Šta je novo?

Antivirus update -problem

tarik

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2005
Poena
319
Zasto ne mogu da apdejtujem ni jedan antivirus? Imam ADSL koji normalno radi, ali pri pokusaju da osvezim Kaspersky, Avira, Bit Defender -pokazuje se problem sa konekcijom.Cudno...

Problemi sa kasperskim: www.singi.rs ili forum.kaspersky.com

A koliko ti to imas antivirusa?
Trebalo bi da znas da nije zdravo da ih toliko instaliras i deinstaliras na masini vec se odluci za jedan i to je to.
Ako hices da vidis jel imas neki konflikt sa antivirusom napravi logove za sysinfo i gethijackthis aplikacijama i pregledaj ih na netu ili postavi ovde kao priloge pa cu ti odgovoriti sta i kako dalje...barem sto se tice kasperskog :)

Ja imam isti problem. Pojavio se sa AVG-om, pa sam ga obrisala. Mislila sam da ce se problem resiti reinstalacijom, ali nije. Na kraju sam instalirala Aviru, medjutim ni on netje da se update-uje...

avg ima velikih problema od kada je izbacio AVG 8.0
gomila bagova i zalbi......najskorije je od novembarskog updatea, prijavljivao je kao trojanca jednu veoma birtnu komponentu windowsa i tako rusio win i fakticki jednio resenje je bila reinstalacija...
sve ovo i vise imate na AVG FREE forumu....google it!

ps.....problem sa upadeteom AVG ima vec neko vreme.....kazu da rade na tome......ja vec nedelju dana rucno apdejtujem avg....:S

E, pa vishe nemam problema... sa update-om 8)
Reinstalacija Windovsa (...again), zaboravljanje AVG-a i pushtanje Avire u promet..
U pravu ste ljudi shto ste je ishvalili. Ne smara puno, blokira attack odmah, vidi i na daljinu... samo moram da nadjem licenciranu verziju i vrh!
Preporuka, ZAISTA!

Jel ta Avira sto je toliko falite free edition.. ili valja samo ona koja se placa?

@tarik:
Ako imas instaliran slucajno Ashampoo firewall onda ga moras deinstalirati da bi update radio. Kod mene nije hteo da radi update Kasperskog(6 i 7) kao i AVG8-ce dok je ashampoo bio instaliran na sistemu.Iskljucivanje istog nije pomagalo, samo deinstalacija.

Poslednja izmena:
Jel ta Avira sto je toliko falite free edition.. ili valja samo ona koja se placa?

,)
Imash 30 dana trial sa full opcijama (samo shto te rodovno podsetja za koliko ti istiche trial).
Ja sam josh uvek na trial verziji, dok ne nadjem licenciranu...

:wave:
Eto, ako je neko ima neka mi poshalje pm.

Meni od 23.12 nešto neće da se update-uje,da li neko ima isti problem ili,još bolje rešenje?Konekcija je inače ok,pa mi nije jasno zašto piše da konekcija nije uspela.

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 38
  • sshot-2.jpg
    sshot-2.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 52
  • sshot-3.jpg
    sshot-3.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 56
Da li se update za Aviru još nekom zabagovao?
Reinstalirao sam ga i,opet isto.

Koristim AVG 7.5 i ako sam imao v8, ali je toliko našminkana i spora da je bila baš hladan tuš posle v7. Koja je onako ružnjikava, ali brza i efikasna, a povrh svega besplatna! :)

Desilo mi se jednom da je update pukao ili šta već, a AVG ga je prihvatio kao kompletnog, i nikako nije mogao da se updatuje. Trik je u tome što mora da se očisti update cache u AVGu. Posle toga sam ponovo pokrenuo update i sve fino radi. To je davno bilo, tako da šta znam...
Pokušajte.

Ja za sada mogu da update-em samo sa onim zipovanim fajlom,mada nisam siuguran da skida sveže definicije,ali on sam kad radi,automatski izbacuje poruku sa posta broj destet,zadnji sshot.

leizzy,i ja moram da ga rucno update-ujem sa softpedia-e.Ne znam zasto ni meni nece automatski da se update-uje,nego moram da trosim svaki dan po 20 i kusur megabajta za update.Da li moze neko da nam pojsani zasto nece da se update-uje automatski i kako to da ispravimo?

