Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Moje iskustvo je drugačije, sa jeftinom kafom sam bacao pare i vreme. Čim sam naručio svežu iz Apa, sve je leglo na svoje otprilike posle drugog pokušaja. Depresurizivao sam basket čim je stigao mlin.

Sa svežim blendom je tako lako bilo napraviti kafu u Vivi.

Nemam mlin, za početak mlevena samo dolazi u obzir.

Moje iskustvo je drugačije, sa jeftinom kafom sam bacao pare i vreme. Čim sam naručio svežu iz Apa, sve je leglo na svoje otprilike posle drugog pokušaja. Depresurizivao sam basket čim je stigao mlin.

Sa svežim blendom je tako lako bilo napraviti kafu u Vivi.
I meni se to isto desilo, sa Lavazzom sam morao da mejlem mnogo sitno kafu, na mlinu skoro do 0 i opet je isla previse brzo, dok sa kvalitetnijim kafama to nije bio slucaj, o kvalitetu kafe da ne pricam..

Otkazali mi porudžbinu, tako da je to neki znak da treba da odustanem.
Dok mi vrate pare imam o čemu da razmišljam.

Moka pot đe ti je? Pisali smo i o tome.

Šta je bekap kad nema kapsule?

Naručio sam automatski Magnifica Evo aparat, pa dok stigne da se raspitam za kafu. Koliko sam shvatio po nekim komentarima - za automatiku takođe ne treba bacati pare na skupe kafe iz pržionica, nego isto juriti Lavazzu ili tako nešto?

Probaj sve varijante. Možda bi mogla da legne kombinacija arabike sa nekim udelom tamnije pržene robuste.

Igraj se dok ne dobiješ šta želiš.

Naručio sam automatski Magnifica Evo aparat, pa dok stigne da se raspitam za kafu. Koliko sam shvatio po nekim komentarima - za automatiku takođe ne treba bacati pare na skupe kafe iz pržionica, nego isto juriti Lavazzu ili tako nešto?
Iz mog iskustva nisam video neku razliku izmedju Lavazze i skupljih kafa iz przionice, zato po meni za full automatiku najbolje Lavazza ili ostale komercijalne kafe. Ali mozes probati i kombinaciju kao sto je kolega gore rekao.

I moj glas ide za Lavazzu ili neki slicni komercijalni brend, ukoliko se pravi na automatskom aparatu. Uvek mozes da narucis i Di Grano, koji je u tom cenovnom rangu, a sigurno sveziji od bilo koje komercijalne sa pijace.

Ja narucio Zaomi za drugi aparat, izasao me oko 8500 din, pa cemo da vidimo kakav je. Ako bude i nijansu bolja kafa od Nespressa, Nespresso definitivno ide pod mac :)

Gde si uzeo za te pare? Ja hteo da uzmem na kapsule da stoji u kući na selu ali za 8500 bih onda pre uzeo žaomi.

Dobar je žaomi pogotovo za te pare . Ne znam vredi li kupovati neko posebno mleko za espreso aparat , video sam u DM neko barista mleko .

Iz mog iskustva ne može da izvetri toliko da ukus dođe na nivo kapsule. A baš sporo trošim kafu. Držiš samo u hermetičkim teglama i dosta dugo drži ukus.

Možda su ti kapsule i bolje rešenje, zbog kafe koja će da izvetri, ako se ne potroši dovoljno brzo.
Pozdrav
Pa potrošiće se na drugom aparatu, bar mi je kafu lako da nosim sa sobom.

Vrh Dno