
konekcija na wifi preko VPN (koristio sam usa server)

samo je bitno podesiti VPN na server koji podrzava google play.

Verujem ti, što ne bi, samo mi pojasni ove dve stavke, daj malo detaljnije uputstvo ako može... (da zanemarimo činjenicu da nemam wifi u kući, al' dobro...)

Moze i preko kompa, sad probao

http://localhostr.com/files/It8Eg6u/Need%20for%20SpeedT%20Hot%20Pursuit%20-%20Android%20App.png

Pre toga na telefonu aktivirao market enabler na mrezu koju pokazuje na slici.

Da bi ovo funkcionisalo kako sam objasnio, potreban je bilo koji vpn program koji moze da lazira ip adresu. Ovaj koji ja koristim ima opciju da radi na android telefonu, pa zato mogu i preko telefona da kupujem, i ne samo to, vec i rade aplikacije koje u ovom regionu nisu dostupne (Pandora, vevo...)

. Preko kompa nisam pokusavao, ali sigurno moze, samo je bitno podesiti VPN na server koji podrzava google play.
Nema veze gde je telefon kupljen, tj. dal je kod operatera uzet, bar ne kad se radi preko telefona.
Prilično sam siguran da ima veze. Tunelbear namesti neku adresu iz amerike i market prepozna kao da pristupam iz amerike i prikaže mi market za njih sa svim mogućim plaćenim aplikacijama, filmovima, knjigama i muzikom. Sve stvari osim aplikacija mogu da kupim, dok mi za aplikacije kaže da mi telefon nije podržan ili tako nešto. Tako da nema druge nego da zna na kojoj ti je mreži telefon i da od toga zavisi da li ćeš moći da kupiš. Uostalom zasto i koristiš market enabler.

Pa meni je telefon uzet u telenoru, a koristim VIP karticu i on mi vidi VIP GT-9100, a ne telenor...

Meni preko unlockera i radi kupovina i to bez proxy i pisao sam tamo u temi...

Ok je sve što si napisao. Ja sam samo rekao da ima veze gde si kupio telefon, odnosno čiju karticu koristiš i da ti zbog toga i treba market enabler.
I takođe ja ne koristim enabler, tako da ne mogu ni da kupim, ali mi je bilo zanimljivo to što mogu da vidim plaćene aplikacije.

E, meni upravo prošla kupovina aplikacije koja sinoć nije mogla. Sa telefona sam je kupio, koristeći samo Market Unlocker na US mreži, bez proksija. To sinoć nije htelo, sad evo hoće, očigledno rade nešto...

Da bi ovo funkcionisalo kako sam objasnio, potreban je bilo koji vpn program koji moze da lazira ip adresu. Ovaj koji ja koristim ima opciju da radi na android telefonu, pa zato mogu i preko telefona da kupujem, i ne samo to, vec i rade aplikacije koje u ovom regionu nisu dostupne (Pandora, vevo...)

Na koji se VPN server onda kačiš? Ja sam tražio free USA VPN servere po netu, ali nisam našao.

Poslednja izmena:
Imam placenu verziju hma pro vpn, a telefon uzet u telenoru

E, meni upravo prošla kupovina aplikacije koja sinoć nije mogla. Sa telefona sam je kupio, koristeći samo Market Unlocker na US mreži, bez proksija. To sinoć nije htelo, sad evo hoće, očigledno rade nešto...

Izgleda da rade na tome da nas totalno iskljuce. prvi put u zivotu pocnem da kupujem softver (ok cene app i uvodjenje internet kartica) i oni se skroz trude da me vrate na narodne verzije. tako se secam svojevremeno, nokia maps je imala detaljnu mapu srbije a sad samo tranzit. nikako mi ne ide u glavu sta im je cilj vec mi samo zvone u usima reci mog matorog (posle dnevnika), mrze nas i hoce da nas zatru.

Poslednja izmena:
Cim kliknem u marketu na " play 50 % off... " automatski zaradim Force close marketa ( play) ... jel se desava jos nekom ovo?

Kod mene ista situacija.

I meni :D

Osto i meni i ne vidim placene

Huh,sad mi je lakse...taman pomislih u sebi " aman,koj' ti je q sad,juce sam stavio novi rom" :D

Nazad
Vrh Dno