Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

espresso-compass-670x1024_1024x1024.jpg

Stigao mi baš dobar blend (baš), pa se igram sa ekstrakcijom. Kad je dobra kafa, toliko je teško zeznuti stvar, treba da budeš baš doktor.

Kad nema bolje,dobra je i ova sa automata :)

1000016809.jpg
1000016810.jpg

Danas na akciji,

Prilozi

• Snimak ekrana 2025-05-06 111138.png
    Snimak ekrana 2025-05-06 111138.png
    84.1 KB · Pregleda: 88
@nidza koji blend sad pijes?

Moja poslednja dva blenda su 007 iz Jave, pa sam sad upravo zavrsio CoffeeDream, i mislim da cu ponovo CD da kupim.

Ja pijem single shot 9.5g in > 25g out i dopunim sa stimovanim mlekom soljicu od 120ml, i za tu kombinaciju sam skapirao da ipak kafa mora da naginje ka tamnom pecenju, da bi se kafa dovoljno osecala. U suprotnom, kad stavim neku specialty kafu, koja ide ka svetlijem pecenju, u ovom mom receptu dominira mleko.

@Dark Magician @mstojanov neka franšiza za specijalne kafe iz turske. Zove se Baristocrat, a blend je Aristocrat. Doneo sam odande i El Salvador, a kupio sam ga i u C&F, nisam još otvorio, tačno potpuno isto mirišu iz zatvorene kese, kad se ušmrče na odušak. To je za aeropres kad završim Keniju, ako ne izvetri, jer samo cepam espreso.

Kad nema bolje,dobra je i ova sa automata
Kad pomenu automat, pošto sam jako dugo na točkovima uzimam često na pumpama i slovenački Petrol ima najbolju kafu, vidim piše barcaffe ali ukus je baš dobar (espresso i sa mlekom).

Sedeo sam u ovoj "kafeteriji" na Bulevaru, mislim da se lože kako su specialty kafeterija jer imaju puno nekih napitaka sa kafom, ali niti nude da izabereš između različitih zrna niti konobari znaju bilo šta oko kafe. U fazonu su imaš espreso, kapućino, frapu-moka-late-ćino sa cimetom, karamelom i kokosom.

Ako nemaju light/dark roast, nego je sve prženo isto i ne znaju razliku, onda nisu nešto.

Bice opet za neki dan, samo i dalje ne znam da li je dobar ili los aparat? Kad je nesto dobro, retko kada je na akciji, a ovo mi deluje kao da pokusavaju da se otarase nekog starog modela koga niko ne kupuje ili su bili izlozeni.

Bice opet za neki dan, samo i dalje ne znam da li je dobar ili los aparat? Kad je nesto dobro, retko kada je na akciji, a ovo mi deluje kao da pokusavaju da se otarase nekog starog modela koga niko ne kupuje ili su bili izlozeni.
Ja sam probao kafu iz tog aparata, po mom mišljenju solidna. Čovek koristi aparat u poslovnom prostoru i skuvao je na njemu ko zna koliko kafa za više od godinu dana i nema nikakvih problema.

Isto, ne znam kakva je, uvek propustim kada je popust.

Ima jedna kafeterija iz Krusevca, po sastavu im je kafa 100% Arabica. Meni je ok, mozda za nijansu vise dark za moj ukus. cena im je s obzirom na ostale dosta povoljnija.Par puta sam narucivao od njih.Da ih ne reklamiram previse :)

Nazad
Vrh Dno