bugi986
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 17.07.2012
- Poena
- 170
Samo da se navezem, ja sam prestao da tampujem skroz - neki kazu da je jeres 😂, al ja probao pa se navikao. Prodjem sa WDT toolom (jeziv sam) i sa levelerom (izravna generalno samo gornji sloj i minimalno tampuje kafu), stavim puck screen i zakacim za glavu i to je to.Blago potisnuti i to je sva mudrolija. Probati samo da bude sto ujednaceniji ako se nema leveler, kao ja.
A ne kao na YT, kad pritisnu tamper propnu se na prste.
Sustinski puck screen nece pustiti vodu do kafe sve dok kafa ne napravi otpor (u mojoj glavi dok se sama ne istampa). Obzirom da je proces isti svaki put, rezultati su manje vise isti svaki put, dok ne dodje do promene granulacije na dole ili na gore zbog stajanja kafe.
Nemam channeling uopste - ni kada je OPV bio sa oprugom od 9bar ni sa 6.5bar (koji je sada).
Ja sam pre 5 god imao polovnu GC (kupljenu sa KP) u solidnom stanju je bila, zamenio sam samo solenoid valve jer je propao nakon prvog descale-a 😁. Ugradio sam PID. Prodao sam je kasnije za korektne novce.Mora da se pljune dobra lova.
Nikad necu imati aparat od 600+ eura. Po meni, da bi espresso bio dobar treba dobar mlin i da aparat ima BOJLER.
I pre nesto vremena sam se opet odlucio da uzmem GC, ovog puta novu, malo sam zazalio jer je stara GC imala direktno na OPVu imbus za kontrolu pritiska pumpe, nova ima opruge. I opet sam uradio sve modove - i istina izaslo je na ~550e i 4-5h vremena da se sve upicani. Ovakva kakva je sada je super. Wannabe prosumer masina
Ali ono sto je bitno jeste da nova GC sa samo OPV oprugama, moze da se koristi sjajno. Samo mora da se "nauci" ubadanje temperature vode u bojleru, i koriscenje steamera. Kad PID dodje i te muke nestaju.
Poslednja izmena od urednika: