Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Moze pomoc,koje kapsule bi mogle sve u mitaca aparat,ima li jos nekih kompatibilnih sa njim tipa nescafe ili jeftinije varijante da valjaju.
Hvala

Poslednja izmena:
Nisam potpuno siguran, ali baš ne verujem da postoje keramički noževi koji će da odrade bolji posao od čelika, zašto samo ne bi išao na čelik? Sigurnija varijanta svakako, duže traje isto.

Ortak ima jeftin keramički Hario mlin, kad je kod mene testirao C2 (za pour over doduše, za espreso baš ne bi šljakao sa ovim noževima), kaže razlika je neverovatno primetna, tako da nije baš sve to prodavanje magle. Neki modeli dobar deo cene zasnivaju na brendu, ali suštinski, postoji nekoliko nivoa razlike i kvaliteta.

Šta je problem sa C2? C3 nož kod mene ne odstupa ništa, ispucava kafe bezgrešno.

Savršeno je konzistentan. Ja sam mu još dodao onu pločicu sa 3x više klikova nego fabrika, bezgrešan.

Nije toliko konzistentan kad se melje za espreso, na tipa finoći mlevenja od 6-10 klikova. Možda uz burr upgrade i može bolje da odradi posao.
Nisam dobro shvatio na prvo čitanje na koji misliš. Trebalo bi da je između c2 i c3 razlika samo u ulošku koji melje, a to možeš da naručiš odvojeno i zameniš. Koliko sam čitao iskustva, optimalan je C3 sa 6 krakova, a postoje 5 i 7. Ovaj sa 6 ima konzistentnost i izgleda da je i najbrži.

Aha, da tako sam i mislio. Ja bih svakako naručio dodatak za moj C2 kad bude bilo potrebe, sad sam samo na pour overu tako da nema :) Doduše odgovaralo bi mi da imam veću preciznost klikova, definitivno. Za neke kafe baš teško naštelujem.

Које мануелне апарате бисте препоручили до 100 000рсд? Шта је најбоље?

Za 1200 evra imaš rocket evo2 ako voliš da sve parametre imaš pod kontrolom... Naravno polovni (8-10 godina staro)

Neki polovni HX sa E61 grupom. Takav aparat ako je sredjen apsolutno nema veze sto je polovan, a i ako crkne nesto delovi su svuda...

Ako samo trazis mašinu onda HX polovna. Jer su nove oko 1300-1400e.

Ukoliko ti treba i mlin onda GC+ Mlin.

Danas sam nabasao na lavazza Columbia.
Javljam utiske..
120230812_095032_LMC82.jpg

Pitanje za vlasnike Gaggia Classic pro. Da li koristite mašinu sa 9 bar oprugom ili ste je spustili na 6.5 bara. Konkretno šta se dobija a šta gubi spuštanjem na 6.5 bara?

Gubiš 2.5 bara

Ima li neko na forumu iz vršca ko se razume u delonghi aparate, uzeo bi jedan pa čisto da odemo zajedno da pogledamo?

Mozda je imao lose iskustvo. Ja sam prije 3 godine iz njemacke dovukao polovan magnifica s. Jedino sto je kafa dosta losija nego tada. Ali trebalo bi odraditi redovan servis i ustimati to sve da bude tip top. Samo ne pijem vise toliko kafu kuci pa mi ne smeta. Doduse, to je automatski aparat, ne znam sta kolega iznad uzima. Imas juru, delonghi, saeco.

hteo sam delonghi magnificu starije serije, ovaj mi zapao za oko, opet razmišljam i da se nešto pokvari ima delova koliko hoćeš, dal možda grešim?

Covjek mi trazi 25 eura po satu za servis mog Delonghi Magnifica S, tj treba mu 5 sati da kao sve pregleda i servisira i ako nesto opet bude jos ce mu trebati + posebno dijelovi. Znaci obicni servis skuplje izadje nego cijena ovog polovnog aparata. Gledao sam po netu, cak i sam sam cackao i rastavljao infuser ili kako se vec kaze na nasem, ali ne usudim se rastavljati mlin i ostalo. Meni je ovo preskupo.

Može da traži i 50e za radni sat njegovo je. Bogu hvala nije jedini serviser koji se time bavi. Koliko realno vremena treba da se aparat pregleda, očisti, eventualno zameni neki deo?

Ma sve to stoji. Nego ovo je vise bilo pitanje upuceno ka ostalima koji su bili u slicnoj situaciji. Naravno da moze traziti koliko hoce. Nije aparat neispravan ili da nesto ne radi. Vec redovan servis kao i svaki drugi. Zna se sta se mijenja na aparatu. Vec da se 5 sati servisira, pa se onda testira, ako se opet nesto ustanovi, rijesava se drugi dan. Znaci moze biti 100 eura, a moze i 200 + dijelovi :D

Nazad
Vrh Dno