Šta je novo?

Antivirus

Nekima odavde treba jos mnoooogo dokazivanja da je ipak Kaspersky bolji.Jedan primer.Skinuo sam sa Internet paket sa 540 virusa (namerno).I to sa dve masnine.Jedna je imala KAV 5.0 a druga takodje najsvezije izdanje NOD-a.U toku skidanja NOD nie reaguje, skidanje se zavrsava NOD ne reaguje, Otvaram ZIP, NOD ne reaguje, raspakujem ZIP, NOD ne reaguje.Tek kada sam pokrenuo rucni skan, onda je nasao nekih 510 virusa (sa najnovijim bazama).Kaspresky je reagovao cim sam poceo da skidam, i prekinuo proces.Vi sami vidite koji je bolji...

Wolfman je napisao(la):
Nekima odavde treba jos mnoooogo dokazivanja.Jedan primer.Skinuo sam sa Internet paket sa 540 virusa (namerno).Vi sami vidite koji je bolji...
malo si zakasnio sa tim bajatim paketom
toliko je bilo price oko tog paketa da je mislim sve receno.malo googlaj po forumu i trazi postove silver-a,pa kad proucis materiju i skines naocare da bolje vidis :smoke: ,samo ce ti se kasti :D
a za vise informacija o svemu tu je mr.singi :wave:

Poslednja izmena:
Ma KAV je najbolji,a vi mozete da se zezate sa AVG-ima i BitDefenderima...Uostalom tu presudjuje covek individualno.Ja nemam pravo da vas krivim ako ne odrzavate svoj kompjuter kako treba.

Wolfman je napisao(la):
Ja nemam pravo da vas krivim ako ne odrzavate svoj kompjuter kako treba.

sta reci posle ovog?kakve to veze ima sa temom "antivirus"?

Ja sam koristio Kaspersky 5 personal i prije 15-tak dana krenuo da ga zamijenim sa pro verzijom.Bude sa njom problema zbog crne liste,a posto sam morao deinstalirati personal verziju odluzchim se da koristim Nod32 jedno vrijem da ga probam.I sve je to djelovalo fino.nema virusa,malo opterecenje,brzo radi-dok vecheras nijesam instalirao Kaspersky pro
i on mi ladno nadje Trojan-Dropper.Win32.Small.nm koji Nod32 nije nashao,a skenirao sam 15 minuta prije ovoga,namjerno da bih uporedio.Je li potrebno reci da kad sam instalirao Nod posle Kasperskog,nashao je 0 svega:)Vratih se ja majci Rusiji sa zadovoljstvom:)

uopste mi nije jasno zasto niko kod nas ne pominje F-Prot, narocito ako ti treba samo da povremeno skeniras disk , uzmes free verziju koja radi iz dos-a, skeniras pocistis ako treba i to je to.
a za firewall je outpost jako dobro resenje.

Koliko ja znam ciscenje i zastita od virusa spada u odrzavanje kompjutera.

Kaspersky personal 5.0227.Probao sam NOD,mcafee,norton,pcilin i jos gomilu kojih se nemogu setiti.KAV je ubedljivo TATA za sve njih.Preporuchujem personal jer ima neke opcije koje nemaju u professional verziji.npr.da isljuchi rachunar kada zavrshi skeniranje.Meni je to fino jer mi je hd 200 giga.Ko da cheka?
Tachno je da malko vishe opterecuje sistem ali se to oseti najvishe na slabijim rachunarima.Kod mene to nije sluchaj.
Ostali antivirus programi su spavali kada sam kupio viruse kao pas buve.KAv vrishti i blokira.Agent mu radi kao lud!Toplo preporuchujem!

[/QUOTE]uopste mi nije jasno zasto niko kod nas ne pominje F-Prot, narocito ako ti treba samo da povremeno skeniras disk , uzmes free verziju koja radi iz dos-a, skeniras pocistis ako treba i to je to.
a za firewall je outpost jako dobro resenje.
free verziju?ja imam trial verz. za povremene paranoicne potrebe a za free nisam chuo...

