Šta je novo?

Aplikacije - iOS

danas sam se iznervirao max ... napisah mega ogroman sms i neko me pita nesto ja na home dugme i ode sve ...... e sad da bi to predupredio :) da li postoji neki app, koji kaada se to uradi cuva sms u nekoj vrsti drafta ? Kao na nokiama npr ...

danas sam se iznervirao max ... napisah mega ogroman sms i neko me pita nesto ja na home dugme i ode sve ...... e sad da bi to predupredio :) da li postoji neki app, koji kaada se to uradi cuva sms u nekoj vrsti drafta ? Kao na nokiama npr ...

pa kad udjes u neku vec postojecu konverzaciju, i tu kucas poruku, onda ce ona ostati sacuvana. Tj kad izadjes i opet udjes u poruke i izaberes istu konverzaciju, prikazace se vec ukucan tekst.

Nisam to primetio ranije , nikad mi nije trebalo. Ali danas sigurno nije bio prikazan text u istoj sms konverzaciji ...

Nisam to primetio ranije , nikad mi nije trebalo. Ali danas sigurno nije bio prikazan text u istoj sms konverzaciji ...

ja sam npr krenuo da odgovorim bratu na poruku, i ugasio mi se telefon (otisla baterija). i kad sam upalio opet i otisao na konverzaciju sa bratom, ostala je poruka koju sam kucao :)

Hmmm mozda je kod mene neki bug .... evo probao sam opet, napisao par redova, home dugme , usao u istu konverzaciju i poruka koju sam kucao ali ne i poslao, nije ostala :(

Evo ja sada probao i radi, otvorio konverzaciju, ukucao par slova priticnuo home, opet otisao na poruke i odmah mi se pojavila konverzacija sa otkucanim tekstom poruke

Moram da menjam ovaj nick u pm i ovog "rukometasa" :D
Elem, da li neko koristi Iphone browser? Instalirao sam 3.1.2. i jailbrejkovao sa blackrain i unlock odradjen. Fon ima Cydia i sve ostale "narodne" programe i otkljucan je ali kada pokrenem Iphone browser pise mi dole u status bar-u da nije jailbroken?!?!? Ne razumem uopste zbog cega kada jeste. Ima li neko neki savet?
I ako nista koji program koristite da menjate parametre,permissions i tako dalje?
nekako mi najlakse sa Iphone browser-om.

Ok problem resen sa Beta verzijom 1.9.3 iphone browser i posle instaliranja afc2add iz Cydie.

i kako vam se cini 3.1.2 da li se ista primecuje u odnosu na 3.0? Neko je spomenuo brzi render u Safariju?

i kako vam se cini 3.1.2 da li se ista primecuje u odnosu na 3.0? Neko je spomenuo brzi render u Safariju?

Safari retko koristim ali ja nisam primetio nikakvo poboljsanje osim boot vreme je skraceno cini mi se za oko 10-tak sekundi:)

Meni baterija traje neuporedivo duže sa 3.1.2 (2G). Verovatno sam zatrovao prethodni sistem kojekakvim instalacijama, telefon nije mogao da izvuče 2 dana priče, poruka, mailova i surfa. U nedelju sam stavio 3.1.2 i minimum aplikacija i evo od 14h u nedelju do sada, bez gašenja i baterija je tek na 57% :D

hmmm mogao bih i ja da instaliram, samo me zanima jel mozete da me uputite na neki link sa dobrim uputstvom? I jel to trajno, nije onaj fazon da kad ga ugasis moras opet da ga otkljucas?

Ja sam nasao ova uputsva, zavisi koji telefon imas, za 2G trebas da uradis Jailbreak sa blackra1n i posle uz pomoc BootNeuter-a uradis da ti bude sim free:
LINK

Ako ima neko drugo resenje neka postavi, i mene zanima.

Ja sam odavde skinuo već aktiviran i otključan 3.1.2 :)

Ti otkjucani verovatno da ni ne updatuju baseband.
Da li je bolje imati i novi baseban?

Ja sam odavde skinuo već aktiviran i otključan 3.1.2 :)

Aj leba ti reci mi koji si tacno skinuo?
Jel to ovaj:

6) iPhone 2G 3.1.2 - 1GB Root Partition, ACTIVATED, Cydia, Stock Boot Logos

I kad si vec tu daj link za upustvo :) Posto i ja imam 2G :)

Poslednja izmena:
Baš taj, redni broj 6, u iTunes samo Shift + Restore i to je to :)
Posle kroz Cydia instalirao ostale patcheve (CallerID...)

Ja sam pre 2 dana instalirao 3.1.2 na svoj telefon jer se 3.0 toliko vukao i bagovao (pukla mi Cydia) da je bilo neizdrzivo.
Moram priznati da sam prijatno iznenadjen onim sto me je docekalo - 3.1.2 je primetno brzi i manje zahtevan od v3.0. Odmah da se razumemo - vratio sam apsolutno sve sto sam inace koristio od aplikacija i addonova, racunajuci tu i mnogobrojne vizuelne modifikacije koje su ukljucene putem Winterboarda. Razlika je osetna, zaista. Recimo, ranije je za jedan respring bilo potrebno i po 20s, sada respring traje max 5s. I posle njega, Springboard se izrenderuje mnogo brze nego ranije.
Takodje sam primetio bolji prijem signala, bar kod mene kuci gde inace signala ima samo u uglovima sobe. Da li je to zbog novog bb ili ne, ne znam. Sto se same baterije tice, nisam primetio neki bitniji pomak u duzini trajanja.

odlicno, evo ja sad instalirao. samo jos da instaliram programe pa cu javiti dal osecam ista :)

I meni je pukla Cydia i vreme je za update sa 3.0 na 3.1.2 Imam problem sa backup-om imenika. iTunes zabaguje kod ovog procesa.

Poslednja izmena:
Ovo je stvarno nesto za svaku pohvalu:

Multitasking Comes to the iPhone via Multifl0w

Multiflow is a new iPhone utility which lets you easily switch between backgrounded applications.

Developer Aaron Ash hopes to have Multifl0w on the Cydia Store soon. In the meanwhile you can check out a video demonstration below...

[YOUTUBE]YrGLGoB88So[/YOUTUBE]

LINK

Poslednja izmena:
Definitivno nova 3.1.2 je manje zahtevna memorijski i sve lepse radi. To za sada mogu da kazem. Imam mnogo vise slobodne memorije nego pre update-a.

Ovo je stvarno nesto za svaku pohvalu:

Multitasking Comes to the iPhone via Multifl0w

Multiflow is a new iPhone utility which lets you easily switch between backgrounded applications.

Developer Aaron Ash hopes to have Multifl0w on the Cydia Store soon. In the meanwhile you can check out a video demonstration below...

[YOUTUBE]YrGLGoB88So[/YOUTUBE]

LINK

Ovakav "flow" poseduje Palm Pre i super radi :) Skrolujes izmedju aktivnih aplikacija i koju zelis da ugasis samo povuces ka vrhu ekrana :)

Skinuo sam i probao multifl0w. Radi odlicno! Ne secka, nema zaglupljivanja, backgrounding odlicno funka. Aplikacija je na Rock-u kome treba i kosta 4.99.

Ne gubiš ništa. Slobodno instaliraj, provereno dobro frcera. ;)

Odlicno! Skidam ga, pa javljam kako se ponasa kad ga isprobam.
Ovaj 3.0 je poceo malo da trokira, a prica se da su ga dosta ispeglali u ovoj novoj verziji.

Fantasticno!
Sve radi primetno brze.
Ono sto me zapanjuje je napredak u trajanju baterije. Napunio sam je 27-og oko 22h, normalna upotreba telefona je bila, imam jos 61% - neverovatno.

Meni je baterija posle 72 sata prikazivala jos 14% ali sam zbog puta morao da je napunim :)

Kome baterija traje duže od dva dana na iphonu taj niti telefonira, niti smsuje, niti surfuje, niti igra igrice i spava 23 sata dnevno :smackbum:

Nazad
Vrh Dno