Šta je novo?

Apad (Android 7") from China

igore, jel' ima usb otg ovo tvoje cudo?

Poslednja izmena:
usb ima, ali ne znam shta ti je otg ?

mene interesuje da mu nije malo 128mb rama? jesi probao možda da otvoriš neku veću power point prezentaciju na njemu? kapiram da ima neki office like paket, ili ako nema da može da se instalira. ovakva čuda ima da se nađu na ebayu već od 130 evra. postoji li neka mogućnost da se ovako nešto uveze kod nas? ko bi to mogao da uvozi? možda ovi što se bave kineskim telefonima?

mene interesuje da mu nije malo 128mb rama? jesi probao možda da otvoriš neku veću power point prezentaciju na njemu? kapiram da ima neki office like paket, ili ako nema da može da se instalira. ovakva čuda ima da se nađu na ebayu već od 130 evra. postoji li neka mogućnost da se ovako nešto uveze kod nas? ko bi to mogao da uvozi? možda ovi što se bave kineskim telefonima?

postoji mogucnost - izbrisa mi j4 pochetak teme, iako nisam bio naglasio konkretno, moglo se zakljuchiti - ja idem u kinu po odredjeni hardver i sofisticiranu elektroniku, krajem avgusta, uzimam na veliko proizvode kojih trenutno nema na nashem trzishtu, vec je dogovoreno sa nekoliko domacih hardver shop-ova, uzece svi aparat na probnu prodaju, po par komada.

bice tu josh nekog hardvera, i slichnih napravi, a ukoliko administracija dozvoli, proizvode bih pretstavio, sve pojedince, i onda okachio u podforumu: domace trzishte i gde da kupim.

Igore ima i mnogo boljih od ovog, sa kapacitivnim i vecim ekranom i multitouch mogucnostima, kad vec uvozis uzvi i koji jaci model :)

Igore ima i mnogo boljih od ovog, sa kapacitivnim i vecim ekranom i multitouch mogucnostima, kad vec uvozis uzvi i koji jaci model :)

ovaj je meni pao u ruke, i zato sam pokrenuo - videcu na licu mesta shta sve ima, morao bih da napomenem da je ovo ovako - jer mu je u kini cena nabavke - smeshna. uvoznici na ovakvim stvarima zaradjuju 1:4 sa sve porezom i carinom u rachunici, dok je recimo za one "sve za 120" stvari odnos i do 1:20, samo ti dugo stoje na lageru veleprodaje.

ti bolji su i skuplji. ovaj od 7" je baš jeftin što ga čini jako zanimljivim...
Zanimljivim za šta :d

iPad je jedan "ekstrem" sa cenom od 600 i kusur evra, ali zato nema boljeg po kvalitetu, Apad je drugi ekstrem po neuporedivo nižoj ceni i krš kvalitetu i performansama. Verujem da je za čitanje knjiga, a meni bi to bila jedna od osnovnih namena za tablet, 7" premalo.

Meni, a verujem i još pristojnom broju ljudi treba nešto što će imati cenu sličnu netboocima, znači do 300e, znači zlatna sredina, kompromis jer za iPad malo ko ima para, a ipak težim bar nekom kvalitetu. Ponoviću ja najviše tipujem na Samsung, Lenovo je najavio svog polena, a imao je i MSi beše neke najave.

Zanimljivim za šta :d

Verujem da je za čitanje knjiga, a meni bi to bila jedna od osnovnih namena za tablet, 7" premalo.

upravo. ja sam planirao sličnu sumu da pljunem za neki dobro očuvani pda sa vga rezolucijom kako bih čitao knjige. sada to trenutno radim na n95, i mislim da bi mi ovaj kineski pad bio bolja opcija i od n95 i od bilo kog pda. plus što ima hardverski enkoding za filmove i wifi. ja sada s vremena na vreme preko n95 čitam forume i redovno posećujem neke sajtove gde čitam nešto jer mi je lakše da iz kreveta čitam nego iz stolice. ipad sam pljuvao uvek ću da ga pljujem jer je obična igračka a 700 evra za igračku je mnogo, dok 130 baš i nije toliko mnogo, i za one namene za koje bi ga ja koristio znaš kako bi mi vršio posao. čitanje knjiga, wikipedia u čitaonici na faksu, poneki film dok čekam nešto, ma milina. u iste te svrhe koristim n95 trenutno, ali ovo će mnoooogo bolje raditi te stvari. samo ovaj ram je mnooooogo mali. kad bi bilo modela sa 256 super bi bilo.

Pa verovatno nece biti problem da se otvori zadnja stranica i zameni memorija, osim ako nije zalemljena?

edit: *** koja steta sto CrunchPad nije doziveo svetlost dana, sad se vidi da je cena mogla biti postignuta, umesto toga je izasao onaj ubogi i kljakavi dzdzu.

http://techcrunch.com/2009/06/03/crunchpad-the-launch-prototype/

Poslednja izmena:
Pa verovatno nece biti problem da se otvori zadnja stranica i zameni memorija, osim ako nije zalemljena?

edit: *** koja steta sto CrunchPad nije doziveo svetlost dana, sad se vidi da je cena mogla biti postignuta, umesto toga je izasao onaj ubogi i kljakavi dzdzu.

ja mislim da je zalemljena, tako sam nešto čitao po netu. ima par slika ovih uređaja otvorenih, i mnogo jeftino deluju iskreno, kao kad otvoriš tranzistor :d

sad ću da potražim slike, pa da linkujem...

bSWYX.jpg

RxobWl.jpg

edit: ove stvarčice za vrlo kratko vreme su skupile mali fan base. ljudi razvijaju specijalizovane romove za njih. stvarno lepo...

Poslednja izmena:
Ovo mi se cini kao jos jedna interesantna ponuda.
Danas je upravo stigao u moju omiljenu radnju (u Ceskoj)
Cena 120 evra!

Umax MID Android M001

Ozbiljno se razmisljam da ga pazarim, ali me plasi kako ce sve to da izgleda u praksi - narocito sa VIA procesorom...

Sa obzirom da su jezici slicni, i da su u pitanju tehnikalije, pretpostavljam da prevod nije potreban:

Mobilní operační systém Android 1.6

...

Da li nativne aplikacije za Android mogu da rade na svakom Android uredjaju bez obzira na to da li ima ARM ili x86 CPU ?? (odnosno da li postoji nesto ka universal binari na mac os x-u?)

U narednom periodu verovatno mozemo da ocekujemo poplavu slicnih uredjaja, sa sve nizim cenama, a verovatno i neke low-cost modele zvucnijih brendova. Definitivno treba sacekati sa kupovinom barem negde do kraja godine. :)

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=W0VHSCrxT2Y&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aw6CtWeSq6U
http://www.youtube.com/watch?v=kH9RmCPRtEM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nG1Qu92G-SY&feature=related
hehe... izgleda da je vreme netbookuva iza nas... :D

Poslednja izmena:
hehe... izgleda da je vreme netbookuva iza nas... :D

ne bih se složio. izjave da će ipad promeniti korišćenje kompjutera je bila previše optimistična, i dalje je. desktop, notebook i netbook su uređaji koji su i dalje poprilično nezamenljivi za one stvari za koje su namenjeni. ipad je ponovo kažem jedna igračka, koju je lepo imati. ali ima mnogo mana- nema usb, zatvorenost platforme, nema kameru, cena, itd, itd. dati 700 evra za nešto samo da bi čitao knjige, pogledao poneki film ili surfovao netom ma koliko kvalitetno to iskustvo bilo je previše. sa druge strane stotinak evra za tako nešto je i ok. jeste da nije kao ipad, ali nije toliko lošiji koliko je jeftiniji. odnos cena/performanse je daleeeeeeko na strani crvene armije.

