Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Za cega je taj Rockbox? Preleteo sam samo preko tog sajta.

To je ustvari alternativni firmware za portabilne audio plejere, a na androidu radi kao audio plejer namenjen za audiofile. Medjutim jos je to nezavrseno i nestabilno. Zato ga i nema na marketu. Probao sam ga sad jedno sat vremena i zvuk jeste cist i glasan, gotivna je i podrska za flac, ali 3-4 fc u roku od sat vremena je bilo previse iritirajuce. Sreca pa je tu poweramp.

Moram da pitam nešto što je već verovatno pitano, nadam se da mi nećete zameriti: od alternativnih tastatura, koje imaju srpski latinični (ne hrvatski, ne ćirilični) T9 rečnik, a da nisu SlideIt i Swype? Koliko vidim Smart Keyboard Pro, Swiftkey X i Multiling Keyboard nemaju...

Pa SKP ima smart dictionary sto mu ja mislim dodje na isto-slicno... Pamti reci koje koristis, doduse nije kao t9, ali opet meni bolja stvar.

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Mislim da su retke tastature sa našim rečnikom, jer isti ne postoji sa rečima rangiranim po frekvenciji korišćenja, već samo po abecedi.

Poslednja izmena:
+1 za SKP, koristim je od prvog android fona, po meni definitivno najboja.

Pa SKP ima smart dictionary sto mu ja mislim dodje na isto-slicno... Pamti reci koje koristis, doduse nije kao t9, ali opet meni bolja stvar.

Na rečnik sam i mislio, ali je i on u osnovi hrvatski, pa mi se, ako ne pazim, dešava da počnem da pišem ijekavicom, pa se ljudi čude :). No dobro, poslužiće i hrvatski...

Na rečnik sam i mislio, ali je i on u osnovi hrvatski, pa mi se, ako ne pazim, dešava da počnem da pišem ijekavicom, pa se ljudi čude :). No dobro, poslužiće i hrvatski...

:) Tacno, i meni se to desilo par puta... Koristim SKP i recnik koristim samo kod eventualnih ispravki.

Ja sam iskljucio recnik i vec, pa dobrih godinu i nesto dana koliko je ukljucen taj smart samo da pamti moje reci, mogu da ti kazem da mi je super :) nema ijekavice, nema nasih slova, milina :)

Drugarica ima Nokia C3-01 telefon i zeli da koristi Skype na njemu, problem je sto nema Skype-a za njega ili mi ne mozemo da nadjemo? Nasao sam na netu gde se pominje opcija Java Skype gde je moguc samo tekstualni chat, njoj treba kompletan Skype kako bi mogla i glasovnu komunikaciju da ostvari? Mozete li mi pomoci, ima li neko ovu Nokia-u i kako je resio problem?

Hvala unapred :)

Izvinjavam se, sada sam pogledao i video da to nije Android. Molila me da nadjem i nisam ni video kompletne specifikacije telefona. :)

SKP ima srpski lat i cir tastaturu i learning dictionary, što znači da što više kucaš, više reči pamti i posle nekog vremena imaš naš rečnik u fulu, samo treba da se uključi u podešavanjima. Možda će te malo smoriti u početku dok ne nauči reči, ali već posle par dana videćeš da se trud isplatio.

Možda će te malo smoriti u početku dok ne nauči reči

E vidiš, u ovom zecu leži grm :d. Meni to ne bi bio problem, uostalom i Multiling Keyboard koju koristim ima istu opciju i do sada mi je već naučio mnogo reči, retko kad mi se zalomi neka hrvatska. But, ne lezi vraže, sve ovo pitam zbog toga što ženi moram da nađem odgovarajuću tastaturu, sa kojom neće mnogo da se smara, nema ti ona mnogo strpljena za takve stvari :smash:...

Poslednja izmena:
E vidiš, u ovom zecu leži grm :d. Meni to ne bi bio problem, uostalom i Multiling Keyboard koju koristim ima istu opciju i do sada mi je već naučio mnogo reči, retko kad mi se zalomi neka hrvatska. But, ne lezi vraže, sve ovo pitam zbog toga što ženi moram da nađem odgovarajuću tastaturu, sa kojom neće mnogo da se smara, nema ti ona mnogo strpljena za takve stvari :smash:...

Pa vrati joj backup tvoje tastature i rečnika i problem rešen. :D

Ne znam jel neko koristi SwiftKey tastaturu.. ja je testiram nekih mesec dana i radi dosta dobro...isto radi po principu učenja reči.. Plus je bila i na popustu za 10¢...

Da li neko koristi neku aplikaciju za upload slika na postimage.org?
Znaci upload slike, pa aplikacija da vrati sve kodove za istu... Ne bih imageshack da koristim jer je uzasno spor, a photobucket ima ogranicenje bandwidtha... Plus sam nekako navikao na postimage.
Trazio sam na marketu ali nisam uspeo da nadjem sem ove app za photobucket.

Da, skapirao sam za imgur da ima, probacu je sad bas.
Iako imgur nisam nikad na kompu koristio, postimage mi nekako najvise lezi, ali svakako hvala ;)

Ja sam iskljucio recnik i vec, pa dobrih godinu i nesto dana koliko je ukljucen taj smart samo da pamti moje reci, mogu da ti kazem da mi je super :) nema ijekavice, nema nasih slova, milina :)

Па дај одради бекап речника или неко други ко је напуцао добар фонд речи и поделите то са нама (првенствено мислим на smart keyboard pro).

Jel zna neko neku dobru app koja bi mogla da mi zameni "Battery use" na Android 2.3 jer u ovom ROM-u sto sad koristim ima neki bug pa se battery use cesto resetuje resetuje i ne pokazuje nista :)

Betterbaterrystats? Ne znam da li ima na marketu, ja sam skinuo sa xda i ubedljivo je najbolja sto se tice prikazivanja svega...

Ne radi kako treba,probao sam i nikad ne pokazuje history stariji od 5 min :/

Па дај одради бекап речника или неко други ко је напуцао добар фонд речи и поделите то са нама (првенствено мислим на smart keyboard pro).

Ja se ovoga nisam setio. :D
Kada uhvatim vremena ovih dana, srediću bazu, pa ću da vam okačim. Koristim u kombinaciji sa hrvatskim i engkeskim rečnikom već godinu dana.

Ne radi kako treba,probao sam i nikad ne pokazuje history stariji od 5 min :/

To ti je nesto do telefona onda, ne moguce da ti nista ne radi, pa cak ni nativni battery stats.

Vrh Dno