Šta je novo?

Antivirus

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Ljudi Velika pomoc mi treba....

O cemu se radi....

Na internetu sam od Decembra `99 godine

Imam Kompijuter AMD K6 266 MHZ
Nikad u zivotu nisam nikad koristio nikakve antiviruse ni zastite nisam nikad imao vecih problema sa virusima...
Imao sam WIn98

Letos sam instalirao ME koji radi savrseno i jako sam zadovoljan ali u zadnje vreme na netu skupljam mnogo virusa i lepe se za ME samo tako... osecam kako mi sporije radi komp a i danas kad sam pokusao da ga upalim nije reagovao ni na jednu ikonicu sve je pisalo No Responding... no posle 20 restarta resim da udjen u safe mod i nasao sam 5 exea novijeg datuma cudnih imena koje sam odma obrisao i voila win radi normalno kao sto vidite na netu sam...

E sad glavno pitanje....

Za moj komp AMD 266 koji ANtivirus preporucujete cisto da imam da skeniram povremeno hard i da dezinfikujem gnjide :)

Pomagajte ljudi

kav 5 + ZA 4 pro + win98se sp1.62
Kav mozes da drzis neaktivan posto ces povremeno da skeniras i neces imati nikakvih problema ako ne posecujes sajtove xxx i warez...
Pozdrav

Drži ga aktivnog ali na minimum. I tada radi sve što je dovoljno.

KAd vec nisi koristio antivirusne programe verovatno ces isprobati vise njih nemoj preskociti NOD32 2124 ili obican mislim da nema opciju za network.POseduje aktivnu zastitu kad si na netu kao i KAV ali koristi mnogo manje resursa ja sam bio na KAV-u dugo, ali veruj mi to sto pricaju za NOD da je slab protiv trojanaca jednostavno nije istina kod mene funkcionise besprekorno.Ukljuci obavezno Outpost i povremeno skeniraj sistem sa spyboot-om i adaware 1,5 i to ti je to garantujem ti da bez obzira na koje sajtove ides nema sanse da nesto pokupis.Firewal istestiraj sa nekim leak programom probaj PC audit2.
Pozdrav

Probaj KAV 3.5.133 ili kako vec beshe...valjda josh postoji support za njega.

.

Poslednja izmena:
Septimus je napisao(la):
Probaj KAV 3.5.133 ili kako vec beshe...valjda josh postoji support za njega.
.

On se update-uje istom bazom kao i noviji KAV-ovi, ali mu je engine toliko star da novi virusi mogu da izadju na kraj sa njim.
Topla preporuka je da svi koji koriste KAV (AVP) 3.x.x. predju na KAV 5.0.x

A ako covek nece da ima real time protection vec samo da povremeno skenira masinu i da pritom nema aktivan abtivirus na masini, resenje je sledece:
Instalirati KAV 4.5.0.94, uraditi update baza pa napraviti "rescue" diskete (treba 4 -5 disketa). Onda disable-ovati KAV tako da ne radi.
Za skeniranje, racunar podici sa rescue disketa i pokrenuti skener iz tog malog Linux-a koji se podigao sa KAV-om sa diskete.
KAV aktivirati samo povremeno zarad update-a baza, posle cega se prave nove rescue diskete (preko starih).
Ipak, ovo je smorna procedura, pa je najbolje da se proba KAV 5...velike su sanse da ce OK da radi i na tako slaboj masini...npr na Celeronu 333 radi korektno.

Pa ne znam bash za kelerabu 333, mozda radi korektno ali konformno-->sumnjam

Pa gde mu predlazete antiviruse i firewall programe kad ima procesor od 266Mhz.Da je drugacije ja bih predlozio samo Zone Alarm 5.xx bez antivirusa(Upaljen samo kad si na netu).Sa njim ce uspesno se odbraniti u 95% slucajeva.Ali opet da li je neko od vas probao da koristi ove programe na takvoj konfiguraciji.Dok ukljuci samo fireWall ima da ceka 2 minuta.Uz to mora da ima i hard od par giga koji je lakse formatirati i sve nanovo ubaciti nego da se muci sa tim stvarima.Moj konacan savet neki fireWall(ako bas hoce) i to najnezahtevniji.

Firewall mu nece mnogo pomoci jer dechko ochigledno instalira sve za shta bude upitan dok je na netu.

KAV definitivno. NOD 32 sam imao duže vreme na Duronu 850 i bio veoma zadovoljan dok mi nije prolete neki virus (zaboravio sam koji) i napravio dar-mar. Od tada na tom računaru koristim Avast i veoma sam zadovoljan.

On se update-uje istom bazom kao i noviji KAV-ovi, ali mu je engine toliko star da novi virusi mogu da izadju na kraj sa njim.
Topla preporuka je da svi koji koriste KAV (AVP) 3.x.x. predju na KAV 5.0.x
Poslushaj coveka.U pravu je.Proverio sam i sam svojevremeno.Engine je drugachiji kod novih verzija .Personal KAV.5.0227 preporuchujem.

Poslednja izmena:
--> Patch033 <--

Pa gde mu predlazete antiviruse i firewall programe kad ima procesor od 266Mhz

Upravo to sam i ja nagovestio

Da je drugacije ja bih predlozio samo Zone Alarm 5.xx bez antivirusa(Upaljen samo kad si na netu).Sa njim ce uspesno se odbraniti u 95% slucajeva.Ali opet da li je neko od vas probao da koristi ove programe na takvoj konfiguraciji.Dok ukljuci samo fireWall ima da ceka 2 minuta

Upravo imam na kompu Zone Alarm version 4.5.538.001 instaliranu od pre par meseci posle formatiranja harda i super me stiti mnogo sam zadovoljan ne usporava mi komp cak ni 1% !!!!
i drzim ga NonStop upaljen bez obzira dali sam na netu ili ne ( DialUp )

--> Septimus <--

Firewall mu nece mnogo pomoci jer dechko ochigledno instalira sve za shta bude upitan dok je na netu.

