Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

^^ to je poenta.
A čak i ako uradi factory reset aplikacija ostaje ako je staviš kao sistemsku.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

^^ to je poenta.
A čak i ako uradi factory reset aplikacija ostaje ako je staviš kao sistemsku.

Ok, ima logike, ali uvek mogu da odnesu u servis da im promene rom da se obezbede, ako su dovoljno obazrivi...
Narocito ako vide "sumnjivu" aplikaciju...
Takodje, i da se stavi da aplikacija bude sistemska, mislim da bi factory izbrisao setovanja i podatke koji se ne beleže na sistemskoj particiji tako da kao i da nije instalirana...
Ali ok, kao neki vid predostroznosti može da posluži, mada je bolje da samo vodite računa ;)

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Nop, ostanu podešavanja.
Ako se pregazi drugim Romom, to već ne može da preživi..
Takođe može da se sakrije iz app drawer-a.
Onaj ko zna uvek može da obriše, ali suština je što je to 1% ljudi, ako i toliko. :)

Ja sam je krio pod nazivom Google backup export i sl. Da vidim ko ce to da obriše hahaha.
Inače, prvo sto prosecni nalazac uradi, ubaci svoju karticu i to je to. Odma mi stize taj broj i imam ga.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ali čemu ta aplikacija ako taj neko što nadje ili ukrade telefon, što bi bilo logično, prvo što uradi je factory reset ili čak pregazi novim romom?

Pa androidlost ne moze ni tako da se izbrise cak i ako uradis factory reset tako da ima smisla, ja sam proveravao.
Naravno postoji nacin da se izbrise posle factory reseta potrebne su neke dozvole koje 99,9% ljudi nece ni posumnjati da treba a kanoli da podle FR tako nesto treba.
Mislice odradio sam FR sad mogu da uzivam u "svom novom telefonu".
Kad ono prc.

My Samsung S6 sent this

A bez roota? FR preživljavaju samo aplikacije na sistemskoj particiji.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bez root-a ne moze.
To se podrazuneva da se stavi na sistemsku particiju, to nisam ni pisao mislio sam da se podrazumeva i da to svi znaju.

My Samsung S6 sent this

Evo zaboravis sutra telefon na krovu svog auta, i pokupi ga komsija iz susedne zgrade. Kojom funkcijom ces otkriti u kom stanu zivi?
Nađeš ga pomoću lokacije da je u toj zgradi, a onda pustiš da pišti i ideš od sprata do sprata, nađeš stan, zamoliš da ti vrate ili ćeš pozvati policiju...
To opciju ima Cerberus i samo vađenje baterije gasi ton...

Meni iz zezanja uzeli telefon na predavanju, ja pitao sve, pravili se ludi. Onda našao da je tu pomoću lokacije, pokušao da zovem ali je telefon bio na vibraciji. E onda sam poslao komandu za pištanje. Odmah su ga vratili :)

Poslednja izmena:
Vole drugari da te zezaju,a?
Dobro, bas si im objasnio neke stvari i svaka cast na snalazenju.

My Samsung S6 sent this

Pustati zvuk i tražiti po zgradi nikako. Izvadice bateriju i baciti fon u kantu. Samo stealth varijanta

Ja sam je krio pod nazivom Google backup export i sl. Da vidim ko ce to da obriše hahaha.
Inače, prvo sto prosecni nalazac uradi, ubaci svoju karticu i to je to. Odma mi stize taj broj i imam ga.

Ma da, imas ga. Pisao sam vec na spomenutoj temi - zeni ukrali telefon, ja sacuvam brojeve kartica koji su ubacivani u telefon, zena ode da prijavi kradju i brojeve, oni kao upisu sve... i posto sam bio nestrpljiv, ja je ispresiram da posle 2-3 nedelje ode da intervenise i ode u policiju - kad ono uopste nije zaveden njen predmet. Nema predmeta - nema ni kradje, vidis kako nasa policija ima dobru statistiku.

Instalirao sam danas Cerberus aplikaciju, deluje mi ok ali me zanima koja je razlika između free i paid verzije? Nije mi problem da platim jednokratno ako mi se neka aplikacija svidi ali ne volim ideju da nešto plaćam na godišnjem nivou. Trial mi traje 6 narednih dana, šta se dešava posle?

Hvala unapred na svakom odgovoru!

Posle više ne možeš da koristiš.
Taj trial je valjda kao i full app.
Ne znam šta bi još mogao da poželiš pored tih opcija koje imaš?

Ima sve ali 5$ godišnje je mnogo.

Nemoj taj Cerberus kupovati, oni su iz cista mira promenili licencu sa "lifetime" na "expiring soon". Ko zna sta sledece moze da im padne na pamet.
Imas Where's My Droid, AndroidLost i Avast od dokazanih (ima ih svakako jos), pa biraj.

Ja evo instalirao prey. Ima, rekao bih sve. Sakriven je ali ne mogu mu promeniti ime. Link2sd ga vidi a upravo sam ga i deinstalirao. E ***

Edit: nakon uninstalla nema ga u link2sd ali je na telefonu.

Poslednja izmena:
Imas onda androidlost, on je dzabe.
Manje-vise ima iste opcije, jedini plus za cerberus je protect device admin, tj ne moze da mu se skine device admin ili da se izbrise bez sifre, kao i interfejs koji je 10x lepsi(mislim na sajt).
Btw, ja sam imao taj lifetime na cerberusu, uzeo onda kad je bilo fraj kao neka akcija, pre 2 godine. U sept sam dobio mejl u kom kazu da im je zao i da ne mogu da budu lifetime ti accounti, i da istice 01.06.2016
Meni radi jos uvek. :D

Imas onda androidlost, on je dzabe.
Manje-vise ima iste opcije, jedini plus za cerberus je protect device admin, tj ne moze da mu se skine device admin ili da se izbrise bez sifre, kao i interfejs koji je 10x lepsi(mislim na sajt).
Btw, ja sam imao taj lifetime na cerberusu, uzeo onda kad je bilo fraj kao neka akcija, pre 2 godine. U sept sam dobio mejl u kom kazu da im je zao i da ne mogu da budu lifetime ti accounti, i da istice 01.06.2016
Meni radi jos uvek. :D
Evo probah Androidlost, nije los, ne baš lep interfejs ali odrađuje posao...
Da bi bio sistemski treba da se kupi, 2 i nešto evra...
Kao mana može se reći da je to što ga ima u app launcheru, kao notes, i što nema šifru, dakle kad bi neko znao lako udje u njegova podešavanja...
Zaista čudno da to developer nije zaštitio bolje... Mada ne znam kako bi se ponašao da se promeni sim ili Google nalog...

Edit: Ustvari ima da se doda pin code za ulazak u aplikaciju preko Web interfejsa...

Poslednja izmena:
Posle više ne možeš da koristiš.
Taj trial je valjda kao i full app.
Ne znam šta bi još mogao da poželiš pored tih opcija koje imaš?

Pa i pitam sa razlogom da li postoji razlika između paid i free verzije. Po onom što si ti napisao ispada da ni ne postoji free verzija. Meni ne treba ništa više od ovoga što nudi i ok mi je da platim jednokratno ali svakako ne da plaćam godišnje. Ako ne postoji free verzija probaću neku drugu preporučenu.

Pa i ne postoji free verzija, postoji trial(kao paid, samo na 6 dana) i paid($5/god)
Probaj androidlost. :D

Evo probah Androidlost, nije los, ne baš lep interfejs ali odrađuje posao...
Da bi bio sistemski treba da se kupi, 2 i nešto evra...
Kao mana može se reći da je to što ga ima u app launcheru, kao notes, i što nema šifru, dakle kad bi neko znao lako udje u njegova podešavanja...
Zaista čudno da to developer nije zaštitio bolje... Mada ne znam kako bi se ponašao da se promeni sim ili Google nalog...

Edit: Ustvari ima da se doda pin code za ulazak u aplikaciju preko Web interfejsa...

Pa mozes sam da ga prebacis u sistemsku, preko titaniuma npr. :)
Takodje, mozes i da ga sakrijes iz app drawera ako koristis novu, ili neki launcher koji ima to. :)

Ako se ne varam, AL se ili sam sakrije, ili se maskira kao lazna aplikacija.

Pa mozes sam da ga prebacis u sistemsku, preko titaniuma npr. :)
Takodje, mozes i da ga sakrijes iz app drawera ako koristis novu, ili neki launcher koji ima to. :)
Moze, ali nisam siguran kako beleži podatke i setovanja, pa možda ako ga "rucno" prebacis u sistemske možda ta setovanja ostanu na data particiji, pa se izgube factory resetom...
Takodje se to skrivanje u launcheru gubi sa resetom...
Sve može, samo se pretpostavlja najgori scenario i sta bi bilo kad bi bilo...
Ali ok, lažna ikona i pin su ok kao vrsta skrivanja... Doduše samo ako aplikacija i podaci prezive fr, pošto je vezana za Google naloge...

Open gapps dolaze u više izdanja, od pico (samo gplay) do full open gapps.
Ostale njihove razlike većini nisu bitne (open gapps su na primer open source dok ima gapps koje to nisu).
Ako developer uz svoj rom preporučuje te i te gapps, nije loše poslušati preporuku (ali nije i obavezujuće, radiće vrlo često dotični rom i sa drugim gapps namenjenim za tu verziju androida).

Ko ne želi gapps ima i tu rešenja, jedno od njih je Raccoon - APK downloader.
http://www.onyxbits.de/raccoon

Nazad
Vrh Dno