Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Sad vidim da je opet moguće staviti search bar u donjem delu ekrana na chrome. Dovoljno je da se u chrome://flags omogući opcija Chrome Duet. Malo je izmenjeno u odnosu na pre ali obavlja posao.

Jel može neko da mi kaže koje su prednosti korišćenja nekog password managera, u odnosu na recimo neki običan tekst/xls dokument ili ako imaš šablon neki za kreiranje passworda pa ih sve držiš u glavi? I ako su razlozi dovoljno dobri može i preporuka za neki[emoji5]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Koliko je tacna aplikacija accubattery
Testirao moju bateriju na s7 edge staru 2god kaze 61%

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Jel može neko da mi kaže koje su prednosti korišćenja nekog password managera, u odnosu na recimo neki običan tekst/xls dokument ili ako imaš šablon neki za kreiranje passworda pa ih sve držiš u glavi? I ako su razlozi dovoljno dobri može i preporuka za neki[emoji5]

Pretraži na search ove teme. Dosta je pisano o tome. Ja koristim Safe in Cloud. Predanost što treba da znaš samo master password, a ostale ne moraš da pamtiš. Sve bitne pass izmenio sam uz pomoć njegovog generatora i sve i da hoću ne bih mogao da zapamtim lozinke od nasumičnih brojeva, slova i znakova. Ostale prednosti su windows aplikacija i integracija u Google Chrome. Autofill itd...

Koja aplikacija je za zaključavanje instalacija apps na uređaju? Tipa kao što zaključaju izložene telefone na štandovima.

Tu je takođe i automatska prijava na sajt (app popuni polja, ti samo klikneš na login dugme).

Ja koristim Enpass, ali svakome ko neće da plati 10USD za njega, velikodušna preporuka za BitDefender.

Btw, i ja imam šemu, ali sam šemu menjao jednom, nekada me i sam sajt natera da promenim šifru, pa tada moram da odstupim od šeme, a kad imaš 1000+ logina, to postaje logistička noćna mora. Ovako je jednostavnije.

Ok, zainteresovao si me, zašto vredi dati 10$ za Enpass? Nije mi problem da platim dobru app.

To sve ima i lastpass free verzija... ja je koristim dosta godina na pc na chromu i od pre par godina na fonu. Bez greške.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Ok, zainteresovao si me, zašto vredi dati 10$ za Enpass? Nije mi problem da platim dobru app.
Ja preferiram Enpass i 1Password pristup problemu, jer korisnik bira servis na kome čuva svoju bazu. Kod BitDefendera i, evo recimo pomenutog, LastPassa, sve se podaci čuvaju kod njih na serveru, što ih čini znatno atraktivnijim za napad (LastPass je već jednom fasovao, ali ne znam da li učinjena neka velika šteta, svakako nije lepo znati da su na meti nekome).

Takođe, volim da znam da kad platim nešto, imam neograničen pristup svojim fajlovima na svim platformama. Tu mi smeta LastPassov biznis model gde je sve free, ali samo na browseru (ili kako već).

Uzeo sam neki obd II preko alija za par dolara.... probao torque pro.... koji program preporučujete za ovu igračkicu?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Kako se pokazalo sve to za početak

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Da li još nekome kada tek uđe u Facebook aplikaciju (full a ne Lite) za trenutak prikaže broj kod notifikacija (1,2,3 nebitno) iako nema novih notifikacija?

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Да да, исто и мени. Колико капирам збуњују га нотификације за рођендане и догађаје на које не кликћем, мада можда и грешим.

Uzeo sam neki obd II preko alija za par dolara.... probao torque pro.... koji program preporučujete za ovu igračkicu?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Možda bude bolje rešenje ako postoji specijalizovani softver za tvoju marku automobila. Recimo, meni za Opel Astru G Torque ne prikazuje greške koje nisu aktivne, dok ScanMyOpel prikazuje i to.

Tu je takođe i automatska prijava na sajt (app popuni polja, ti samo klikneš na login dugme).

Ja koristim Enpass, ali svakome ko neće da plati 10USD za njega, velikodušna preporuka za BitDefender.

Btw, i ja imam šemu, ali sam šemu menjao jednom, nekada me i sam sajt natera da promenim šifru, pa tada moram da odstupim od šeme, a kad imaš 1000+ logina, to postaje logistička noćna mora. Ovako je jednostavnije.
A da li tu drzis i podatke o kartici za placanje preko neta?
Ovaj safeincloud mi lepo izgleda.

A da li tu drzis i podatke o kartici za placanje preko neta?
Ovaj safeincloud mi lepo izgleda.

Zasto bi bilo ko drzao podatke o kartici za placanje na nekom cloudu? Security ossue samo tako ako fasuju ko lastpass.

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

Pa tu imam 3 sifre, tj 3 naloga i to mi je najbitnije, ove ostale su mi totalno nebitne, tako da ako cu te 3 morati da drzim sa strane, onda mi ne treba mendazer.

Lastpass koristim već nekoliko godina i sjajno radi. Fora je što bi trebao da bude veoma siguran jer, čak i ako neko uspe da hakuje sever, podaci su neupotrebljivi. Lastpass čuva šifrovane podatke i master pass je ključ za dešifrovanje. Oni sami nemaju pristup podacima i ukoliko zaboravite master pass nemaju mogućnost da vam vrate podatke.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Isto je i sa Safe in Cloud. Bez master šifre podaci sa Cloud-a su neupotrebljivi.

Isto kao i kod svih password managera [emoji16]

Niko tu nije otkrio toplu vodu :D

Enpass v6 je sada u beta fazi, lepo su ga baš ušminkali, sada je tu i dark mode konačno.

Držim podatke o karticama u password manageru, naravno, držim i važnije podatke, kartice nisu realno toliko bitne.

Mislim da je tako kod svih ili bar vecine. U suprotnom gube na sigurnost

Edit: kako nisu bitni?[emoji4] ali tu bih cuvao login za netbanking i sl, ali da generalno znaci imas poverenja za vazne podatke.

Poslednja izmena:
Vrh Dno