Hvala unapred

leizzy,i ja moram da ga rucno update-ujem sa softpedia-e.Ne znam zasto ni meni nece automatski da se update-uje,nego moram da trosim svaki dan po 20 i kusur megabajta za update.Da li moze neko da nam pojsani zasto nece da se update-uje automatski i kako to da ispravimo?

Hvala unapred

pa najverovatnije ti je istekla licenca, ili si ubacio/la blacklistovan hbedv key

Dark Angel;Imam onu free verziju,bez kljuca.Imam i premium,sam skinuo sa interneta.Instalirao i nista,opet nece da se update-uje normalno.A i izgleda da je key za premium taj moj,blacklistovan.Pa se vratio na free i za sad radi.Nego mi je glupo sto su free verziju ogranicili toliko.Dok npr.kod Tune up 2009 u free verziji ima mnogo stvari,a uz key koji moze da se nadje na internetu,se otvara jos par opcija i to su za one advanced korisnike.Da li neko zna da li postoji neki nacin da se doda jos nesto na free Aviru,pa da se normalno update-uje?Kao i kod NOD32-jke,ono sam od sebe kad se ukljucim na internet.

antivirusni programi nece da vam se 'updateuju' jer ih virus blokira..

probajte komandu 'ping ftp.kaspersky.com'
ako nece, onda ste 'zarazeni'

e da.. u slucaju da sam u pravu, probajte direktno sa ip adresom umesto domena, npr.
zamenite ftp.kaspersky.com sa 193.138.220.187 itd.. (adresu mozete saznati preko http://www.whatsmyip.org ) pa bi onda mozda uspeo automatski update

Ko ima problema sa update-om antivirusa, neka skine MalwareBytes AntiMalware i neka skenira sistem. Upravo sam njime očistio jedan komp od nekoliko trojanaca, posle čega se Avira update-ovala kako treba.

E stvarno BlackNeo,svaka ti cast!Upravo sam uradio sto si rekao i sad sam update-ovao Free Avira-u najnormalnije.Hvala na pomoci jos jednom

zasto koristis Aviru kad moras drugim u sustini antivirusnim programom da cistis viruse...to znaci da avira ne valja.....

zasto koristis Aviru kad moras drugim u sustini antivirusnim programom da cistis viruse...to znaci da avira ne valja.....

Aj sad ponovo procitaj sta je covek hteo da kaze....ocigledno je masina na koju je instalirana Avira imala gomilu malware gluposti koje su gusile update, Avira sluzi za viruse, a za ostalo Malwarebytes, najjace od svega je sto su oba programa odlicna sa jako dobrom podrskom i sto je najvaznije besplatni su.

Aj sad ponovo procitaj
ocigledno je masina na koju je instalirana Avira imala gomilu malware gluposti koje su gusile update,Avira sluzi za viruse :lupko:

e sad ko cita a ko bilduje tastaturu...uzgred sta je malware?:wall:

Poslednja izmena:
cisto da znas da koristim doticni AV....

izvinjavam se sto su dva posta.....ako mozete spojite ih u jedan....

Prilozi

• art foto16.01.2009-13.49.48.jpg
    art foto16.01.2009-13.49.48.jpg
    113.3 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Malicious Software (malware), crv, trojanac, rootkit, rogue,smitfraud,adware i drugi zlonamerni programi koji prave stetu korisniku se jednim imenom nazivaju malware-i.
Bez obzira koji AV ima korisnik, postoji mogucnost zaraze malware-om.

Kao sto vidis Avira(kao i skoro svi ostali antivirusi) ima i dopune definicija koje sadrze sve sto je spock1 naveo.....inace ovo je samo mali deo....glupo bi bilo da navedem sve....inace u pro verziji ima nekad i 8~10 dopuna definicija dnevno...

pitanje je samo kako i ko koristi taj ili bilo koji drugi AV;)

Dear Mr. ******* *******,

We have just provided the following updates to protect AntiVir users against the latest digital threats:

IVDF (Unicode) version: 7.01.01.129
Update for: Avira Antivir Windows Professional, Avira AntiVir Premium, Avira Premium Security Suite and Avira AntiVir Personal on Windows XP, 2000 and Windows Vista. The IVDF update is automatically downloaded and installed by AntiVir. Alternatively, you can perform a manual update by clicking on this link: http://dl.antivir.de/****************************

