Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

@Ximi
Da si se ranije javio kupio bih, ovako sam već naručio onu ikape korpu, pa ako ne odgovora onda ću kupiti to sa tvog linka.
U svakom slučaju hvala na korisnim informacijama...

Sad je vreme popusta pa se uz AE novčiće može svašta naći ispod cene - u svakom slučaju mnogo jeftinije nego kod nas :)
Za sad ovo naručeno:

MHW-mlin.jpg

MHW-vaga.jpg

MHW-WDT.jpg

MHW-nivekator.jpg

MHW-Tamper.jpg

MHW-milk.jpg

Ne odričem se filter kafe (posebno kad se pravi više od 2 kafe) tako da sam morao da uzmem i ovo :)

MHW-filter-holder.jpg

Xiaomi aparat 9000 din, ovo gore za sada 200$ sa sve popustima :D
Odlican rucni mlin, davno sam dao preporuku bas za taj model (po meni trenutno najbolji odnos ulozeno/ dobijeno, sposobniji nego kingrinder k4, koji sam imao). Bogami si se isprsio za sve te dodatke, a pitanje je da li ima razlike u kvalitetu od ostalih, no name, opcija. Ako te ne bude mrzelo, iskomentarisi kada sve stigne i kada ih isprobas. ;)

Važi, poslali su mlin, sad da videćemo šta kaže carina...
Prave vrhunske (best-buy) proizvode, ali im je ime retardirano :)

Poslednja izmena:
@Stock
Могуће да си направио малу грешку у корацима. Да си раздвојио у 2 поруџбине, царина би рекла 0 динкића. Знају браћа кинези ко код нас ради на царини, па често издају рачун на доста мању вредност, то може исто да те одведе до 0 динкића. Е сад, ако им баш западне за око твој пакет, рачунај на око 2к дин царине, ништа претерано, али зато шпедитер има да ти узме 3200 за декларацију..... Ја сам кренуо са идејом да купим одмах све што је потребно, и после само свежа кафица. И та идеја је тренутно ово:
кафица.jpg

Pa vidiš po slikama da su razdvojene porudžbine i da nisu čak ni isti prodavci ;)
Do sada sam kupio desetine stvari i nikada do sada nisam plaćao carinu, osim jednom nešto malo za neke slušalice od 60€ :)
A i ako platim za mlin nije strašno, opet je bolja opcija nego drugi načini kupovine...

Ako nekom znači na akciji je:

Ako nekom znači na akciji je:
Obratiti pažnju da su kapsule unikatne za ovaj aparat a time je i izbor značajno smanjen.

Drugari pomoć. Danima čitam forume oko aparata za espreso kafu, sad tek ništa ne znam. Neko Kaze ispod 700e nema dobar aparat, pa delovi ..
Molim za pomoć iskusnih😁
Imam nespreso aparat i imam želju da kupim nešto ozbiljnije (ne previše)..
Znači zelim aparat za espreso, lungo, Americano...to je sto me zanima od kafe. Da ima mlin u sebi, da je automatski, sto manje posla ako je moguće 😬. Sad idu popusti pa bih da iskoristim..Budžet do koliko mora😃 max 800e ali jako pozeljno da bude manje od toga...znači koji radi posao da je povoljan i da ima servisa i delova u nadi da nikad ne zatrebaju 😁

Drugari pomoć. Danima čitam forume oko aparata za espreso kafu, sad tek ništa ne znam. Neko Kaze ispod 700e nema dobar aparat, pa delovi ..
Molim za pomoć iskusnih😁
Znači zelim aparat za espreso, lungo, Americano...to je sto me zanima od kafe. Da ima mlin u sebi, da je automatski, sto manje posla ako je moguće 😬. Sad idu popusti pa bih da iskoristim..Budžet do koliko mora😃 max 800e ali jako pozeljno da bude manje od toga...znači koji radi posao da je povoljan i da ima servisa i delova u nadi da nikad ne zatrebaju 😁
To je i moje pitanje bilo pre 2-3 strane.
Moj zaključak ako hoćeš automatiku savsim dovoljan aparat DELONGHI Magnifica S ECAM. Stari model koji nema smart ekran, bukvalno klasika, klik na dugme, samelje kafu i lak za održavanje.

