Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ja sam ih uzimao,moje je iskustvo da kada ih mesam sa mlekom nije lose,ali kad sam pio cistu kafu nije to ni blizu original nespressu i ne samo one probao sam 3,4 vrste drugih firmi,ali je nespresso ipak najbolji,medjutim kostaju mnogo i odlucio sam da prekinem sa njima,porucio sam dedicu 685 i prelazim na cistu kafu.Jos jedna stvar na koju treba obratiti paznju sto su punjenja tih kapsula 5-6 grama u zavisnosti od proizvodjaca osim lungo gde je 7 grama,sto je zaista malo,a platis kapsulu 70+ dinara. Ako ti treba jos neka info.u vezi nespressa pitaj.Izvinjavam se na duzini teksta.

Tek sam sad kupio essenza mini i trosim onaj set kafa sto je bio u paketu sa aparatom. Dobio sam i neki vaucer od 3000 za kupovinu nespresso kapsula. Neka preporuka od nespresso kapsula za espreso i lungo varijantu.

Idealo je agregator ponuda, kao kod nas e-ponuda. Ponekad se pojavi i sajt koji prodaje polovnu robu ali to se vidi. Kaufland je lanac hipermarketa, kao Aldi, Lidl... Ne verujem da oni prodaju polovnu robu.

Koristite Idealo drugari, za sve što se gleda na KP ili po radnjama kod nas, meni je to reper gde je realna cena bilo čega od tehničke robe.

Ima li gde kod nas na jednom mestu da se kupi set za espreso (postolje, tamper, wdt mešač, nivelator, dupla korpa bez pritiska, posuda za mleko...)? :)

MHW-3BOMBER Cube 3.0 Pro Max vagu imam, a mlin (TIMEMORE Chestnut C3 ESP Pro ili MHW-3Bomber Blade R3) kupiću na AE kad naleti povoljno.

Cimanje je sve naručivati pojedinačno (osim mlina) i čekati da stigne iz Kine :)

Poslednja izmena:
Ima li gde kod nas na jednom mestu da se kupi set za espreso (postolje, tamper, wdt mešač, nivelator, dupla korpa bez pritiska, posuda za mleko...)? :)

MHW-3BOMBER Cube 3.0 Pro Max vagu imam, a mlin (TIMEMORE Chestnut C3 ESP Pro ili MHW-3Bomber Blade R3) kupiću na AE kad naleti povoljno.

Cimanje je sve naručivati pojedinačno (osim mlina) i čekati da stigne iz Kine :)
Biće da reklamiram ali se stvarno ne bavim time, Tokar. Ilija je stvarno cool lik. Ako ima aparat u radnji, može da se popije fino pripremljena kafica uz čašicu razgovora.

Kod nas se izgleda izgubio osećaj za uslugu. Taj ljudski kontakt je smanjen na minimum, poželjno je da ne postoji. Znači klik na robu, paketomati su super, ne vidimo ni poštara.
Naravno da je skuplje. Čovek ima radnju u centru grada, oprema može da se pogleda, dodirne, da se razmene mišljenja. Kada sam dovoljno upoznao dotičnog, dobijao sam stvari na probu pre kupovine, bez uslova. Ne znam da li treba da pominjem da sam se tamo uvek osećao prijatno, da me nikad nisu požurkivali i ako smo imali neke nesuglasice, uvek su išli na svoju štetu, ne na moju... Pa ko voli...

Još jedna preporuka za Tokar. Deo njihovog asortimana imate i u Dripu ili Tokaru u central gardenu.

Kod nas se izgleda izgubio osećaj za uslugu. Taj ljudski kontakt je smanjen na minimum, poželjno je da ne postoji. Znači klik na robu, paketomati su super, ne vidimo ni poštara.
Naravno da je skuplje. Čovek ima radnju u centru grada, oprema može da se pogleda, dodirne, da se razmene mišljenja. Kada sam dovoljno upoznao dotičnog, dobijao sam stvari na probu pre kupovine, bez uslova. Ne znam da li treba da pominjem da sam se tamo uvek osećao prijatno, da me nikad nisu požurkivali i ako smo imali neke nesuglasice, uvek su išli na svoju štetu, ne na moju... Pa ko voli...

Izvini ali lepa reč prodavca meni ne znači ništa ako korpu za puckove prodaju po ceni od 3600 dinara. Takođe, prsten za doziranje im je 2000 dinara. Ovo je već dovoljno skup hobi, i skupo plaćamo kafu, i mizerne su plate za sve cene ovde, tako da ljudi treba da hvataju krivine tamo gde mogu. Neke stvari treba platiti - kvalitetan mlin, dobru mašinu, pourover kettle, ali brate mili neku plastiku koja mi služi za odbačene puckove, sigurno ne planiram da platim toliko.

Ogormna preporuka za Tokar. Kupovao kod njih par stvari, vlasnik je legenda.

Ne mogu cene da budu kao na Aliju, to je besmisleno. Gigant protiv male radnje sa velikim fiksnim troskovima.

Ogormna preporuka za Tokar. Kupovao kod njih par stvari, vlasnik je legenda.

Ne mogu cene da budu kao na Aliju, to je besmisleno. Gigant protiv male radnje sa velikim fiksnim troskovima.
Ok, da li su njegovi fiksni troskovi moja briga? Ne razumem zaista. Pa zar da, u eri dostupnosti informacija, placam isti proizvod nekoliko puta skuplje? Da su handcraft, manuelna proizvodnja, made in Serbia, itekako bih podrzao i placao punu cenu. Ovako, kineski polu/ proizvod, da placam x puta skuplje, jer je "vlasnik legenda". Nemam nista protiv, ko smatra da je to ok, stvar licnog izbora. Licno, za svoj novac, biram najbolji odnos ponudjenog/ dobijenog, a to Tokar nije ni blizu.

Narucite sa Alexpresa/Amazona sad ce Black Friday pa ce biti jos popusta a ovi nek naplacuju skuplje nekom drugom

Kada ubacujem portafilter u Dedicu i zaokrećem ga udesno da se „zaključa“, ceo aparat se pomera po radnoj površini. Znam da je zbog težine, ali me zanima ima li neki trik kako da se to smanji (npr. podloga protiv klizanja, podmazivanje zaptivke, itd.)? :)

Inače neko gore je spomenuo da nije dobio ESE filter, kod mene je bio u kutiji.

Ima trik... Drzis ga drugom rukom...

@skijeti ja sam saglasan sa tobom. I treba da kupujes gde tebi vise odgovara. Ja sam se pridruzio u preporuci za Tokar jer sam bio zadovoljni uslugom i celom pricom, a inace oni izmedju ostalog, proizvode tampere i tamping stanice od punog drveta. Tj imali su ranije, ne znam da li imaju i dalje, jer nisam bio skoro. A kad sam bio, uvek me je gazda ponudio kafom, ima La Marzocco Strada u radnji i uvek je raspolozen da te posavetuje.

Inace, kod njih sam kupio Comandante mlin, i jos nekoliko basketa. U tom momentu, jedino sam kod njih u Srbiji mogao da kupim taj mlin.

Ima trik... Drzis ga drugom rukom...
Season 4 Episode 10 GIF by The Office

@skijeti ja sam saglasan sa tobom. I treba da kupujes gde tebi vise odgovara. Ja sam se pridruzio u preporuci za Tokar jer sam bio zadovoljni uslugom i celom pricom, a inace oni izmedju ostalog, proizvode tampere i tamping stanice od punog drveta. Tj imali su ranije, ne znam da li imaju i dalje, jer nisam bio skoro. A kad sam bio, uvek me je gazda ponudio kafom, ima La Marzocco Strada u radnji i uvek je raspolozen da te posavetuje.

Inace, kod njih sam kupio Comandante mlin, i jos nekoliko basketa. U tom momentu, jedino sam kod njih u Srbiji mogao da kupim taj mlin.
Potpuno te razumem. Ne bih da me ljudi pogresno shvate, pa da pomisle da imam nesto protiv pomenute radnje. Bio sam kod njih, davno, uporedio asortiman i cene, zahvalio se i otisao.

Inače neko gore je spomenuo da nije dobio ESE filter, kod mene je bio u kutiji.
Koja je oznaka modela i sa kog je tržišta? Tj ako nije sa oglasa ko je uvoznik (nalepnica je na kutiji onoj šarenoj, ne braon kartonskoj).

Vrh Dno