Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Cerberus, android lost, wheres my droid

Ne možeš aplikacijom da ga zaštitiš od krađe :)

Koliko sam shvatio ono sto je gugl napravio na nexus 6 (ne znam da li funkcionise na nexus 5) ako se nema otkljucan bootloader prakticno ostavlja telefon kao ciglu ako ga zakljucas.

Ma nema nista od toga, barem ne jos uvek.

Ima 'leba, to su prilicno korisne aplikacije. Instaliras ih u /system i aplikacija ce da prezivi i factory reset telefona.
Realno, ako izgubis telefon i neko ga nadje/ukrade/sta god, velika je verovatnoca da ce ta osoba odraditi samo factory reset. Tvoja aplikacija prezivi factory reset i ti i dalje imas kontrolu nad telefonom.
Ja imam i cerberus i androidlost instalirane.
Plus, jako korisna stvar sto mozes da ih kontrolises i preko neta, a i preko SMS komandi(naravno nece da iskoci SMS poruka, procitace je app prvo i sakriti)

Poslednja izmena:
Ti sto kradu telefone znaju kome prodaju i zavrse u nekom servisu, ovaj kad mu odradi full wipe, odose cerverusu sve tri glave, samo izvrne sape.

Pa nećeš da sediš i čekaš danima, nego reaguješ čim se desi.

Ima li neka aplikacija slična Color Note-u,da mogu kad izvezem ono što sam pisao u njemu,da posle ponovo uvezem sa bilo koje memorije.Ovde ima BackUp,ali u slučaju da premestim bekapovano,nema više šanse da ga vratim,tako da mi treba neka koja ima uvoz i izvoz beleški.(free)

Ima 'leba, to su prilicno korisne aplikacije. Instaliras ih u /system i aplikacija ce da prezivi i factory reset telefona.
Realno, ako izgubis telefon i neko ga nadje/ukrade/sta god, velika je verovatnoca da ce ta osoba odraditi samo factory reset. Tvoja aplikacija prezivi factory reset i ti i dalje imas kontrolu nad telefonom.
Ja imam i cerberus i androidlost instalirane.
Plus, jako korisna stvar sto mozes da ih kontrolises i preko neta, a i preko SMS komandi(naravno nece da iskoci SMS poruka, procitace je app prvo i sakriti)

Ma sve je to uzalud u Srbiji. Instalirao sam ja zeni AndroidLost, pratio njen ukradeni telefon i kartice u njemu, i dao joj sve podatke da odnese u policiju - a tamo standardna nezainteresovanost, da bi se kasnije pokazalo da ni ne postoji njen predmet, tj. da policajac radije saucestvuje u kradji time sto ne napravi krivicnu prijavu, nego sto resava krivicno delo - koje se pri tom resava lakse nego ijedno drugo.

Avast anti theft-best. ako platite nešto evrića za premium(ne može se zaobići) možete da aktivirate opciju kad telefon napusti određeni opseg aktivira zadate komande(alarm, lociranje, slanje svega i svačega). npr. u klubu vam maznu fon, i krenu sa njim. 200m od kluba telefon pali gps i šalje poziciju na vaš drugi telefon a ujedno i na avast portal. gps ikonica se ne vidi kao ni data a avast ga sam pali. lopov neće ni znati šta ga snašlo kad mu se pojavite na vratima sa par ortaka.
Reset može svakako preživeti jer postaje aplikacija koja kao da dolazi sa novim telefonom. Jedino što se veže za IMEI a čuo sam od jednog pandura da pravi hakeri menjaju čak i IMEI telefona a to je već van svih parametara.
99% ljudi će resetovati telefon i misliti da je rešilo sve a vi ćete doći do svog telefona.
Bratancu sam instalirao free verziju. Dete 9 godina. za svaki slučaj...

Ne samo hakeri, već svaki malo bolji serviser telefona zna da promeni IMEI. Samo što neće time da se hvale.

Avast anti theft-best. ako platite nešto evrića za premium(ne može se zaobići) možete da aktivirate opciju kad telefon napusti određeni opseg aktivira zadate komande(alarm, lociranje, slanje svega i svačega). npr. u klubu vam maznu fon, i krenu sa njim. 200m od kluba telefon pali gps i šalje poziciju na vaš drugi telefon a ujedno i na avast portal. gps ikonica se ne vidi kao ni data a avast ga sam pali. lopov neće ni znati šta ga snašlo kad mu se pojavite na vratima sa par ortaka.
Reset može svakako preživeti jer postaje aplikacija koja kao da dolazi sa novim telefonom. Jedino što se veže za IMEI a čuo sam od jednog pandura da pravi hakeri menjaju čak i IMEI telefona a to je već van svih parametara.
99% ljudi će resetovati telefon i misliti da je rešilo sve a vi ćete doći do svog telefona.

Jos samo da objasnis kako zamisljas da lociras svoj telefon u urbanoj sredini, s obzirom na nepreciznost i GPS i lociranja putem mobilne mreze, a i nepostojeci domet GPS-a u objektima visim od jednog sprata.

Rekoh kad krene sa telefonom. pretpostavlja se da nece u diskoteci raditi resete i menjanje imei-a. do 500m hvata već savršeno precizno. a ako upali wifi eto hirurški precizne lokacije istog trena. Probao 100 puta. evo u firmi sam u podrumu gde imam wifi i pokazuje u metar.

Potvrdjujem ovu pricu, stvarno korisna aplikacija koja ima dosta opcija, npr. kad se izvuce kartica odmah zakljucava telefon i pali alarm. *** nije icloud, ali bolje ista nego nista :-D

Ja sam namestio da cim se ubaci sim kartica koja nije moja, aplikacija salje br te kartice na moj drugi broj.
Tako da, ako neko ubaci postpaid karticu, trebalo bi da moze lako da se sazna vlasnik iste.

Zbog radi čega kupujete avast za telefone ? ja imam cerberus i nije los mada ne mislim da će da mi spase telefon ako ga neko ukrade. Ubacio sam ga da ako ga ukradi barem mogu da obrišem slike poruke itd.

uzeo sam Avast i nije koji evro nego 14 $ na 1 godina ,

Kako si to namestio?
Androidlost, ne avast. :)
Besplatan je.
1affec3e602c312da2e4f9b147c6ed4c.jpg

A evo ima i cerberus istu stvar.

Poslednja izmena:
Zbog radi čega kupujete avast za telefone ? ja imam cerberus i nije los mada ne mislim da će da mi spase telefon ako ga neko ukrade. Ubacio sam ga da ako ga ukradi barem mogu da obrišem slike poruke itd.

dosta bolji avast. više opcija. jednostavno, napredniji. nešto mi je posebno smetalo kod cerberusa ali sad ne mogu da se setim.

@defcoon221 - za to što pitaš nisi morao kupovati premium. to ima i free verzija

Ljudi, ne razmišljajte toliko o krađi i neće vam ukrasti telefon. [emoji3]

Pre bih rekao da je suprotno, ali da ne sirimo diskusiju.

dosta bolji avast. više opcija. jednostavno, napredniji. nešto mi je posebno smetalo kod cerberusa ali sad ne mogu da se setim.

@defcoon221 - za to što pitaš nisi morao kupovati premium. to ima i free verzija

Ne nisam kupio premium mislio sam da kosta par eura da se trajno odkljucaju neke opcije ali *** ok..

Predlog za pozadinski youtube plejer PVStar+ mnogo baguje.Viral je po meni los.Sta trece da probam ?

Supertube, xda.
Ili ako je potreban samo za muziku, ulisten, isto nema na Play store.

Supertube je odlican, samo primecujem u poslednje vreme dosta klipova nece da pusti.

Moze li se nekako srediti da zvanična yt app pusta u 720p? Prikazuje mi 360p i 480p i slika je losa a viral daje 720p i slika extra.

Supertube je odlican, samo primecujem u poslednje vreme dosta klipova nece da pusti.
Aha, matora je poslednja verzija supertubea (februar 2014), a google stalno čačka po youtube-u i menja mu način funkcionisanja, rekao bih da je to u pitanju.

Sta ne ubace background play vise u yt sta im je to toliki problem...

Nazad
Vrh Dno