Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

Naime, telefon koristim za poslovne potrebe pri cemu cesto palim/gasim telefon. Nakon ukljucivanja telefona ili kada sa terena gde nema signala izadjem na teren na kome ima signala mobilne telefonije VIP (veoma cesto imam problema sa signalom sa njima kao i ostali njihovi korisnici), cesto mi stizu SMS poruke sa obavestenjem o propustenim pozivima.
Ali kako su u SMS-u izlistali samo brojevi, ja ne znam ko me je tacno zvao.

Ovde mi treba vasa pomoc ako znate za neki sw koji moze da "ocita" imena iz imenika prema brojevima iz SMS poruke. Najvise bih voleo da direktno u SMS-u budu ispisana imena ljudi koji su me zvali. Nadam se da sam bio jasan sa pitanjem?

Hvala unapred!

Probaj da brojeve u imenik upises sa +3816.... i trebalo bi da proradi...
Barem je kod mene proradilo (e71) :)

Evo isntalirao sam i ja vHome i skroz je dobar! Trenutno imam v3.00 verziju, gde mogu da vidim changelog za v3.02?

Imam i 2 pitanja:
1. da li font na desktopu bash mora da bude Bold [rss, wheather]?
2. da li mogu nekako da ukljucim da mi na deskopu ostane onaj command linija za WiFi?
3. jel mogu custom RSS feedovi da se stave na main page?

Change Log OVDE
http://3gtb.com/wp_site/ :d to je homepage za vhome... Eng verzija se dobrovoljno prevodi

1.Da
2.Ne
3.Ne

Meni licno je najbolji Nimbuzz za chat.

Ok, pošto nabacih Nimbuzz, interesuje me sad email klijent. Postoji li neki pristojan (osim ProfiMaila koji se plaća, a nisam uspeo da nađem "narodnu" verziju) ili da se nekako nateram da osposobim da mi stiže tamo gde stižu i SMS poruke (pošto mi ovo drugo nije išlo)?

P.S.

@ NovemberWhisky

Opera Mini 5 Beta takođe ima problem sa fontovima, bar kod mene na E71. Za sad jedini browseri koji prepoznaju naša slova su Opera Mobile i default browser koji je došao uz telefon.

Fala, nego ocu zadrzati eng prevod ako odem na "update" iz samog menija programa? :)

Nece,mislim da cak taj update odatle i ne radi. Trenutna aktuelna eng verzija je vHome v3.10a S60v3 SymbianOS9.x English Translated-FoXPDA ,pronadji i pregazi postojecu u fonu.

Jos jedno pitanje. Skoro uvek kad diskonektujem USB konekciju sa kompom, na mobu iskoci prompt da upalim Garmin. Jel moze nekako da se iskljuci taj autoplay?

Koji program koristite za proveravanje koliko je RAM-a slobodno kada neke aplikacije rade u pozadini?

Jos jedno pitanje. Skoro uvek kad diskonektujem USB konekciju sa kompom, na mobu iskoci prompt da upalim Garmin. Jel moze nekako da se iskljuci taj autoplay?

Koliko sam provalio , to se smatra "pod normalno" ,jer svaki put kad iskljucis usb iz fona Garmin "misli" da si ga tek sad instalirao,i kao i prvi put pita te da ga pokrenes...ali to pod uslovom da konektujes fon kao Mass Storage,ali,ako ga vezes za komp u PC Suite modu-ako se dobro secam- Garmin je tada "miran".

Koliko sam provalio , to se smatra "pod normalno" ,jer svaki put kad iskljucis usb iz fona Garmin "misli" da si ga tek sad instalirao,i kao i prvi put pita te da ga pokrenes...ali to pod uslovom da konektujes fon kao Mass Storage,ali,ako ga vezes za komp u PC Suite modu-ako se dobro secam- Garmin je tada "miran".

Dobro se secas, malo nervira, ali ipak je to samo jedno "no".

Hvala!

Nisam uspeo da provalim u Taskman-u kako da vidim koliko mi je RAM-a preostalo po podizanju sistema. Mogu samo da vidim koliko memorije trose pojedine aplikacije

Nisam uspeo da provalim u Taskman-u kako da vidim koliko mi je RAM-a preostalo po podizanju sistema. Mogu samo da vidim koliko memorije trose pojedine aplikacije

Nadam se da imas verziju 1.11 ... Ako ne prikazuje koliko ima slobodnog RAM-a i memorije na C i na kartici ako postoji idi u taskman-u na MENU> settings>program settings> i cekiraj "Show memory on top"> OK i trebalo bi u gornjem delu display-a da ti pokaze ;)

Verzija 1.00... Nisam ni gledao koja je verzija u pitanju kad sam skidao taskman. Hvala jos jednom!

Drugari, ima li neki programcic uz pomoc koga mogu da AL+tabujem otvorene programe na laksi nacin od dugog drzanja menu tastera. Postalo mi je smorno posle dugo vremena.

Kad instaliras vHome mozes da "alt-tabujes" pritiskom na crveno "call end" dugme.

Ne volim taj vhome, pa to ti je to.
Problem sam upravo delimicno resio sa:
EQ altTab
i ***askman, gde sam ovde smanjio delay za drzanje menu dugmeta.

Evo sad jos jedno smaracko dosadno pitanje
Ima li neki program koji prati broj sms-ova? Probao sam davno neke, ali nisu mi se svideli...

I moze li se upotrebiti nekako onaj bezvezni multimedija key sto poziva onaj dosadni kruzni fensi meni ( n95) za neke pametnije svrhe, iscupacu dugme i baciti ako ne postoji. :wall:

Hvala unapred

Evo sad jos jedno smaracko dosadno pitanje
Ima li neki program koji prati broj sms-ova? Probao sam davno neke, ali nisu mi se svideli...

Trazio sam i trazio...ne nadjoh ni jedan koji je kasvetan i da radi kako treba.:crash:

Pa ni ja nisam nasao, pa zato i pitam, ne mogu da verujem da to nisu napravili.
A sta je sa sledecim, jel moze? Da stavim razlicite melodije za poruke, ne za pozive. Ima li tako nesto. A da nije ultimate SMS

koja je bolja opera mini5 ili opera10 za 5800xm.

^^^ Pa jer ti nije lakse da sam probas i jednu i drugu pa sam da presudis? :trust:

^^^ Pa jer ti nije lakse da sam probas i jednu i drugu pa sam da presudis? :trust:

Probo sam obe bolja je operamini5 jer ova druga puno skida sa racuna mada se jos uvek drzim opere4 iako ima bug da se program sam gasi.

Pozdrav!!!

Ne znam da li je neko provalio, ali izasla je Opera Mobile 10 Beta 2... :)

opera mini5 je ekstra uopste nepuca kao verzija 4.

Jel radi opste nekom na msn mail da moze da podize i salje imailove preko msn-a?
Postavih temu ali nitko ne odgovara ili nece ili nitko ne zna sto cisto sumnjam.
Evo da malo pojasnim konekcija je preko gprs-a vipovog,msn je instaliran i chat radi odlicno kako na msn i drugom programu nimbuzzu koji podrzava i skajp i msn odjednom.Medjutim nema opcije za podizanje emalova sa hotmaila gde imam adresu,ili to ne moze ili ja ne zanam podesiti zato pomoc bi mi dobro dosla.Imam n95 osam giga i na njoj sve radi pa cak podizanje i slanje imelova,dok na i8910 nece?

opera mini5 je ekstra uopste nepuca kao verzija 4.

Mozda ne puca, ali je zato troma za sve pare na mom E71. Isto je i sa beta 1 i sa beta 2 verzijom. Mogu misliti kako je na telefonima sa sporijim procesorom/manje RAM-a...
Cetvorka (4.2) je kod mene izuzetno stabilna, ali, kao sto sam vec negde napisao, nemam podrsku za srpska slova ni u jednoj Operi Mini, vec samo u Mobile i default browseru... Osim toga sto se pojavljuju kvadrati umesto cupavih slova (zbog cega bih eventualno promenio browser), nemam zamerki na cetvorku.

Elem, imam par pitanja:

1. Preferiram da koristim Operu kada se konektujem na net bez WiFi konekcije. Tu imam vise opcija za biranje vrste konekcije. Ima li razlike da li koristim Telenor WAP ili Telenor Internet?

2. Na kratko sam probao obe varijante i primetio da je ulazak na sajtove jako spor. Jeste da retko kad broj kilobajta predje ~70KB/s, ali je, za razliku od default browsera, Opera mnooogo sporija. Da li neko ima slicna iskustva? Image quality je stavljen na low...

Hvala. :)

Poslednja izmena:
Opera Mini radi preko proxy koji filtrira i preradjuje sav sadržaj. Tako dobijamo da je prikazani sadržaj toliko "lak", inače se protok ne bi razlikovao od desktop browsera. Ako je taj proxy opterećen, ne možeš da dobiješ dobru brzinu.

postoji li Tablic za Symbian?

Vrh Dno