Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Vecina aplikacija postoje u obe verzije, skoro sve sto si koristio na androidu ces moci i na ios-u

Pošto sam novi iOS korisnik, do sada sam koristio Android, voleo bih da vidim listu vaših aplikacija koje najvipe koristite i koje su korisne.

Za sada imam samo osnovne, Tapatalk, Opera Mini, whatsapp, gmail, face i tako te "klasične". :)

Umesto opere mini probaj opera coast, mnogo je lepsa i intuitivnija, a ima i turbo ;). Moj must have: purify (ad blocker), my data manager (za uvid u potrosnju interneta), yahoo weather i weather live (zbog badge notifikacije o temperaturi), parking manijak, strava (za trcanje i bajs), outlook (odličan mail client, dobar je i inbox), kursna lista (nije loša, domaca), drippler i nextdraft (za vesti i zanimljive clanke), workflow (pisao sam o njemu pre par postova). Što se photo editing aplikacija tice (a tu je iphone stvarno mnogo ispred androida) koristim: enlight, filterstrom neue, skrwt, photoshop mix/fix (fix zaista sjajan!), lensflare, litely, frontview. Od aplikacija sa androida mi jedino fale 2 domaće: naša patrola i red letenja (ne postoji nikakva alternativa za ios).

I obavezno cesljaj ovu temu, @drgonzo je zaista fenomenalno vodi, tu sam saznao za 90% nabrojanih aplikacija!

Poslednja izmena:
Inbox mi se nazalost rusi na nekim mailovima (pukne app) a cesto i ne filtrira lepo mailove kao Gmail pa mi tako bitni mailovi zavrse u Promotions i slicno. Gmail je ipak gmail zbog toga, ali kao app ima gomila dobrih i dolazi gomila dobrih, ali sve je to dzaba dok ne mogu da filtriraju spam kao Gmail...

Nije mi pucao inbox, ali je outlook mnogo bolji. Za sada jako dobro filtrira (maltene ni ne gledam other inbox), a moze i da se podesi jedan inbox za vise naloga, sto je odlično!

voleo bih da vidim listu vaših aplikacija koje najvipe koristite i koje su korisne.
Evo nekih aplikacija koje koristim na ajfonu:
Kalendar: Fantastical
Cloud servis: Dropbox pre svega (mada koristim i iCloud i OneDrive)
Navigacija: iGo Primo, Here Maps, Google Maps
PDF i ebook readeri: GoodReader, iBooks
News readeri: Flipboard, Apple News. Pocket mi je takođe veoma korisna da sačuvam interesantne tekstove i za offline reading
Podcast: Castro
Mail: Spark
Web browser: definitivno Safari (uz Purify ad blocker)
Muzičke aplikacije: Apple Music, TuneIn Radio, SoundHound (pošto je Shazam već integrisan sa Siri), Musixmatch (korisna aplikacije, ima notification widget koji pokazuje tekstove pesama koje slušam na Apple Music u realnom vremenu).
Za kreiranje muzike: GarageBand, Figure (jednom u 3 meseca)
Vremenska prognoza: ukapirao sam da je stock Weather aplikacija za moje potrebe sasvim ok
Fotografije: Flickr, 500px, imam i Instagram mada nisam neki korisnik. Dodaću ovde i aplikacije sa smešnim ili zanimljivim fotkama tipa 9GAG i Imgur
Obrada fotografija: Pixelmator, Adobe Photoshop Fix
Video playeri i streaming: AVPlayer, Air Video HD, VLC
Obrada videa: iMovie
Office: Pages, Keynote, Word, Powerpoint
Za beleške: OneNote, Apple-ova Notes aplikacija
Password manager: 1Password
Aplikacija za "skeniranje" teksta: Scanner Pro
3rd party tastature: Swiftkey, mada najčešće koristim Apple-ovu stock tastaturu
Aplikacija za automatizaciju procesa: Workflow
Za praćenje TV programa: D3 GO
Ostalo: IMDB, Star Walk 2, Foursquare, Google Translate...