Nikad u zivotu nisam stisnuo na YES kad mi iskoci da mi se ne sto instalira nisam toliki glupan vec 6 god sam na netu znam vrlo dobro sta treba a sta ne treba od vecine vas
Samo sam zamolio za savet oko antivirusa koji mnogo ne opterecuje procesor jer priznajem ne znam nista o antivirusima i koji da instaliram !!!!

Ne bih preporucio 3.5, ima ne ke svoje bubice, pokusaj sa 4.5 personal mislim da ti nece toliko usporiti sistem, ali 5 pod uslovom da ti podesavanja budu na High Speed.
U principu rekao bih da su se svi jednoglasno slozili...

Wolfman je napisao(la):
Ne bih preporucio 3.5, ima ne ke svoje bubice, pokusaj sa 4.5 personal mislim da ti nece toliko usporiti sistem, ali 5 pod uslovom da ti podesavanja budu na High Speed.
U principu rekao bih da su se svi jednoglasno slozili...

KAV 5 je za do 30% stedljiviji na resursima od KAV 4.5 - tako da je bolje da ide na KAV 5 ako ce da stavlja realtime AV

ne treba mi real time AV ljudiiiiiiiiii
samo povremeno da se paci hard na scan :/

svejedno dal ti treba realtime scan ili ne, stavi kav.

KASPERSKY NAJVECE DJUBRE KOJE POSTOJI !!!!!!
Znaci koj sam ****** skidao sam 10 mb Kaspersky Personal Anti virus i GORKO sam se pokajao !!!!!

NE PREPORUCUJEM NIKAKAV PROGRAM OD NJIH !!!!!!
DJUBRAD...

Sta ti bi odjednom ?? :S:

Odprilike sam skinuo nod32 i mnogo sam zadovoljan....
Kao prvo sad imam dve online zastite... prva Zone Alarm a sad i ovaj nod32 ima kao AMON zastitu.

Nisam mogao da verujem kako mi komp leti iako su oba programa upaljena... sto nije bilo isto sa KAS_PEDER_SKY-m antivirusom !!!

Evo sad skidam upadove za scan i nameravam da odma skeniram ceo hard ( iako sam ga vec skenirao sa kav-om i nasao mi je 6 i obrisao ) iako je baza bila stara 81 dan...

Sada cu videti kako ce se ponasati NOD32 ali sam odusevljen za sada !

KAV je zahtjevan, i to svi znaju. da si citao i druge postove sa ovom tematikom, znao bi to. Nek ovdje rece da je KAV 5 30% manje zahtjevan od prethodnih verzija. Mene je to pravo nasmijalo :) Toliko o tome....
Druga stvar, koja je po meni isto tako bitna kao i prva, ako ne i bitnija - KAV je sa razlogom tako zahtjevan - radi k'o sat, i jedan je od najboljih. Kratko i jasno. Toliko i o tome...
To sto nije za tebe, sa tako slabom masinom, ne znaci da je neki program los. Znaci samo da si ti lose birao.

Pozdrav!

ma radi ok ne koci mi komp uopste sto je najgore od svega...
ALi sam popizdeo sto mi net ne radi uopste od kada sam ga instalirao...
Probao sam sve ali sve opcije i rela time i da ugasim program i da ga ubijem i iz task menagera ali jednostavno kad se nakacim na net nema protok nikakav ni jedan program nije hteo na net....
Morao je na unistall....
NOD32 radi posao i super je zadovoljan sam i necu ga menjam

o tom "nemanju protoka" posle instaliranja kav-a 5.0.227 se na ovom forumu pricalo, pa u bar jedno pet tema.

ides na settings / configure real-time protection / troubleshooting -> i stikliras opciju "do not enable protection against network attacks at the system startup". naravno posle toga restartuj komp i trebalo bi da ti sve radi ok.

rekli su da ce u sledecoj verziji da isprave taj bug, a do tada uradi kao sto pise gore. ako imas dobar firewall (ja ti preporucujem agnitum outpost, a ni taj zone sto imas nije los) onda ti ovaj kaspersky-jev "firewall" ni ne treba.

probaj pa javi sta si uradio. kaspersky je ipak najbolji i steta da ostanes na nod32 ;)

Poslednja izmena:
probao sam i to ali net nema protok i dalje.... kao da se nisam uopste konektovao na net :(
Hmmmm opet ce na uninstall....

@miki81
Mani se KAV-a sa tom masinom.NOD je najoptimalnije resenje sigurnost/brzina za tvoju masinu ja imam mnogo brzu masinu pa se ne bakcem sa programima koji mi usporavaju masinu u tolikoj meri da mi je nekad bas onako muka.KAV je potreban za one koji nisu sigurni sta rade na netu i nonstop su na "opasnim" sajtovima sto ti koliko vidim nisi.
Pozdrav

za sada sam odusevljen kako radi nod32 perfektan je a radi posao :)
Necu ga menjam :)

Singi, overi mu signature :d

Od ovoga ce sigurno da opadne prodaja KAV-a ;)

Singi je napisao(la):
Nemam nista protiv da ostane na NOD-u
:wave:
ma kakvi da prestane prodaja,povecace se :D
prodaju oni i NOD32 ispod stola :eyebrows:
btw:i jedan i drugi pomenuti av su (ne)korektni :crash:
McAfee :,,:

Nazad
Vrh Dno