vlado85
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.01.2008
- Poena
- 320
Pozdrav. Imam nedoumicu pa me interesuje šta bi vi uradili. Na Aorus X570 PRO imam 5900X i 3080 TI, te dva M.2 SSD-a.
Prvi kao primarni Samsung 970 Evo plus od 500 GB i
drugi neki obični PNY 500 GB također solidnih brzina, približno kao Samsung.
E sad, slučajno sam pazario KC3000 od 2 TB, koji je gen 4 i koji je značajno brži od Samsung 970 Evo Plus i htio bih ga dodati u sistem, ali ne znam šta je bolje da uradim.
1) Da li da ga dodam kao primarni, a Samsunga prebacim u sekundarni, a ovay PNY na adapter karticu? Da li ću onda izgubiti 16x na GPU? Računar koristim za Photoshop rad, rendanje fotografija i gejming.
2) Da li da ga dodam kao sekundarni i koristim za uvoz i rad sa fajlovima? Da li će na drugom M.2 raditi kao gen 4 i da li ću imati određene benefite s obzirom da su na prvom Windows i Adobe alati?
3) Da li PNY ostaviti uopšte u sistemu, ili ga izbaciti zbog GPU-a?
Prvi kao primarni Samsung 970 Evo plus od 500 GB i
drugi neki obični PNY 500 GB također solidnih brzina, približno kao Samsung.
E sad, slučajno sam pazario KC3000 od 2 TB, koji je gen 4 i koji je značajno brži od Samsung 970 Evo Plus i htio bih ga dodati u sistem, ali ne znam šta je bolje da uradim.
1) Da li da ga dodam kao primarni, a Samsunga prebacim u sekundarni, a ovay PNY na adapter karticu? Da li ću onda izgubiti 16x na GPU? Računar koristim za Photoshop rad, rendanje fotografija i gejming.
2) Da li da ga dodam kao sekundarni i koristim za uvoz i rad sa fajlovima? Da li će na drugom M.2 raditi kao gen 4 i da li ću imati određene benefite s obzirom da su na prvom Windows i Adobe alati?
3) Da li PNY ostaviti uopšte u sistemu, ili ga izbaciti zbog GPU-a?