Ovde nisam namerno nabrajao gomilu aplikacija za praćenje društvenih mreža, aplikacije za messaging i komunikaciju koje sve više manje koristimo, domaće aplikacije za praćenje vesti, stručne aplikacije, itd.

Isprobao sam, međutim zaista ništa ne može da se poredi sa Safarijem. Imam instaliran još Opera Coast za surfovanje na 3g, ali otkad postoje ad blockeri, ni safari ne "troši" puno interneta, pa ga koristim stalno.

Stvar je navike,iCab mobile koristim još od 3GS-a....na pcju Firefox

Meni najbolje radi Mercury Browser Pro, a ima i zgodne gesture komande koje dobro dodju na iPadu. Mada realno surfing sa jedan giga rama je pain in the ass.

Meni najbolje radi Mercury Browser Pro, a ima i zgodne gesture komande koje dobro dodju na iPadu. Mada realno surfing sa jedan giga rama je pain in the ass.
Ako otvaras zilion tabova da... Sta se konkretno tebi desi pa da ti uredjaj nema dovoljno rama za surf, tj. sta radis to pa mu se RAM popuni?

Ako otvaras zilion tabova da... Sta se konkretno tebi desi pa da ti uredjaj nema dovoljno rama za surf, tj. sta radis to pa mu se RAM popuni?

Nebitno da li je otvoren jedan tab, ili više, bilo da su u pitanju lake ili teške stranice, jednostavno random pucanje praktično na dnevnom nivou. Na primer www.benchmark.rs desktop verzija je nemoguća misija za pregledanje, vrlo brzo pukne, malo zumiraš, zaskroluješ i ćao :)

Ako ces tom logikom naci cu ti ja sajtove koji ce pojesti i vise. Realno ne vidim poentu posecivanju desktop verzije bilo kog sajta umesto mobile verzije, a sto se tice bencha kao sajta nogu reci samo da je highly unoptimized. Moze to sve mnogo bolje da radi kada bi se lepo doteralo...

Hvala za Monument Valley, planirao sam da je kupim :)

Igrica od 10 levela, uzivacete pola sata :d
Doduse jako lepo osmisljena :)

Camera Effects and Photo Filters

Ako volite da se slikate i pravite smešne slike, probajte aplikaciju Funny Camera for Instagram. Ima super efekte i filtere, a malo smeha nikad nije na odmet :)

Aplikaciju možete preuzeti sa iTunes-a: https://itunes.apple.com/us/app/funny-camera-for-instagram/id1049717333?ls=1&mt=8

EN-Screenshot-1.jpg
EN-Screenshot-3.jpg
EN-Screenshot-4.jpg

Ako znate za još neku sličnu aplikaciju, javiteeee :)

Da li neko koristi waze? Konkretno koliko se moze osloniti na prijave guzvi, policije... (Moje mišljenje je da je još uvek mali broj, ali vredi imati na telefonu, dobar je koncept).

Za Beograd ne mozes da se oslonis uopste, eventualno je ok da ako popijes casu, dve pogledas da li je neko prijavio da ima policije na tvojoj ruti, ali za saobracaj je neupotrebljiv... za London sam testirao i tu radi super...

Pisali smo o tome na temi o pracenju saobracaja u Google maps za Srbiju i dobro me podseti da napisem i tamo utisek o Waze iz Londona :)

Čuo sam da hvale Cortanu na WP, ali na iosu nije i ne može biti bolja od siri, ne vidim svrhu postojanja te aplikacije.

U kolima, za pozive i puštanje muzike najčešće. Van kola, da dodam nešto u podsetnik (reminders je napredniji preko siri nego ovako). Baš bih voleo da ubace srpski (ili hrvatski) jezik.

Nazad
Vrh Dno