Hehehe sećam se tog neprijatno kiselo slanog ukusa. Dođe ti da odmah ispljuneš. To je samo znak da ekstrakcija nije dobra. Može biti mnogo uzroka za to. Najviše sumnjam na temperaturu vode. Ako moja stara Poemia pravi pristojnu Rioba Etiopiju, siguran sam da će i Dedica moći.
Prvo namesti mlin na nulu. Okrećeš polako dok noževi ne počnu da se češu. Ne brini, nećeš ih upropastiti. Taru se dve ravne površine. Zupci nikad ne mogu biti u kontaktu. Kad čuješ zvuk struganja, pomeri za pola broja ili ceo broj unazad i odatle počni da melješ kafu. To ti je najfinije mlevenje. Ako zapuši sito, pomeri još pola broja pa probaj ponovo, i tako dok ne nađeš pravu granulaciju. Doza uvek mora da bude ista. Ne bih išao sa više od 16g.
Prvo namesti mlin na nulu. Okrećeš polako dok noževi ne počnu da se češu. Ne brini, nećeš ih upropastiti. Taru se dve ravne površine. Zupci nikad ne mogu biti u kontaktu. Kad čuješ zvuk struganja, pomeri za pola broja ili ceo broj unazad i odatle počni da melješ kafu. To ti je najfinije mlevenje. Ako zapuši sito, pomeri još pola broja pa probaj ponovo, i tako dok ne nađeš pravu granulaciju. Doza uvek mora da bude ista. Ne bih išao sa više od 16g.