Wolfman je napisao(la):
Koliko ja znam ciscenje i zastita od virusa spada u odrzavanje kompjutera.
u odrzavanje kompjutera spada brisanje prasine,usisivac itd. :d
a u odrzavanje os-a spada to sto ti kazes :eyebrows:

@Drljaca
Lepo si me zeznuo, samo da znas. 1:0 za tebe :d
@Dark Side
Ja sam im pricao za ta poredjenja jos pre par meseci. i mislim da bih i magarca ubedio, ali yok.Sada mi je dojadilo pa sam presao da diskutujem o hardveru.Nisam bezveze stavio For mother Russia u potpisu.

Wolfman je napisao(la):
@Drljaca
Lepo si me zeznuo, samo da znas. 1:0 za tebe :d

y***sh rezultat,igraj loto :eyebrows:
ima jedna stara prica koja glasi otprilike ovako:
kada igras sah,baci ponekad pogled i na sahovsku tablu :d
@dark side
a jel se mozes setiti koliko kostaju ti prorami koje si probao ;)

Wolfman je napisao(la):
Ma KAV je najbolji,a vi mozete da se zezate sa AVG-ima i BitDefenderima...Uostalom tu presudjuje covek individualno.Ja nemam pravo da vas krivim ako ne odrzavate svoj kompjuter kako treba.
a posto si platio kav?

Nisam mnogo.Mama me ucila da pazim na kucni budzet... :d

a jel se mozes setiti koliko kostaju ti prorami koje si probao
Svechano izjavljujem da sam sve programe pa i antiviursne korisito nelegalno.tj.sa crack kodom i sl.I takodje svechano izjavljujem da cu i dalje koristiti malopredjasnje metode i to obilato! :d
A sve ovo je rezultat jednog malog programa koji se zove macro asembler od pre 15-a god.Tada se znalo za 4 virusa a razbijanje zastita je bilo machji kashalj ovim programom.I tako ostade navika i danas.Samo sto sam veci gotovan pa skidam tudje patch=ove. :D
Shalu na stranu,evo jedne informacije koje mozete dobro iskorisiti:KAV i F-prot se ne "sudaraju".Mozete ih koristiti chak i istovremeno.probajte i videcete.U sushtini dobar je mix :D ...barem kod mene.....

koliko sam ja ranije video, f-prot koristi kavovu bazu

KAV 5 i NOD isto rade zajedno bez problema.
KAV 4.5 i raniji ne mogu sa drugim AV.

operic je napisao(la):
koliko sam ja ranije video, f-prot koristi kavovu bazu
Ne koristi bazu, vec endzin. Valjda prave svoje baze.

pardon, u pitanju je f-secure, a ne f-prot. u njegovom folderu mogu da se nadju fajlovi avp0210.avc, daily.avc, up021129.avc itd. sad sam instalirao neku matoru verziju, ne znam kako je u novijim (a nesto me i ne zanima preterano:)

Najzad neko da prizna pored mene da koristi wareze...Ali mi jedna stvar nije jasna.Zasto bi ste neprestano drzali 2 AV-a aktivna...To prelazi u paranoicnost...

Najzad neko da prizna pored mene da koristi wareze...Ali mi jedna stvar nije jasna.Zasto bi ste neprestano drzali 2 AV-a aktivna...To prelazi u paranoicnost...
Meni je KAV uvek aktivan a f-prot povremeno iskoristim.Paranoja nije na odmet kada je internet u pitanju.Jer koga zmija ujede on se i gliste plasi :d
U svakom sluchaju proverim vishe puta razlichitim programima kako bih "chuo razlichita misljenja".
Shto se tiche Nod-a ,kod mene je odmah blokirao xp.tj .nije se slagao sa KAV.Chim krene u scan-puca.Mozda je do mene ali ne verujem.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
U svakom sluchaju proverim vishe puta razlichitim programima kako bih "chuo razlichita misljenja".
Jedini problem u tvom slucaju je sto slusas isto misljenje. F-Secure je pre dve godine licencirao algoritam (endzin) od Kasperskog, tako da su Kasperski Antivirus i F-Prot u sustini ista stvar. Maltene je pametnije da pokrenes najnoviju verziju Stingera ako imas potrebu da "kontrolises" Kasperski.

Jedini problem u tvom slucaju je sto slusas isto misljenje. F-Secure je pre dve godine licencirao algoritam (endzin) od Kasperskog, tako da su Kasperski Antivirus i F-Prot u sustini ista stvar.
Kako onda objashnjavash razlichite rezultate pretrage Kav i f-prot kada zavrshe posao?Pogotovo shto se kod spijuna bolje snalazi f-prot od KAV.npr.odmah posle kav skeniranja pustio sam f-prot i nasao je deo "zille" koji KAV nije video(sa extended bazom,naravno).Ovo nije video ni spybot,ni ad-aware.A tonije jedini sluchaj da se f-prot bolje "snashao" od drugih.Zato ga po nekad koristim.

Jos neshto_Osetljivost F-prota "Suspicion",nije ista kao i kod KAV programa.To sam mnogo puta video.Tako da pricha o istom "engine" ne "pije vodu" kod mene.Uostalom probaj i videces.

Dusan K je napisao(la):
Jedini problem u tvom slucaju je sto slusas isto misljenje. F-Secure je pre dve godine licencirao algoritam (endzin) od Kasperskog, tako da su Kasperski Antivirus i F-Prot u sustini ista stvar. Maltene je pametnije da pokrenes najnoviju verziju Stingera ako imas potrebu da "kontrolises" Kasperski.
koliko znam,f-secure i f-prot nisu jedan av.Posedujem gotovo sve bolje antiviruse i uvek imam instalirana najmanje 3 av-a,na razlicitim diskovima+adaware,spybot,pestpatrol.Izdvojio bih i preporucio trendmicro pc-cilin internet security,panda platinum internet security,f-secure av client security(...).Imam utisak da je vecina vas povodljiva, navijacki nastrojena,neobavestena i neozbiljna.zao mi je sto oni koji dosta vise znaju i od mene i od vas sve manje javljaju.Ugled foruma je u padu.

F-Prot je antivirusni program koji pravi firma koja se zove F-Risk (moja greska gore, izvinjavam se). Ponekad ga prodaju i u okviru paketa u kojima ne stoji F-Prot vec Security Suite, pa to mozda unosi zabunu. F-Prot je u tom slucaju samo deo paketa koji jos cine firewall, anti-spyware i sl.
Algoritam za skeniranje jeste identican kod Kasperskog i F-Prota. A to sto heuristika ponekad da razlicite rezultate nije prevelika misterija. Algoritam prepoznaje potencijalne viruse na osnovu onih koje ima u bazi. Ako je baza razlicita (a jeste), bice i rezultati razliciti.

Poslednja izmena:
@Dark Side
U principu nije na odmet, ali i mene su ujedale zmije, ne plasim se toliiko virusa...Ali to je moje misljenje. :)

juce sam skinuo sam KAV 5.0.20 PRO i skenirao hdd-ove par sati.Nakon toga sam izbrisao nekih 12 virusa (trojanci) medju kojima je bio i fajl BRIDGE.DLL i sad kad ulazim u WIN XP, mi prijavljuje error RUNDLL zbog tog fajla... I sta sad? :)

taner je napisao(la):
Ugled foruma je u padu.

a na osnovu cega tako logiciras? :eyebrows:
jel to zato sto niko ne komentarise tvoja 333 av na racunaru :d

juce sam skinuo sam KAV 5.0.20 PRO i skenirao hdd-ove par sati.Nakon toga sam izbrisao nekih 12 virusa (trojanci) medju kojima je bio i fajl BRIDGE.DLL i sad kad ulazim u WIN XP, mi prijavljuje error RUNDLL zbog tog fajla... I sta sad?
KAV ti nije izbrisao sistemski fajl,vec ga je virus "sistemski" sredio.Meni KAV to nikada nije uradio a jako ga dugo koristim.Sistem mi je star godinu dana i ne fali mu nista.Nisi trebao da dopustis da tako dugo imas trojance.Da si imao KAV od starta ne bi ti nista falilo :d :p

Nazad
Vrh Dno