ne bih da se nastavljam ali se ne slazem u svakom slucaju :) - iPad like uredjaji ce se u buducnosti 100% vise prodavati nego netbookovi.

btw a i nebitno nego:

Da li nativne aplikacije za Android mogu da rade na svakom Android uredjaju bez obzira na to da li ima ARM ili x86 CPU ?? (odnosno da li postoji nesto ka universal binari na mac os x-u?) :)

ne bih da se nastavljam ali se ne slazem u svakom slucaju :) - iPad like uredjaji ce se u buducnosti 100% vise prodavati nego netbookovi.

btw a i nebitno nego:

Da li nativne aplikacije za Android mogu da rade na svakom Android uredjaju bez obzira na to da li ima ARM ili x86 CPU ?? (odnosno da li postoji nesto ka universal binari na mac os x-u?) :)

Pa trebalo bi da mogu, posto se izvrsavaju u vitruelnoj masini. Jedino aplikacije ciji su delovi pisani u c++ u NDK ne znam da li ce moci tako da rade.

meni je ovo interesantno zbog velicine, dovoljno je mali da me ne smara. takodje i android bez telefona mi je skroz kul. jedino bih voleo da vidim neki sa bar eclairom.

ja mislim da je zalemljena, tako sam nešto čitao po netu. ima par slika ovih uređaja otvorenih, i mnogo jeftino deluju iskreno, kao kad otvoriš tranzistor :d

sad ću da potražim slike, pa da linkujem...

bSWYX.jpg

RxobWl.jpg

edit: ove stvarčice za vrlo kratko vreme su skupile mali fan base. ljudi razvijaju specijalizovane romove za njih. stvarno lepo...

ovo shto sam ti boldovo - ne da sad ja branim kineze, zaista izgleda dresh, al jesi otvarao nekad neshto firmirano ?

u sushtini je sve to isto, eto, primer - PCB na nokijama izgleda uvek ultra fensi, ima i uglavnom neki nepotrebni metalchici unutra, radi estetike, no sushtina je da su kapacitatori, kola, chipovi - sve iste stvari, na kineskim, kao i na markiranim proizvodima.

po mom nekom iskustvu, recimo - Acer izgleda kompaktnije kad se izotvara, shto se tiche delova, nego HP. imao sam prilike da otvaram oba, i bash sam se zachudo, shto ti kazesh - tim "jeftinim" izgledom nekih robnih marki koje bi trebalo da izuvaju.

"iPad like uređaji"? Misliš tableti? ,)

Ja kontam zašto bi neko kupio netbuk, ali tablet mi nije baš jasan (osim za čitanje knjiga).

Lezanje u krevetu i gledanje filmova, slika, citanje novina, surf. Lazy as a man can be:p

ubijanje vremena na putovanju...mada mislim da je psp i dalje neprikosnoven sto se toga tice

Lezanje u krevetu i gledanje filmova, slika, citanje novina, surf. Lazy as a man can be:p
Lazy je OK, ali mi nije jasno kako gledati film na tabletu u krevetu? Netbuk je ipak stabilan, a tablet bi se pomerao čim se onaj ko leži pomeri.

^ Zapravo, meni zvuči OK što uopšte psotoji mogućnost da se poveže 3G preko USB-a, zbog drajvera. Samo da ne bude da mora neki njihov modem koji košta koliko i uređaj.

Update: s obzirom da ima jedan USB, postavlja se pitanje da li može da radi sa spliterom, za slučaj da ga koristiš na stolu i hoćeš, npr tastaturu i 3G modem.

Samo jedna firma moze da napravi konkurenta dostojnog iPadu. Ta firma se zove SONY...

Problem je samo sto nije jeftin

Ovakve divajsove ne mogu da komentarisem - nikada nesto kinesko nisam kupio kada je o tehnici rec

Nazad
Vrh Dno