Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Koliko košta nov, a koliko taj? Ako je razlika ogromna, postoji dobar razlog što je to tako.

Meni tu više žulja mozak što ni taj nov neće da izbaci ukusnu kakvu kakvu može i najjeftiniji manuelac, ali to je već drugi par opanaka.

Ja sam je probao prosli mesec ali nisam nesto bio odusevljen, meni se najvise svidjaju Lavazze u plavim pakovanjima. Kako si ti zadovoljan?

Ja sam je probao prosli mesec ali nisam nesto bio odusevljen, meni se najvise svidjaju Lavazze u plavim pakovanjima. Kako si ti zadovoljan?
Meni je ok. Nisu loše ni blue lavazze mešavine( gran, top class..). Super mi je ukus recimo kada je malo pustim da se ohladi (10min u zagrejanoj maloj soljici) posle ekstrakcije.
16g /32g 25-30s

Da li neko ko poseduje Timemore C2 možda ima ovaj dodatak koji se može naći na aliexpressu, tj burr sa više ovih jezgara :)

Zanima me da li to doprinosi većoj konzistenciji. Uzeću i onaj plate koji daje veću kontrolu, jer mi za pour over nekad nije dovoljno između 18 i 20 klikova, prevelika razlika nastane i kod jednog broja, za određene kafe.

Ja sam C3 pazario, dobije se sa 6. Ne usuđujem se da uzmem ovaj sa 7, nema pohvala, samo za 6. Ti si dobio mlin sa 5.

Za preciznije podešavanje sam naručio odavde:

Koliko sam ukapirao 6 i 7 su korektni, ali 6 je brži, oko 40s za dupli šot. I ovako je smaranje mlevenje, ne bih voleo da traje duže.

Da, taj plate i ja poručih. Samo još da odradim matematiku kako da ekvivalentnu brojku sa stock plate-a prebacim na ovu sa 30 klikova :D

Ja sam je uvek naručivao, nikad je nisam našao u maloprodajama.

Gledam cene przene kafe , idu i po 1700 za 250gr i to neki koji su juce poceli da pakuju. A poceli su ono sto je bilo 250 da pakuju i prodaju kao 200 gr. Sramota da je od zlata ne vredi

Tržište će to da izreguliše. Kakve veze ima kad je ko počeo da pakuje, ja se baš radujem kad se nešto novo pojavi, obično se tad najviše trude.

Gledam cene przene kafe , idu i po 1700 za 250gr i to neki koji su juce poceli da pakuju. A poceli su ono sto je bilo 250 da pakuju i prodaju kao 200 gr. Sramota da je od zlata ne vredi
Dobro je da je ponuda što šira.
Svako ce naći nešto sto mu odgovara kako cenovno tako i po kvalitetu.

Znam ja sve to ali jedni vuku druge, i na kraju ćemo doći do toga da plaćamo 100e kilo kafe, a ja npr trosim preko 2kg mesecno. A nije da nam je ponuda nešto kvantitativna.
Elem treba za neki apartman da kupim, onaj dolce gusto aparatić. Pošto sam u svetu kapsula duduk, šta mi preporučujete? Zapao mi je za oko Dolce Gusto infinnisima

U Pržionici uzeo Etiopiju, 1800 dinara, vredi možda pola te cene :D Šta znam, prenapucane cene za meh proizvod. Rado bih platio da je kvalitetna, ali brate mili često ne bude ni adekvatno pržena, ili je davno pržena pa ti prodaju mesecima staru kafu. Bezveze.

Biću u Novom Sadu narednog vikenda, ako neko ima preporuku za pržionice tamo, nek javi :)

+1 za malu radionicu kafe. Ako si već u Beogradu, u Dripu (Kralja Petra) možeš da probaš njihovu kafu.

Zapravo, kad sam posetio Drip tamo su mi prodali kafu iz Pržionice :D To me je začudilo. Tog dana jeste bio tamo radnik iz Pržionice, i rekao je to je njihova kafa. Pa se pitam dal je to bio samo switch tog dana, ili suštinski imaju iste kafe. A različita pakovanja.

Imaju obe, tačnije nemaju svoje - uzimaju iz pržionice i iz male radionice kafe.

Pričao sam s peđom iz surčina koji se bavi espreso aparatima. Kaže kod polovnjaka da je najbitniji mlin tj nož i da bi on trebalo da se promeni kad se uzme polovan jer boga pitaj koliko je taj kilograma samleo. Šta vi mislite o tome? Da li bi trebalo promeniti mlin kad se uzme polovan, gumice proveriti u kakvom su stanju i šta još?
Ili po meni platiti malo više i kupiti od nekog ko se time bavi ko je to već odradio. Vidim da neki u opisu pišu da remontuju presu, menjaju gumice,
menjaju nepovratni i drenažni ventil...

Iako su bliski rođaci, Saeco Poemia pravi bolji espresso od Gaggia Viva.

Blago meni, ja ne razumem ni o cemu se govori na ovoj stranici .. ali sam bar pomislio da je cena za pola kole, a ne za pola od pola ;)

Mnogo je to. 7200 kilo, jos ako je meh. Jeste etiopija najbolja sto se kafe tice. Ali bas ga preterase.
Mozda da probas u gradskoj przionici. Ja kod njih uzimam Ethiopia Guji i Yirgacheffe, 5100 din. Svetlije przena, i nisam primetio odstupanja u kvalitetu. Od svih kiselih arabika Yirga i Guji su mi najbolje. Jedina "mana" je sto ja popijem 6-7 duplih espresa dnevno od po 18 grama i nekad mi tako kisela i aromaticna kafa pocne smetati, zasiti mi cula, pa moram da rotiram sa nekom tamnije przenom neutralnijom kafom. Sta cu kad sam narkoman.

Okej, sad mi je jasno odakle fokus na kilogramu :D Meni 250g traje pola meseca, hah

Ja uzeo Mexico u C&F da probam, nikad skuplju kafu nisam kupio. 7k kilo, uzeo četvrt. Ujutru dial pa da vidimo, miriše bozanstveno kroz odušak.

1692304424813.jpeg

C$F imaju manu , tj skoro nikada nemaju kafu na stanju, npr etiopiju. Vidim da su uveli app ali za sada samo je moguca opcija isporuke kurirom

Bila Etiopija večeras. 4500, nisam uzeo, uzeo sam još dikaf to nikad nisam pravio u aparatu, i Nikaragvu. Sve pomalo, da isprobam.

Bila neka specijalna Gvatemala, ali kažu došao lik i kupio sve.

Nazad
Vrh Dno