Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Neka sto manja aplikacija koja bi zvucno obavestavala da je punjenje baterije zavrseno?
Da li je moguce underclockovati procesor bez roota?

Ja za ovo prvo koristim tasker, mada ti treba root za to.
Nije moguc underclock bez root-a.

Nije samo ni root dovoljan, kernel mora da ima mogucnost za to. U stvari, to vazi za overclock, underclock je verovatno moguc.

Ides na + u donjem desnom uglu, event, power, battery full, back gore levo, new task, +, alert, sad tu izaberi kako hoces da te obavesti, notify sound vrv hoces.
Tu podesis te detalje i to je to. :)

Hvala puno.

Da li na xperia telefonima može nekako da se tastatura podesi da radi autocorrect ali da bude bez srpskih slova (umesto šžč da reči budu szc)? Znam da to može u sms aplikaciji da se podesi, ali trebalo bi mi svuda kad kucam. Ili ako ima neka alternativa u vidu neke druge keyboard aplikacije koja ima tu opciju...

Hvala, ali isto to mi već radi i xperia keyboard... Treba mi neka koja će da zaboravi na "akcente" kako ih oni zovu...

Neka sto manja aplikacija koja bi zvucno obavestavala da je punjenje baterije zavrseno?
Da li je moguce underclockovati procesor bez roota?
Za ovo prvo sam na nekim telefonima vidjao opciju u samim podesavanjima telefona.
Potrazi. A ako nema onda instaliraj Gsam Battery Monitor Pro, ima opciju da ti pusti notifikaciju kada baterija bude preko X procenta (sam podesavas i notifikaciju i procente). A pored toga je odlicna i da vidis sta ti crpi bateriju i slicno... Sa root-om ima dodatne opcije.

Koja prica :)

Ocekujem da prosecna ocena na ps padne na oko 2.5

Ускоро ће изаћи апдејт за GSam Battery monitor са преводом на српски који сам ја радио. Тако да вас позивам да када исти изађе погледате и кажете ми сугестије шта треба променити.

Kakvi dzukci, pa preselo im 'leba dabogda! :D Idem da im zavalim keca, iako ga nikad nisam koristio.

Ni kod babe nema za džabe :d Mislim da je krajnje vreme da Google uradi istu stvar kao Apple po pitanju zakljucavanja telefona za poslednji Gmail nalog unet i sl. Neće biti potrebe za drugim programima nakon toga..

Pa jel možeš da odeš na google-ov sajt i zaključaš telefon tako da onaj koji ga je ukrao može da ga iskoristi samo za delove? Da mu traži poslednji gmail nalog koji je bio na telefonu, čak iako preflešuje telefon novim ROM-om? Koliko ja znam i dalje ne može.. To je razlika između iosa i androida i tu je ios bezbedniji..a i broj krađa iphone-ova se drastično smanjio od kada je to uvedeno..

Da li je moguće da se instalacijom Nova Launchera izgubi pola opcije double tap(knock knock)? Mogu da upalim ekran sa double tap, ali da ga ugasim ne mogu. Ima li neka opcija u Novi gde se to posebno omogućuje?

Pa jel možeš da odeš na google-ov sajt i zaključaš telefon tako da onaj koji ga je ukrao može da ga iskoristi samo za delove? Da mu traži poslednji gmail nalog koji je bio na telefonu, čak iako preflešuje telefon novim ROM-om? Koliko ja znam i dalje ne može.. To je razlika između iosa i androida i tu je ios bezbedniji..a i broj krađa iphone-ova se drastično smanjio od kada je to uvedeno..
Pa valjda jeste.
Čak iako uradi factory reset tražiće mu Gmail pass. Ali je bitno da ima stock recovery i da je zaključan bootloader.

^ odlican savet, hvala

Moze biti. :p
Al' zar nije bootloader otkljucan na 90% telefona po defaultu ?
Kod HTC-a je zakljucan samo koliko znam(bar je bilo tako pre par godina). :)

Nije, na 99% telefona je zaključan i na nexusima je po defaultu zaključan bootloader. Samo mi nije baš jasno, ja uvek mogu iz stock rekaverija da odradima factory reset, bez da diram bootloader. Ne znam kako je na nexusu 6 to rešeno. Nema baš previše na netu o tome.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam svi zaključavaju, samo je neke lakše a neke teže otključati.

A zar ne moze preko fastboota da se flesne neki drugi stock rom i onda otkljuca bootloader ?

Nazad
Vrh Dno