To je i moje pitanje bilo pre 2-3 strane.
Moj zaključak ako hoćeš automatiku savsim dovoljan aparat DELONGHI Magnifica S ECAM. Stari model koji nema smart ekran, bukvalno klasika, klik na dugme, samelje kafu i lak za održavanje.
Krups Sensation C50 EA910B10
Pre 2.5 meseca nov plaćen 350€ na KP.

Zasad je odličan.

Testirao sam danas (više puta kratki/produženi) portafilter bez dna ali nikako ne mogu da namestim da espreso bude kremast i da nema prskanja prilikom ekstrakcije.
Kada sam pravio kratki stavljao sam 10g kafe, kod produženog 18g. Rasporedim ravnomerno kafu, pritisnem tamperom i dodam filter (probao i bez filtera), nakačim na aparat i kada krene doziranje vode prvi mlaz lepo krene i onda krene prskanje.

Da li može neki savet šta treba da korigujem da struktura bude kremasta?
Kafa koju sam koristio je Lavazza Oro i Lavazza Crema e Gusto Dolce.

Na slici:
Levo je sa portafilterom vez dna.
Desno je sa protafilterom koji dolazi uz aparat.

IMG_6878.jpeg

Molim za pomoć iskusnih😁
Bio sam nedavno u istoj dilemi. Nakon mnogo gledanja review-a, citanja foruma i saveta prijatelja, odlucio sam se za DeLonghi Dinamica plus i prezadovoljan sam skoro godinu dana sa njim.

Da li si pročitao da "neke" kafe traže "krupnije" mlevenje?
Pa kako misliš da napraviš dobru kafu sa normalnim ili krupnijim mlevenjem i sa naked portafilterom, a nemaš OPV?
Nemoj da te lažu. Takvu kafu piješ ti i pod moranjem, ukućani. A gosti kad ti kažu "nije loša" onda znaj da je đubre?

Testirao sam danas (više puta kratki/produženi) portafilter bez dna ali nikako ne mogu da namestim da espreso bude kremast i da nema prskanja prilikom ekstrakcije.
Kada sam pravio kratki stavljao sam 10g kafe, kod produženog 18g. Rasporedim ravnomerno kafu, pritisnem tamperom i dodam filter (probao i bez filtera), nakačim na aparat i kada krene doziranje vode prvi mlaz lepo krene i onda krene prskanje.

Da li može neki savet šta treba da korigujem da struktura bude kremasta?
Kafa koju sam koristio je Lavazza Oro i Lavazza Crema e Gusto Dolce.

Na slici:
Desno je sa protafilterom koji dolazi uz aparat.

Pogledajte prilog 512878
Da li kupujes kafu u zrnu pa je ti meljes ili uzimas vec mlevenu?

@dulebgbg kupujem mlevenu (Lavazza Oro i Lavazza Crema e Gusto Dolce).
Možda treba još finije mlevena?

Gledam na YT i vidim da na Dedica EC685 može lepo da ispadne espreso sa ovim portafilterom bez dna.

Ne može od te kafe to što želiš. Koristi presurizovanu korpu i stavi maksimalno koliko je deklarisana. To je najbolje što je moguće od te kafe.

Za naked priču mlin, sveža kafa i vežbaj.

Nema posebne kafe za "naked". Nije problem u naked ili ne-naked, problem je u nepresurizovanoj korpi. Ona traži sitnije sveže mlevenu kafu u odnosu na presurizovanu korpu. A naked portafilter ti samo služi da vidiš kako ide ekstrakcija, ima li "chanelinga" i da napraviš veći svinjac u kuhinji. E da, i za slikanje za IG, YT,...
Pozdrav

Ako će da ti pomogne sledeća informacija, naked koristim za kafe koje su lepe za oko, ali one koje najviše volim da pijem, čiste arabike, umeju da prskaju. Kad ima robuste, jeftiniji sveži blendovi, lepo cure kroz naked, kao med.

@dulebgbg kupujem mlevenu (Lavazza Oro i Lavazza Crema e Gusto Dolce).
Možda treba još finije mlevena?

Gledam na YT i vidim da na Dedica EC685 može lepo da ispadne espreso sa ovim portafilterom bez dna.
Zato sam te i pitao i kolega Nidza je porvrdio isto to,mislim da je do kafe,za to mora mlin ako hoces da bude kako bog zapoveda😉.Imam isti aparat samo cekam da i meni stigne bottomless portafilter.

Poslednja izmena:
Bio sam nedavno u istoj dilemi. Nakon mnogo gledanja review-a, citanja foruma i saveta prijatelja, odlucio sam se za DeLonghi Dinamica plus i prezadovoljan sam skoro godinu dana sa njim.koliko si platio

Bio sam nedavno u istoj dilemi. Nakon mnogo gledanja review-a, citanja foruma i saveta prijatelja, odlucio sam se za DeLonghi Dinamica plus i prezadovoljan sam skoro godinu dana sa njim.
Koliko si platio? Da li je to ovaj sto je u radnjama oko 100 000

Baš sam gledam preporučeni DeLonghi Dinamica plus, cena mu je kao na nekoj akciji 87k.
Da li je on duplo bolji od Delonghi Magnifica S ECAM koji je oko 35 sada?
Šta se više dobija sa DeLonghi Dinamica plus?

Ne vidim da neko pominje najveću prednost naked portafiltera a to je lakoća čišćenja.

Koliko si platio? Da li je to ovaj sto je u radnjama oko 100 000

Platio sam ga znacajno manje preko kp.

Baš sam gledam preporučeni DeLonghi Dinamica plus, cena mu je kao na nekoj akciji 87k.
Da li je on duplo bolji od Delonghi Magnifica S ECAM koji je oko 35 sada?
Šta se više dobija sa DeLonghi Dinamica plus?
Dobro pitanje, koje je i mene isto zanimalo pre kupovine. Pogledao sam sledece poredjenje i odlucio (u trenutku kupovine, nisam bio orijentisan cenama iz nasih radnji koje su nerealne).

Dodao bih i da je DeLonghi Eletta Explore često na popustu za oko 800€, i da je jos jedan stepenik iznad Dinamica Plus koja je za dva stepenika iznad Magnifica (Evo).
Ako retko kad/nikad ne praviš mlečne kafe onda je Magnifica dovoljan izbor. Ako praviš mlečne onda je Dinamica Plus dobar izbor.
Ako želiš da praviš i cold brew kafu ili hladne mlečne kafe (pošto ima posebnu posudu za hladno mleko) onda Eletta Explore. Plus što Eletta Explore ima podešavanja i za jačinu kafe i količinu (prilikom svakog pravljenja kafe može da se podesi ako želiš, a može jednom za svako pravljenje).
Ovo od nekog ko je imao i Magnifica S, i Magnifica Evo i Elleta Explore 😉

Ne vidim da neko pominje najveću prednost naked portafiltera a to je lakoća čišćenja.
Džaba ako prska, a nije neka velika prednost ako dobro spremaš kafu, ispadne kompaktan pak u kantu, a preostale dve kapi kafe se lako speru. Izvadim korpu ponekad da se uverim da je sve čisto. Naked ostao sa gumenim čepom za backflush, ni ne koristim ga više uopšte.

Platio sam ga znacajno manje preko kp.

Dobro pitanje, koje je i mene isto zanimalo pre kupovine. Pogledao sam sledece poredjenje i odlucio (u trenutku kupovine, nisam bio orijentisan cenama iz nasih radnji koje su nerealne).

HVala a koji je tačno model koji imas vidim da ima više modela 370 380 nzm u čemu je razlika. Ovaj video je baš koristan👍

Nazad
Vrh Dno