---------------------------------------------------------------------

Indication:
If you intend to use the manual update please pay attention to install the correct VDF. If you are not sure whether version you need to install please visit the following website in order to find out more information: http://www.avira.com/***************************

----------------------------------------------------------------------

Detection was added for:
ADSPY/Semt.I
ADSPY/Virtumonde.NDS
ADSPY/Virtumonde.NDT
ADSPY/WinFixer.BCB
ADSPY/Agent.421944.A
ADSPY/Agent.iok
ADSPY/AntiSpyWare2008.A
ADSPY/AntiSpyWare2008.B
ADSPY/Baidu.Sobar.A.2
ADSPY/Generic.31649
ADSPY/Spysheriff.DJ
ADSPY/SpywareStop.B.1
ADSPY/TCent.B.16
ADSPY/TCent.B.17
APPL/FraudTool.AntiSpyware.A
APPL/SpywareStop.A
BDS/Agent.ttb
BDS/Graybird.NM
BDS/Hupigon.euah
BDS/Poison.OUA.1
BDS/Poison.PG.21
DR/StartPage.dfr
DR/Turkojan.IL.248
DR/Virtumonde.qrr.9
DR/Zhongsou.BB.60
DIAL/146944.A.6
DR/Qhost.BE
DR/Qhost.klm
EXP/Agent.XH
EXP/Agent.YE
EXP/Agent.YE.1
EXP/RealPlr.NQ.8
EXP/RealServer.K
Exp/HTML.Iframe.FileDownload.BT
HTML/AniLoad.NAN
HTML/IFrame.2964.A
JS/Kryptik.A
JS/Qsiframe.A
JS/Redirector.N
PHISH/AOLFraud
PHISH/Fraud.InternetAntivirus.N
PHISH/Fraud.SecurityCenter.M
PHISH/Fraud.SecurityCenter.Q
PHISH/Fraud.VirusIsolator.DV
SPR/Tool.Small.466752.20279
SPR/Tool.Small.466752.20279.1
SPR/Tool.Small.466752.20279.2
TR/Agent.1036948.A
TR/Agent.amlb
TR/Click.HTML.IFrame.JS.7
TR/DelAll.AD
TR/Dldr.Remora.DK.2
TR/Dloader.LDCC
TR/Drop.Agent.X.1
TR/Drop.Agent.vzj
TR/Drop.Agent.yrw
TR/Drop.Irsd.BE
TR/Drop.Pakes.9
TR/Exploit.R.2
TR/Exploit.R.3
TR/Exploit.T.3
TR/Exploit.T.4
TR/Exploit.U
TR/FakeAV.EZ
TR/FakeAV.FM
TR/Hotkeys.A
TR/Hotkeys.B
TR/IFrame.FG
TR/PWV.A.19
TR/Packed.17619
TR/Packed.5995
TR/Packed.7413
TR/Pakes.ljj
TR/Pakes.mha
TR/Patched.BB.43
TR/Patched.BB.44
TR/Script.5594.4
TR/Small.4461.A
TR/Spy.Delf.Dox.1
TR/Spy.Gampass.RI
TR/Vundo.77312.5.2
TR/Vundo.GGW.1
TR/Vundo.gfo.46
TR/Vundo.ggd.6
TR/Vundo.ggd.7
TR/Virtl.4668
TR/Zlob.1.120832.3
TR/Zlob.1.120832.4
Worm/IrcBot.606212.1
Worm/Nuwar.C.3
Worm/Rbot.605696.8
Worm/Autorun.dzz.19
Worm/Autorun.sya

Sincerely,
Your Avira team

---------------------------------------------
Avira GmbH
Lindauer Str. 21, D-88069 Tettnang, Germany
Phone: +49 (0) 7542-500 0
Fax: +49 (0) 7542-525 10
Internet: http://www.avira.com

CEO: Tjark Auerbach
Headquarter: Tettnang
Commercial register: AG Ulm HRB 630992
---------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------
If you like to unsubscribe, or to change your preferences, click here: http://lists.avira.com/lists/************************************************//

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno