Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Današnje ažuriranje.
Možda reši problem

Prilozi

• IMG_0548.png
    IMG_0548.png
    643.6 KB · Pregleda: 40
To se dešava od kako koristim tu tastaturu, dosta manje, tako da je ovo neko kompromis, ne mogu fabričku jer je ostala zaglavljena u devedesetim, ova je mnogo naprednija i bolja.

Bas su loše tastature na iOS-u. Meni kao dugogodišnjem korisniku androida i gtastature, sve ove na iosu su loše. Swype neprecizan, g voice type ne postoji.

Postoji na fabrickoj,na hrvatskom i radi odlicno.

Flashscore mi ne radi na wifi, na data radi..
Mislio sam nesto mozda je vezano sa stanom, odem kod mojih isti slucaj
Ucita mi jednom od 10 ulazaka
Jel moze neko da proveri?

IMG_6154.png

Radi i kod mene normalno.

Reinstalacija resila problem..

Pitanje za poznavaoce:
Žensko, iPhone 256GB, iCloud 5GB, uključena sinhronizacija slika sa iCloudom. U tih 5GB stalo 200+GB slika i videa. Na telefonu nema više prostora.
Pitanje je kako skinuti sve u originalnom kvalitetu, očistiti iCloud i telefon od viška, ugasiti sinhronizaciju.
Napomena: ima karticu, neće da je stavi na telefon, neće da je poveže i neće da plati. I nikad nije ništa platila sa telefonom ili karticom preko telefona, pa ni iCloud.
Razbijam glavu danima, skidanje sa iClouda kroz web interfejs ne može sve odjednom, jer zaglupi/pukne u nekom trenutku, a parcijalno traje, jer toga ima čini mi se oko 30-40-50k komata fajlova. Poželjno bi bilo zadržati strukturu DCIM foldera i podfoldera sa telefona.
Jedino što mi pada na pamet jeste prebaciti sa telefona šta ima na kompjuter, obrisati sa telefona, obrisati sa iClouda, restartovati telefon, pa pustiti da se sinhronizuje sa iCloudom i nadati se da će svlačiti na telefon.
Ima li neko ideju neku, jer je slučaj skroz čudan.

ne moze da stane 200GB slika i videa na 5GB storage. neka plati 200GB icloud saceka sync i onda radi sta god zelis

Izgleda da ima feature/bug vezano za sync Photos na iCloud. Ne znam kako drugačije da objasnim kako se 220+GB strpalo na iCloud.

EDIT: Dodatak ekstra, ne nudi joj ništa osim 2TB.

Placala storage pa u nekom trenutku otkazala? Tako da je upload uradjen dok je imala storage-a, ne znam koliko dugo cuvaju posle otkazivanja, ali obrisace joj podatke u nekom momentu

Nikad nije plaćala, ovako sve stoji već nekoliko godina, otkako je uzela 13PM, a uzela ga je kad je izašao.

Na webu (Apple account ili iCloud) ne mogu da nađem podatak da je platila bilo šta, nema ništa nigdje u Purchases & Subscriptions. Čekam da mi telefon dođe u ruke, pa da vidim da li ima na telefonu neki trag o bilo čemu.

saceka sync i onda radi sta god zelis
Šta tačno, jer je sve puno, i telefon i iCloud.

gallery ce biti na icloud, pa ce umesto 200GB na telefonu zauzeti nekih 4-5GB

Tih 200+ gigabajta ti je i dalje na njenom telefonu, na cloudu su osiromašene verzije prilagođene njenom telefonu, tih 5GB koliko ima. Bar su tako nešto meni objasnili 🙂

Plati joj ti tako što joj pošalješ gift card preko mail-a za iCloud.
Koliko sam razumeo njoj bi pomogao samo onaj veći plan od 2TB. Bar ja taj koristim i podelio po familiji, sa planom od 200GB je i sada prešla limit (edit: nas je više pa smo tih 200 GB lako stukli).

Spajao sam Google i iCloud. U oba smera (imaš uputstva), ali davno i ne pitaj me da li baš očuva strukturu datoteka. Sami fajlovi su originalno prebačeni. Nemam sada baš ni vremena da proveravam kako se prebacivalo.
Pogledaj malo na Google i Apple, imaš baš dosta uputstava, npr:
Sa Google servisa je lakše skinuti na PC npr. Ne znam da li bi ti ovakva varijanta bila od koristi.
Malo sam u žurbi pa neka dopuni/ispravi neko dalje ako sam nešto izostavio/pogreešio...

ulogujes se na Iclaud na racunaru i skines slike, tamo ce ti pokazati koliko stvarno slika ima na icloudu kad udjes. Tako ja planiram zeni da resim problem posto je placala 50GB, sad ima 256gb na telefonu i icloud joj vise ne treba. Cekam samo da ih malo procisti posto od 4000 slika ima 1500 screenshotova i gluposti 😀

Jel jos nekome OTP aplikacija sama od sebe presla na engleski?
Kakvi ludaci

Pri logovanju u gornjem desnom uglu pise SR-EN
Slicajno sam verovatno kliknuo, ceo dan bukvalno gledam gde se menja jezik..

Primetio sam da od malopre ponovo mi se prikazuju reklame, iako sam 2 godine živeo lepo bez njih pomoću AdGuard. Ima li još ko?

Napravis account na nextdns, aktiviras Hagezi Pro++ i OISD filter, skines profil na iiPhonr i postavis ga kao defaultni. Najjace rjesenje za blokiranje svega sto iskace

Na webu (Apple account ili iCloud) ne mogu da nađem podatak da je platila bilo šta, nema ništa nigdje u Purchases & Subscriptions. Čekam da mi telefon dođe u ruke, pa da vidim da li ima na telefonu neki trag o bilo čemu.

Šta tačno, jer je sve puno, i telefon i iCloud.
verovatno kasnim dosta, ali ce mozda nekom znaciti. Ja sam skinuo oko 300gb kada sam cistio icloud i prelazio na immich.

skine ti sve lokalno, pa ti posle biraj gde ces da ih bekapujes...

Ovo mi je trebalo, hvala @mirop

Moze li neki savet oko Vibera ali bez toga da je to bzvz aplikacija i ... (treba mi zarad posla, pre svega):
- Od juce mi se desava da posaljem poruku, koja kao 'ode', pojavi se jedna 'stiklica' pored poslate poruke i to je to (korisnik kome sam je poslao nije je dobio). Nikako da se pojavi druga 'stiklica' i da bude ljubicasto. Meni poruke uredno dolaze! Resetovao sam podesavanja Vibera, obrisao mu kesh, reinstalirao aplikaciju, uklanjao je iz recents, resetovao Network Settings, restartovao iPhone i jos uvek isto 🙁
Savet?

Jedan korisnik ili svi?

Nazad
Vrh Dno