Šta je novo?

Antec LanBoy Air

Uuu, ovakav sistem za kačenje bi trebali da ugrađuju u sva kućišta, genijalno. Ostalo stvarno ne treba komentarisati :S:

pitao sam i prije , ima li iko informaciju kad ovi ljepotani stizu kodnas ?

Bogami, Haf je ovaj put dobio konkurenta sto se tice performansi. Ono prvo kuciste ce verovatno imati najbolje performanse na svetu... 15 ventilatora, sta vise reci... :)

ovo mi kuciste lichi na nekako transformisanog skeletona od anteca..ali za sistem kacenja hardova i bilo je vreme tako nesto da se uradi..onaj sa crvenim led dioda ventovima je izgleda direktni koenkurent hafu,cak i dosta sliche.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne razumem poentu kačenja diskova na gumice kad kućište nema nikakvu zvučnu izolaciju i u njega su nagurali više ventilatora nego što ide u prosečan rack server.
To je kao da pokušavaš da zaspiš na koncertu AC/DC-a i pritom ti smeta škripanje nečijih cipela u publici.

Pretpostavljam da je zamisao bila da se zbudzi nesto izmedju test bench-a i-pc case-a uz dosta sminke a ciljano na Lan zaljudjenike (shatro), a usput da se opipa puls naprednijeg PC korisnika u smislu `cek da vidim sta je ovo`, pa im fora mozda i upali. U svakom slucaju treba sacekati prvi ozbiljniji review po pitanju hladjenja posto im originalnosti nimalo ne fali.
Fora sa kacenjem harda (licno sam odusevljen), je OK u smislu fabrickog resenja, i nesto ne verujem da nece biti hit kod PC sminkera. Fora je fora ***, to je ono sto prodaje stvari.

Kacenje za hardove je vrh!
Niko nas ne tera da stavimo 15 ventova unutra a samo kuciste je dovoljno suplje da vazduh ima gde da cirkulise. Par tihih ventilatora i zavrsena stvar

zasto neki ljudi jednostavno ne priznaju da im je krivo sto nikad nemaju para da kupe Antecova kucista ??

Ne razumem poentu kačenja diskova na gumice kad kućište nema nikakvu zvučnu izolaciju i u njega su nagurali više ventilatora nego što ide u prosečan rack server.
To je kao da pokušavaš da zaspiš na koncertu AC/DC-a i pritom ti smeta škripanje nečijih cipela u publici.

uvek mozesh da kupish 12 noctua i da ih setujesh na 500-800 rpm, na 500 rpm su bukvalno tishi nego default ventilatori ugasheni... ja ih imam 4 u kompu, isto se chuje 1 ili svi... i isto tako mozesh da napravish profile pa da ih zavisno od potrebe pushtash jache/slabije, whatever... od vishka opcija glava ne boli...

dok vibracije i drndanje hardova mozesh samo da mrzish ako nemash bunjie (ili neshto u tom fazonu)... kad imash 4+ hdd u mashini kuchishte se trese ko abartovan ficha...

e nemojte molim vas o prasini? pa pobogu prasina je sastavni deo covekovog zivota od nej nemzoemo pobeci,sta ako je i u kucistu ima normalno kad je to mikropskopsa cestica. sta skodi,lako se cisti,na svakih dva,tri meseca izvrsite generalku i eto. Ko poseduje dobro kuciste mora o tome da vodi racuna kao i o kolima.

e nemojte molim vas o prasini? pa pobogu prasina je sastavni deo covekovog zivota od nej nemzoemo pobeci,sta ako je i u kucistu ima normalno kad je to mikropskopsa cestica. sta skodi,lako se cisti,na svakih dva,tri meseca izvrsite generalku i eto. Ko poseduje dobro kuciste mora o tome da vodi racuna kao i o kolima.

ni 3 minuta nije potrebno da se neko kuciste produva ... =)
i ni meni nikad nisu bili jasni ljudi kojima je prasina - ...
pa zar su im stanovi i kuce do te mjere cisti da se nidje ne nadje malo prasine ???

mada ja moja dosadasnja kucista redovno ocistim i usisam ...
taman uvijek imam zanimaciju kad nemam drugih obaveza ... =)

bas tako,al dobro nije bas lako nositi 16 ili vise kg tesko kuciste sa konpoenntama na recimo terasu da bi ga ocistio..kako god vazno je samo da je provetreno za prasinu se n brinem lako cemo je usisati.

ni 3 minuta nije potrebno da se neko kuciste produva ... =)
i ni meni nikad nisu bili jasni ljudi kojima je prasina - ...
pa zar su im stanovi i kuce do te mjere cisti da se nidje ne nadje malo prasine ???

mada ja moja dosadasnja kucista redovno ocistim i usisam ...
taman uvijek imam zanimaciju kad nemam drugih obaveza ... =)

Ma nisam ja prokomentarisao prašinu zbog tebe, sebe ili 90% ljudi na forumu... ali ni ti ni ja, a ni 90% ljudi sa foruma neće kupiti ovo kućište. Kupiće ga neki baja da kaže kako je platio kućište sto miliona maraka i unutra ima pentijum 6, a ne zna nos da obriše. Veruj mi, nagledao sam se takvih... i načistio se njihovih kućišta. A unutra nešto poput...

Prilozi

• 2u71288.jpg
    2u71288.jpg
    142.4 KB · Pregleda: 69
znam znam i to sto kazes..ja pre neki dan odoh kod coveka da mu resim pregrevanje kompa,ajde otvorim stranicu da vidim kakva je situacija,opipavanjem i to,kad umalo me slog ne strefi covece,pa tamo se i glioste nastanile bokte,a kamoli prasina..ko u sahari..znaci..

Ništa mi ne pričaj... sastavljao sam komp čoveku ma nema ni šest meseci i zove me, kaže gasi se. Donese on to meni i imam šta da vidim, tepih ispod venta. Glavno da je dao 600e za komp. Stavio ispod stola i zaboravio na sve osim na on/off.

dr1pac nisam jedan od onih koji ne znaju sta kupuju ... =))
a da ima dosta lijenih neznalica , tu se potpuno slazem sa tobom ...

dr1pac nisam jedan od onih koji ne znaju sta kupuju ... =))

Verujem da nisi, nisam mislio ništa loše niti sam ciljao na tebe :wave:

Ja jednostavno nisam u tom, ne znam kako da ga nazovem drugačije, military fazonu... više sam za nešto jednostavno. Ovo, kao ni HAF serija, mi se jednostavno ne sviđa.

a da ima dosta lijenih neznalica , tu se potpuno slazem sa tobom ...

Ma treba ih :smackbum:

ne mogu da nadjem sliku jednog kulera sto sam slikao , da vidite sta znaci tepih prasine ...

Vrh Dno