Kad je pečena, na čemu je spremaš i sa kojim kafama iz neke od boljih pržionica / kafeterija je poredjena ?Pogledajte prilog 436122
Da preporucim ovu kafu, jedna od boljih koje sam probao a probao sam svasta poslednjih godinu dana
Kako si zadovoljan tim aparatom? Razmisljam izmedju njega i Bariste express mozda cak i impress.Javi iskustvo sa Korenjacom
Koristim Delonghi la specialista ec9335m i zaista sveze przena kafa daje bolje rezultate, ali je isto tako izazov naci kafu da po ukuse kako treba
Zadovoljan sam, nemam nikakvih problema sa aparatom. Jedino do sada sto sam mu menjao je gumica od 80 rsd zbog boljeg dihtovanja kad se stavi portafilter.Kako si zadovoljan tim aparatom? Razmisljam izmedju njega i Bariste express mozda cak i impress.
Ja glavu razbijam vec par dana izmedju ta dva modela. Sto se tice cene, posto sam u Italiji, i jedan i drugi bi me kostali oko 650€(specialista i barista express) , dok impress onaj koji ima takodje tamp opciju nekih 720€. E sad se ne razumem uopste da li su to neke OK cene za te masine. Ima i specialista art kosta oko 450€. Sto se kafe tice zivim na 1km od proizvodnje “Goriziana caffe” ko je cuo, ima ja msm i kod nas u prodaji, pa bih verovatno od njih uzimao manja i sveza pakovanja. Po marketima se daju naci proizvodjaci tipa “Hausbrandt,Bristot,Pellini,Illy,Sagafredo” i otprilike na svakoj je deklarcija oko 2 meseca od datuma proizvodnje, dok npr Lavazza cak i ovde se ne moze naci a da nije bar godinu dana stara. Usput da li 2 meseca starosti spada u svezu kafu?Zadovoljan sam, nemam nikakvih problema sa aparatom. Jedino do sada sto sam mu menjao je gumica od 80 rsd zbog boljeg dihtovanja kad se stavi portafilter.
Ciscenje aparata je lako, i nije precesto, tj. sam uredjaj te obavesti kad je vreme i to stvarno nije cesto.
Automatski tamper solidno radi posao, ali skoro uvek rucnim tamperom "doradim".
Ja sam se isto razmisljao izmedju njega i Sage bariste, ali mi je ovaj cenovno bio "best best buy" opcija (ako sam gledao uporedne youtube prezentacije na kojima skoro uvek "pobedi" barista).
Kafu pijem iskljucivo bez mleka, ali par puta sam pravio penu i ispalo je vrlo fino, moze da se pravi "latte art".
Kvalitet napitka koji dobijam je bolji od dosta kafica, doduse na to utice i kafa koju nabavljam (Triste mornings, Kafeterijina kafa i sl.)
Ako sam nesto ispustio, pitaj slobodno...
30.1. spakovana datum prozivodnje, cenim ga da je to datum pecenja. Ja je uzeo pre nekih 15nestak dana tako da mesec ipo zapakovana u trenutku kupovine.Kad je pečena, na čemu je spremaš i sa kojim kafama iz neke od boljih pržionica / kafeterija je poredjena ?
Ovu vergnano sada pijem, zrno i nije bas nekog vrhunskog kvaliteta, ima dosta ljuskiz polomljenih zrna i sl ali je ukus kafe jedan od boljih, gusta krema, jak espreso, pun ukus...bas dobraUpravo isao do marketa pa reko da bacim pogled na kafe, i da vam slikam izbor
Ovu Goppion sam pio ovde po barovima i bas je dobra, Vergnano kazu u IT da je jedna od najboljih, nisam probao pa ne znam.
Koliko deru kod nas u Srbiji za kafu! Sve solidne kafe oko 10 evra u Italiji (i ostalim zemljama EU), a kod nas oko 30 evra.Upravo isao do marketa pa reko da bacim pogled na kafe, i da vam slikam izbor
Ovu Goppion sam pio ovde po barovima i bas je dobra, Vergnano kazu u IT da je jedna od najboljih, nisam probao pa ne znam.
Solidna, koristim je više od godinu dana. Može da se koristi i za espreso i za pour over (krene da meri vreme kada detektuje da je ekstrakcija počela).
Jeste, ali kupio sam n kafa u radnji do sad i nijedna ne može da se meri sa svežom iz pržionice. Ne moraš ni da je piješ, sam proces ekstrakcije je drugačiji.Koliko deru kod nas u Srbiji za kafu! Sve solidne kafe oko 10 evra u Italiji (i ostalim zemljama EU), a kod nas oko 30 evra.
Mislim da je, osim sira, najveća razlika u cenama kod nas i u Evropi upravo u kafi.
@nidza
Naravno da je svežina kafe, odnosno datum prženja bitan ali ima nešto i u pakovanju. Ne možeš porediti kafu koja je spakovana u običnu papirnu kesu, a pržena u lokalnoj pržionici i kafu koja je spakovana u zaštićenoj atmosferi i specijalizovanom pakovanju u ozbiljnoj fabrici. Ako je ova prva dobra dva meseca od prženja, ova druga je isto tako dobra bar 6 meseci, ako ne i duže.
Pričao sa tehnologom koji radi u jednoj fabrici kafe i kaže da su upravo najveća ulaganja i najveći izazovi upravo u pakovanju kafe, kako da što duže ostane sveža posle prženja. Kaže mnogo više kompanije ulažu u to nego u kvalitet sirovine, jer mnogo više od toga zavisi.
11 dolara je bila na nekom popustu, uz fast delivery. Sokiran sam kako je brzo stiglo, vidim magacin u madjarskojKoliko para za vagicu?
Ja imam ovakvu istu i crkla mi posle 15 ak dana, nije htela da se upali, punio je ceo dan i nije davala znake zivota, juce porucih timemore vagicu.
Ova druga nije za kafu nego za juvelire, ali super brzo radi i precizna je
Stigao mi je ovaj produkt sa Alija i koristim ga već nedelju-dve. Rezultati su odlični, ne primećujem nikakav pad kvaliteta u odnosu na WDT. 🎉Lance Hedrick je objavio dva jako interesantna i pomalo kontroverzna videa o pripremi samlevene kafe za espreso:
TL;DR je da je najbolju ekstrakciju postigao koristeći Weber Blind Shaker i da možda ne moramo da radimo WDT. Probao sam nekoliko šotova od kafe koju sam mućkao u Niche posudici poklopljenoj slepim sitom, i rezultati su mešoviti, bilo je i fantastičnih ali i par koje je trebalo da prospem u sudoperu. Nastaviću da se igram, jer mi je prčkanje iglama po samlevenoj kafi najgori deo ovog hobija.
Kopije blind shaker-a postoje na Aliju za dvadesetak evra, a ni original nije strašno skup, tako da ću vrlo rado da pređem na tu varijantu ako rezultati budu približni WDT-u.
Već 4 godine.vidim magacin u madjarskoj
Prvo najbolji aparat.rancilio silvia polovan 7 god. star i nov La Scala M2 mlin
Kod mene Bambino plus i fellow opus, skroz korektno. Ne znam šta bih više tražio od 520e ukupno, novo, da iz kutije sve radi, sve imaš. Dodao bih na to samo uvek pak skrin.Pozdrav ljudi trebala bi mi mala pomoc
Hteo bih da uzmem neki aparat i mlin ne mora biti novo i dvoumim se izmedju rancilio silvia polovan 7 god. star i nov La Scala M2 mlin (prodaje ga Stevan na KP vidim da ga je neko spomenuo kao pouzdanog), sage bambino plus nov + fellow opus mlin (ili neki drugi moze) ili gaggia classic nova i neki mlin?
Uglavnom pijem eapresso bez mleka i popije se izmedju 4-8 kafa dnevno. Hvala unapred na savetu
Ti imas mercedes i aparat i mlin, kakav crni downgrade, nemoj da nas razocaravas@mstojanov, @Lavacko
Nije da nesto diskreditujem aparate zaista pricam iz mog iskustva. Lakse zameniti losiji aparat na bolji, nego zameniti osrednji mlin na bolji.
Treba poceti sa jednostavnim aparatima i uciti na njima, videti sta fali i koja je nova radoznalost probudjena
Kvalitetniji mlinovi takodje otvaraju cesto vrata lepom pour overu.
Svi aparati za espresso koji se ovde vrte po forumu uglavnom su zaista korektni. Opruge za Gaggiu kostaju nedelju i po dana cekanja i nesto isprod 15E , a sve ostalo se uci uz aparat.
Ja trenutno imam ECM Synchroniku uparenu sa 078S Sculptorom.
Duze vreme razmisljam da Sinhroniku downgradeujem i uzmem neki jos interesantniji mlin ili da se pomerim na neki lever machine (cista radoznalost).
Iskreno u poredjenju sa Lelit MaromX/Biancom, pa cak i poprilicno modovanom Gaggiom Classic, ne vidim neke preterane razlike kada je kvalitet espresso kafe u pitanju.
Enormna razlika i u kvalitetu i u samom osecaju je kada koristis steamer.
Ja sam prvo uzeo Timemore C3 i to prevazilazi sve što postoji za te pare. Ostaće ti kao verni bekap. Ima neka nova verzija za iste pare već ima 30korakni dial umesto 12, a nož treba da bude sa 6 krakova, ne 5, ne 7.Iskreno meni sw taj Rancilio toliko svideo da vam ne mogu opisati ali opet kontam novo je novo mada ne znaci mi nista iskreno. Zato sam Vas i pitao jer ipak znate mnogooo vise nego ja u ovom momentu. Mogao bih uzeti i drugi mlin ali mi morate nesto preporuciti
Ma kakvi - overkill 🤣Ti imas mercedes i aparat i mlin, kakav crni downgrade, nemoj da nas razocaravas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari