Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Zadnji put kada sam radio transfer na novi telefon (kada uzeh 12icu u 3/4. mjesecu prošle godine) automatski mi je instalirao i PM, iako ga nema na store-u. Da li može da se uradi sideload sa .ipk - ne znam.

Moze da se ubaci .ipa fajl ako ga je neko sacuvao, kao sto je nekad bilo u iTunes library. Ovako je to moguce preko iMazing aplikacije, ali samo mora da se skine dok je ta aplikacija na store-u i onda se negde cuva disku. Posle se lako ubaci

I sad moram da kupim Android neki da mogu da plaćam parkinge 🤦🏻 Stalno sam na putu i stvarno smara da idem da tražim table u kojoj sam zoni i da memorišem brojeve za zone po Srbiji.

Vratice oni AMSS koja je do pre mesec dana sigurno bila na Store-u, a do tad Parking Srbija aplikacija

https://apps.apple.com/us/app/parking-srbija/id1319831523

Za Beograd je zvanicana aplikacija Parking servisa

Zna li se zašto nema Parking Manijaka? Sinoć sam pokušavao da nađem razlog "nepostojanja", ali sajt je živ, dakle neko uplaćuje domen i hosting, a do informacije ne dođoh (iako sam istini za volju površno tražio, a ne kopao).

Preporuka za navigaciju oflajn? Da mogu da skinem mape neke, tipa krenem iz bosne preko hrvatske i hocu u Srbiju, a internet sam imao u bosni samo.

Kad mi je ukljucen ovaj Luna bloker, ne dolaze poruke na viber dok ne udjem u aplikaciju.
Preporuka za drugi?

Posle najnovijeg azuriranja vibera notifikacije ne stizu dok ne udjem u aplikaciju, pre toga nikad problem nisam imao.

Viber je primer jedne neuskljadjene i verovatno najbagovitije iOS aplikacije. Notifikacije nekad dolaze normalno, a nekad ni pod tackom razno dok go se ne udje u aplikaciju. Potpuno nevezano da li koristite VPN, blokere i slicne aplikacije. Tako je vec godinama sa tom aplikacijom.

Ja primijetim kad Viber ima problem, ako je otvoren u background i udjem app, gore stoji connecting to network tako nekako i updating i duze vrti nego inace.

Isto tako, cijeli dan na satu i telefonu dobijam poruke (kao da mi je preview ugasen, a nije). Npr.: “xxx”has sent you a message, ovo se zna desiti tj skoro uvijek kad se stikeri salju, ali danas cijeli dan je problem sa porukama. Evo sada sve normalno. Preview radi, stizu na vrijeme. Ovo je do njih 1/1. 😂

Imam pitanje tj. nejasnoću u vezi Apple Maps aplikacije (iP12 Pro Max, iOS 15.0.1): dakle udjem u Apple Maps, izaberem destinaciju, tip transporta (auto), dobijem razdaljinu i alternative, izaberem i pritisnem GO (zeleni kvadratić). Na mapi se lepo ucrta putanja i ja na početnoj poziciju, iznad mape su turn-by-turn instrukcije, medjutim kada krenem, navigacija ne prati moju lokaciju....i što je još ludje, za nekoliko sekundi se lock-uje ekran. Here mape, Google maps, OSM, Mapy.cz....sve radi najnormalnije.....ali Apple Maps....boli ih uvo. Naravno da sam aplikaciji dao prava da koristi lokaciju.....

Jel ovo neki bug, nešto ne funckioniše u Srbiji ili nešto treće ?

Hvala svima unapred na idejama.
Da bi ostao ekran upaljen na Amaps mora da se stavi lock screen time na never. Jako bezvezno. Druge mape nemaju takvih zackoljica. A to sto ne prati, nisam siguran da mogu da pomognem sem : obrisi app, hard reboot i ako nece pisi apple supportu.

Meni kod nas (u RS) ne radi glasovna navigacija kad upalim mobilne podatke. Skoro bio u SLO (povezao se na 4G od kolege) kad ono radi sve normalno.

Zato sto je turn-by-turn navigacija dostupna u odredjenim regionima, a ovde se vidi spisak zemalja za sve Apple Maps funkcije i navigaciju preko te aplikacije

Viber ni meni juce nije radio...sad je ok

Zanima me najbezbolnije resenje da dobijem iskustvo kao sto je YT Vanced na androidu.

Iskljucivo slusam muziku sa YT i znaci mi da mogu da iskljucim ekran i da nemam reklame...

inb4 yt premium

Ako aktiviram besplatan Apple TV i Arcade, da li mogu da dodam svoju EUR karticu i nastavim pretplatu posto mi je region i sam nalog na Srbiju?

Zanima me najbezbolnije resenje da dobijem iskustvo kao sto je YT Vanced na androidu.

Iskljucivo slusam muziku sa YT i znaci mi da mogu da iskljucim ekran i da nemam reklame...

inb4 yt premium
Indija YT premium 160 dinara ili Argentina 120 dinara

Argentina, Indija je blokirana od januara, stalno mi error izbacivalo, a vidim i na iSrbija forumu svi se presaltali na argentinu.

Nem pojma, meni uredno skida sa Indije.

meni takodje uredno skida 129 rupija

Uspeo sam sa argentinom. U medjuvremenu izgasio vpn i skinuo YT Music gde mi iskacu reklame i pise da apple ne podrzava jos placanja u ovom regionu.

Na PCju mi radi yt music premium normalno :cautious:

Nazad
Vrh Dno