Uh... Mnogo kafe treba da se baci da se istestira :/Naravno, naslov je, kao i svaki sada, clickbait.
https://www.vice.com/en_us/article/...ts-learn-weve-been-brewing-espresso-all-wrong
Sama studija je interesantna
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590238519304102
Neko sa odgovarajućom opremom bi mogao da proba i da nam javi rezultat.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Neka preporuka za rucni mlin za espreso do 150 EUR..kakvo je misljenje o ovom 1zpresso JE ?
Jel pio neko ovo? Sto se mene tice, bacio sam pare...
Toliko je hvale po internetu i pisu cokolada lesnik i kakao, pomislio sam da je dobra kad ono medjutim
Odviko sam se potpuno od ovih komercijala. Kolumbija mi ubedljivo najvise prija u poslednje vreme.
Pogledajte prilog 280174
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Vec sam pisao da u "boljim" kaficima u Nisu i BGD sam popio brendirane kafe (one koje pijem) i dobio "milion" splačina iako imaju aparate kao moj Peugeot 208. U 80% kafa se nazire pena ili je konobar pljunuo. Kući na aparatu od max. 200 evra dobijem to što hoću.... u kaficima po 20.000e ...e
Prebrzo si odustaoNije ti se svidela na prvu, ali da si malo vise eksperimentisao - ko zna. Prvi put kad sam napravio 100% arabiku, bilo mi je kao da sam napravio caj od limuna i dodao par zrna kafe. Posle pola kile mi je sasvim normalna bila.
Vec sam pisao da u "boljim" kaficima u Nisu i BGD sam popio brendirane kafe (one koje pijem) i dobio "milion" splačina iako imaju aparate kao moj Peugeot 208. U 80% kafa se nazire pena ili je konobar pljunuo. Kući na aparatu od max. 200 evra dobijem to što hoću.
++++++++++++++++++++++++++++
Te studije, naučni projekti, matematičke formule kako skuvati espresso su bahanalije. Pa valjda je teže skuvati, dobar, pasulj. Pobogu.
Nakon toga je usledilo daleko vece razocarenje kada sam video da mi je kesice sa kafom samo ZAHEFTAO i to je to?!?
@HomeEspresso Da sam na tvom mestu, za početak bih izbegao D59B. Njihova kafa je svetlo pržena i dosta je komplikovana za početnika. Iskreno, kod njih sam bio oduševljen samo kad su imali Yirgacheffe Etiopiju. To je bilo ludilo. Nikad posle toga nisam popio takvu kafu, a oni su prestali da je prodaju. Za početak, moja preporuka je da uzmeš u Metrou Rioba Etiopija Yirgacheffe, jeste da nema veze sa onom iz D59B ali se stvarno jednostavno sprema i savršena je u kapućinu. Ostale Single Origin Rioba kafe mi se nisu svidele. Takođe, Mexico iz Zrna je skroz OK ali zahteva malo finije mlevenje, bar na mom mlinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari